Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Влакна за шаран

Карп линии: най-големият избор на риболовни принадлежности на Sportano.bg

Изборът на правилната въдица за риболов на шаран е доста труден. Съществуват много различни видове въдици, които се различават по материал, цвят и гъвкавост. Всяка характеристика оказва влияние върху ефекта от замятането и тегленето, поради което е толкова важно да изберете перфектната линия, която ще изпълнява всички свои функции

В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени въдици за риболов на шаран, които ще ви помогнат да постигнете изключително плодотворен риболов. Доброто въже за риболов на шаран се характеризира с ниска разтегливост, мекота и устойчивост на износване

Помагаме ви да изберете най-доброто влакно за риболов на шаран

Риболовните въдици са основна част от принадлежностите за риболов. Ето защо е толкова важно да изберете такъв, който да гарантира ефективно извозване на шарани. Какви качества притежава най-доброто влакно за риболов на шаран

Цвят

Цветът на въдицата може да се избере според предпочитанията, но е важно тя да не е прекалено видима за шарана или прекалено маскирана от рибаря, който контролира посоката на плуване на рибата. Най-сигурният избор, който ще работи при всякакви условия, е въдица за шаран в камуфлажен цвят. Този тип линия лесно се съчетава с всеки тип дъно. 

Устойчивост на износване 

Независимо от диаметъра, влакното за шаран трябва да е устойчиво на износване, за да не се скъса, когато рибата хване примамката. 

Сила

Здравината на въдицата за шаран е важен фактор за улова на тежки риби. Най-често обаче се използва въже със сила от 7 до 10 кг. Такава линия ще ви позволи да теглите всеки екземпляр шаран. 

Разширяемост

Всяка въдица за шаран се характеризира със своята разтегливост. Колкото по-ниска е тя обаче, толкова по-добре - когато шаранът хване примамка, е важно бързо да започнете да изтегляте рибата на опъната линия. Ако въжето е прекалено разтегливо, може да се скъса. 

Диаметър

Диаметърът на въдицата за риболов на шаран е доста индивидуален, когато става въпрос за риболов на шаран. Най-популярният избор обаче е монофилно влакно с универсален диаметър 0,33-0,38 мм, което може да се справи с любителския риболов на повърхността и с дългите замятания. 

Изборът на правилната линия трябва да се ръководи от тези параметри, за да бъдете напълно удовлетворени от риболовния излет. В противен случай можете да изплашите шарана или да скъсате въдицата заедно с примамката. 

Шарански въдици за далечно замятане: препоръчителни видове

Въжето за шаран за далечно замятане трябва да е много здраво и устойчиво на разтягане и износване. Когато ловите риба на голямо разстояние, контролът на замятането зависи основно от въдицата и нейното напрежение, поради което тя е толкова важна част от оборудването. Висококачествените плетени въдици и шарански въдици на водещи производители на шарански въдици като RidgeMonkey, Delphin и Prologic гарантират успешен риболов и риболов на най-високо ниво. Продуктите на тези марки се представят добре при всякакви условия през летния и зимния сезон. Въжетата са изработени с прецизност и технология, която ви позволява да ловите тежки шарани с монофилни влакна с малък диаметър, без да се получава скъсване или протриване на влакното. 

Подробна информация Описание