Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Превозни средства

Автомобили - забавно и безопасно в онлайн магазина на Sportano 

Електрическите или механичните превозни средства са отлична идея за подарък за малчуганите. Те гарантират забавление и невероятни преживявания при използването на този тип оборудване. В категорията "Превозни средства" на магазин Sportano ще намерите електрически скутери, мотоциклети, картинг или четириколки за деца от марки като EXIT и Razor. Превозните средства за най-малките гарантират страхотно забавление, като същевременно са оборудвани с механизми, които осигуряват комфорт и безопасност, което е изключително важно. Разгледайте всички продукти и изберете подходящото превозно средство за игра за вашето дете.  

Електрически или механични превозни средства - какво да изберем? 

Механично превозно средство като детски картинг се управлява с мускулна сила, в зависимост от използвания механизъм. Този тип оборудване изисква усилия и работа от страна на детето, така че то да прекарва времето си активно. Това има положителен ефект върху двигателната координация и двигателните умения на детето. От друга страна, електромобилите напоследък станаха много популярни, а използването на мощни батерии и различни видове функции осигурява невероятно изживяване при шофиране. Няма нужда да се притеснявате за безопасността, тъй като тези видове електрически превозни средства са съобразени с възрастта и ръста на детето и имат ограничения на скоростта. С електрическите превозни средства детето развива умения за ориентация, усвоява рефлекси и подобрява двигателната си координация. 

Автомобили, мотоциклети, четириколки, скутери или електрически картинг за деца - какво да изберем и какви са разликите? 

Ученето на равновесие, двигателна координация или рефлекси трябва да започне от най-ранна възраст. В този случай е препоръчително да изберете превозни средства, включително детски автомобили, мотоциклети, скутери, картинг или мотопеди. Те се предлагат както в механичен, така и в електрически вариант. Те се различават основно по дизайна или адаптирането им към възрастта и ръста на детето, а напоследък все по-често се срещат електрически версии на превозни средства за самостоятелно управление или дистанционно управление от родителите.  

Електрически автомобил за деца  

Един от най-популярните автомобили за най-малките любители на автомобили е електрическият автомобил за деца. Преди да купите, помислете кой модел ще бъде най-подходящ, тъй като на пазара се предлагат различни модели, както и дизайни - едноместен, двуместен, с дистанционно управление или захранван с батерии. За потребители на възраст 3 и повече години ще са подходящи едноместни модели с по-контурирани седалки, предпазни колани и по-малки размери. За деца на възраст 4 и повече години можете да изберете автомобил с по-голям товарен капацитет и много по-бърз. От друга страна, по-големите деца на възраст 6 и повече години ще харесат електрически автомобили за деца с мощни двигатели, които могат да ускоряват до 10-15 км/ч.  

Електрическият мотоциклет за деца или електрическият крос за деца също са популярни, така че детето да упражнява двигателната си координация и да подобрява двигателните си умения от ранна възраст.  

Електрически четириколки за деца  

Електрическите четириколки за деца също са популярни, тъй като осигуряват огромно количество забавление, като същевременно разполагат с функции за безопасност. Струва си да изберете модели с предпазни колани или спирачки, които реагират бързо. Обикновено мощността на устройствата не надвишава 45 W, а скоростта им в зависимост от модела достига максимум 20 km/h. За най-малките си струва да изберете устройство с различни допълнителни функции, като светлини, мелодии или звънчета. За по-големи деца подберете модела така, че работата му да е оптимална за степента на използване, тъй като някои модели осигуряват разходки за по-малко от час. Електрическият четириколесен велосипед за деца трябва да има и меки колела, за предпочитане от EVA пяна, както и удобна седалка и кормило, съобразено с ръста на детето ви. 

Електрически скутер за деца  

Електрическият скутер за деца е миниатюрна версия на класическия скутер, който прилича на електрически скутер със седалка. Този тип модели са оборудвани с по-мощни двигатели и по-голяма батерия, които осигуряват скорост и по-дълго пътуване - до два часа с едно зареждане. Електрическият скутер за деца е чудесен избор за по-големи деца, като гарантира безопасност и комфорт при придвижване с превозното средство.  

Електрически картинг за деца  

От друга страна, електрическият картинг за деца е подходящ за развлекателно каране, а има и механичен картинг, т.е. такъв, който се задвижва от мускулите на потребителя. Той е подходящ и за обучение на двигателната координация и за деца, които тепърва се учат да карат колело. Електрическият модел е предназначен за по-големи деца, които могат да овладеят този тип устройства. Обикновено е оборудван с по-малко мощна батерия и възможност за достигане на максимална скорост от 25 км/ч. 

Автомобили за момчета и момичета - как да изберем правилния модел? 

Когато избирате подходящото превозно средство, независимо дали е механично или електрическо, съобразете модела с възрастта и ръста на детето си, за да може то да го управлява безопасно и удобно. Някои превозни средства имат регулируем волан или седалка, като дизайнът трябва да се избере в зависимост от възрастта на детето. За най-малките деца ще са подходящи електрически коли, четириколки или мотоциклети. За по-големите деца са подходящи електрически картинг или скутери. Някои модели имат и ограничения по отношение на максималното натоварване за потребителя, които трябва да се вземат предвид. Освен това превозните средства за момчета и момичета обикновено се различават по цветови варианти, а момчетата и момичетата могат да използват едни и същи превозни средства.  

Електрически превозни средства за деца - как да предпазите детето си? 

Безопасността е най-важното съображение при избора на подходящо превозно средство за вашето дете. Въпреки това няма нужда да се притеснявате, стига да изберете правилния модел, който е подходящ за възрастта, теглото и височината на детето ви. Повечето превозни средства, като например детските електромобили, са оборудвани с предпазни колани и спирачки, като понякога започват да се движат веднага, когато свалите крака си от педала на газта. Някои модели превозни средства са оборудвани и с дистанционно управление, така че родителите могат да контролират пистата, скоростта и дори да спират устройството. 

Подробна информация Описание