Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Плетени влакна за шаран

Шарански плетени въжета - надеждни и издръжливи модели в магазина на Sportano  

Изборът на правилната риболовна оплетка е изключително важен, тъй като определя ефективността на риболовните методи. На пазара се предлагат не само плетени, но и монофилни въдици, като първият вид обикновено се използва за улов на хищни риби. Правилният избор на продукт трябва да е съобразен с вида риба и същевременно да е достатъчно издръжлив, за да изпълнява задачата си при разнообразните условия на риболов. В магазин Sportano предлагаме висококачествени шарански плетени въдици от реномирани марки като UNDERCARP, Carp Spirit, Mikado, RidgeMonkey, Katran, Delphin или FOX International.  

Най-подходящи плетки за шаран 

Плетената линия за шаран ще работи добре в ръцете на всеки опитен риболовец, позволявайки ви да правите точни замятания, като същевременно осигурявате правилно замятане. Изработен е от полиестерни микрофибри, тънки и плътни. Те се характеризират с отлично съотношение между здравина и тегло, устойчивост на износване и ниска абсорбция на влага. Плетените въдици за шаран най-често се избират за риболов в предизвикателни водни басейни, пълни с растителност. В сравнение с въжето за риболов, плетеното въже е малко по-меко и по-добре се справя с различни повреди, като осигурява висока здравина.  

При избора на подходяща плетка за шаран е важно да се вземе предвид дължината на продукта. Това е много важен параметър, тъй като определя начина на използване на оплетката. Обикновено дължината се посочва в метри, като на пазара се предлага шаранска оплетка 300 м, шаранска оплетка 500 м, шаранска оплетка 600 м или дори шаранска оплетка 1000 м. От своя страна дебелината на оплетката, т.е. напречното сечение, определя здравината и максималното тегло, което оплетката може да понесе. На пазара се предлага и потъваща шаранска оплетка, която приляга правилно към дъното и не създава впечатление за фалшиви удари, обикновено причинени от движението на водата и вятъра.  

Избор на подходяща плетена линия за шаран 

Когато избирате шаранска плетена линия, е важно да съобразите правилния размер и дължина на продукта с вашите риболовни нужди. Изработен е от здрави материали, полиестерни влакна, които сами по себе си са много издръжливи. Понякога конструкцията на оплетката е допълнително подсилена, за да се избегне разтягане на материала или повреда при трудни условия. Друг важен параметър при избора на подходяща оплетка е цветът, а изборът зависи от дъното, на което ловите. В плитките зони избирайте плитки, които са слабо видими - безцветни или съответстващи на цвета на растителността (обикновено зелен или кафяв). За по-дълбоки зони с висока плътност добре се отразяват по-изявените цветове, които са ясно видими. Така ще избегнете повреждането на оплетката от други елементи.  

Когато вземате решение за правилната плетена линия, най-важният фактор е здравината на продукта, както и неговата дължина, която влияе не само върху комфорта на рибата, но най-вече върху нейната ефективност.  

Марки, предлагащи висококачествени плетки за риболов на шаран 

В магазин Sportano предлагаме висококачествено риболовно оборудване за различни видове риболов, включително оборудване за риболов на шаран. В нашата оферта ще намерите шарански плетени въдици на Mikado, RidgeMonkey, Carp Spirit, Katran, Delphin, UNDERCARP или FOX International. Това са професионални продукти, които се характеризират с висока якост и устойчивост на износване и механични повреди. 

Подробна информация Описание