Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Макари за риболов на шаран

Макари за риболов на шаран: топ модели на Sportano.bg

Един от най-популярните видове риболов е риболовът на шаран. Пазарът на специализирано оборудване за риболов на шаран е много широк. Правилното оборудване е половината от успеха - много важен елемент е макарата за риболов на шаран, от която зависи дали ще успеете да уловите риба. В Sportano.bg ще намерите най-качествените макари за риболов на шаран от производители, специализирани в тази област. Професионалното оборудване на Sportano.bg ще ви помогне както в любителския, така и в професионалния риболов

Коя макара за риболов на шаран да изберете? Най-популярните видове

Шаранските макари са съществена част от въдицата за улов на шаран. Това представлява голямо предизвикателство поради теглото и скоростта на тези риби. Изборът на подходящо оборудване за риболов на шаран е много важен за успешен улов. Коя макара за риболов на шаран трябва да изберете, за да отговаря на индивидуалните ви предпочитания? Тук е представена разбивка на най-популярните шарански макари, които са високо ценени в света на риболовците. 

Шаранджийска макара с предно съпротивление

Макарата за шаран с предно съпротивление е предназначена за любителски риболов. Изработени от здрави материали, моделите имат метално тяло и ротор, което ги прави подходящи за работа със силни образци. Снабдени с 5 уплътнени лагера от неръждаема стомана и един опорен лагер, те осигуряват безпроблемна работа дори при най-тежките образци. 

Макари за риболов на шаран с безплатна екипировка

Професионалните макари за шаран са изработени от солидни материали, които позволяват тегленето на тежки шарани. Макарите със свободна шпула се отличават по размера си и имат две спирачки: една предна и една спирачка на свободната шпула. Благодарение на тази функция е възможно свободно изтегляне на линията от макарата и регулиране на съпротивлението, с което се сблъсква рибата. York е специализирана в масивни барабани от типа Big Pit, които са създадени за специални задачи. Оборудването им се отличава с плавна система за осцилация S-Curve, благодарение на която разположението на линията е винаги правилно. Макарите от този тип могат да се справят с всякакви условия - те са в състояние да преодолеят най-големите екземпляри шаран дори на големи разстояния. 

Риболовни макари за дълги замятания

Риболовът на шаран изисква специално оборудване, което може да издържи на съпротивата на тежките риби. При далечни замятания над 100 метра се нуждаете от специални макари, които ефективно ще ви помогнат да уловите риба на това разстояние. Макарите за шарански риболов за дълги замятания трябва да са много по-леки от макарите със свободна шпула например, които не позволяват да замятате достатъчно далече и също така внимателно, без да плашите рибата. Затова макарата за далечно замятане трябва да е лека, с издължена форма и балансиран център на тежестта, за да може примамката да се хвърли възможно най-далеч. Макарите Penn са идеални за тези кастинг приложения. Изработени от алуминий, те са здрави, но леки. Моделите Penn са оборудвани със спирачна система против пренавиване и 5 сачмени лагера, които намаляват триенето и поддържат гладкото движение на макарата. Освен това удобните модели са снабдени с ергономична дръжка, за да се работи с пръчката възможно най-удобно. 

Подробна информация Описание