Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Обувки за платформа

Обувки на платформа - изберете правилно с магазин Sportano

Магазин Sportano.bg предлага най-добрите обувки за платформа от водещи производители на облекло, оборудване и аксесоари за колоездене, като DMT или ION. Можете да ги използвате успешно с традиционните платформени педали и да увеличите комфорта при каране по прави велоалеи, планински пътеки или по време на ендуро състезания. 

Обувки за колоездене за платформени педали - кога се използват и кой ги купува? 

Велосипедните обувки за платформени педали, както подсказва името, се използват за каране на едноколесни велосипеди, оборудвани с традиционни плоски педали.   

Обувките с платформи са предназначени за всички - както за любители велосипедисти, така и за по-напреднали колоездачи, които не обичат да карат със система с щипки (SPD блокове). Тези модели обувки за велосипед ще работят добре на планински пътеки, за по-екстремно каране като фрийрайд, BMX, XC или спускане, както и за каране в града. Те са най-доброто решение навсякъде, където се нуждаете от добро сцепление с педалите, но и от възможността да се движите свободно по терена или да осъществите бърз контакт със земята, например за да подкрепите падане. 

Как да избера подходящите обувки за колоездене с платформа?

Правилните обувки за велосипед с платформа ще осигурят както комфортно колоездене, така и лесно ходене (както по равни и твърди повърхности, така и по стръмни каменисти изкачвания). Когато ги купувате, на първо място си струва да обърнете внимание на подметката - тя трябва да е съобразена с вида колоездене, който предпочитаме, и с модела на платформените педали. За развлекателни цели са достатъчни обувки с мека гумена подметка и ниска горна част. От друга страна, за по-напредналите велосипедисти по-добър избор ще бъдат моделите с по-твърда подметка с протектор и по-висока, издръжлива горна част, която не трябва да причинява ожулвания на глезените. Препоръчително е да се уверите, че обувките ви с платформа са подходящи за педали с щифтове. 

Уверете се, че обувките ви за колоездене са с подходящ размер за педалите с платформа - кракът ви трябва да има стабилна позиция в тях. Избягвайте хлабаво или тясно прилягане, което ще причини дискомфорт и може да допринесе за болезнени ожулвания или наранявания. Обърнете внимание на материала, от който са изработени обувките за колоездене - той трябва да е издръжлив и в същото време да осигурява добра вентилация на крака чрез специални отвори/панели (особено през лятото). Обувките на платформа обикновено са с връзки. Добър избор би бил модел с панел, който предотвратява заклещването им в педалите, например. Ако принадлежите към по-състезателните колоездачи, най-добре е да изберете вариант с велкро или катарами, който ще гарантира безопасността по време на каскадите с велосипед. 

В офертата на Sportano.bg сме събрали обувки с платформа, с които всеки километър каране ще бъде чисто удоволствие, независимо дали отивате на кратка разходка или решавате да карате ендуро. 

Подробна информация Описание