• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Навигационни системи за велосипеди

Продукти: 17

View as
 1. Компютър за велосипед Garmin Edge 830 черен 010-02061-01
  816,00 лв.
  768,00 лв.
  OS

  1

 2. Garmin Edge 530 Bundle велосипеден брояч черен 010-02060-11
  803,00 лв.
  713,00 лв.
  OS

  1

 3. Брояч на велосипеди Garmin Edge 530, черен 010-02060-01
  601,00 лв.
  541,00 лв.
  OS

  1

 4. Компютър за велосипед Garmin Edge 1030 Plus черен 010-02424-10
  1159,00 лв.
  1133,00 лв.
  OS

  1

 5. Garmin Edge 1030 Plus Комплект за велосипед 010-02424-11
  1352,00 лв.
  1318,00 лв.
  OS

  1

Велосипедни навигации - изберете правилния велосипед в спортен магазин Sportano

Измерването на стойности като скорост, каданс или надморска височина са аспекти, без които много хора не могат да си представят колоезденето. За да отговори на техните очаквания, Sportano предлага велосипедни броячи и навигатори, които ще отговорят на различните очаквания на любителите на две колела. Първокласните устройства на марки като CatEye, Kellys, Lezyne и Polar, които се предлагат в Sportano.bg, ще ви гарантират, че ще се върнете от всяко пътуване с цялата необходима статистика. 

Броячи на велосипеди, навигация за велосипеди - с кои аксесоари си струва да се оборудвате?

Велосипедните броячи са устройства, които продължават да се радват на значителна популярност въпреки широкото разпространение на смартфоните. Защо? Едно от най-големите им предимства е дългият живот на батерията. Освен това велосипедният брояч обикновено понася по-добре контакта с вода, отколкото смартфонът. Дисплеите на телефоните реагират на падащите дъждовни капки, което затруднява работата с устройството. 

Освен това броячите на цикли имат физически бутони за лесно управление, когато носите ръкавици. Монтирането на брояча за велосипеди също е важно. По-ниското им тегло в сравнение със смартфоните намалява вероятността да изпаднат от държачите си при каране по неравни пътища или в гората. 

Кой велосипеден брояч да изберете? В този сегмент от устройства можете да намерите както предложения на много атрактивна цена, така и оборудване с разширена функционалност, чиято цена е по-висока. Следователно изборът на брояча трябва да зависи от броя на използваните опции. 

Основните функции, които трябва да притежава един велоброяч, са измерване на скоростта на движение, отчитане на изминатото разстояние по време на един маршрут, сумиране на изминатото разстояние за по-дълъг период (например за един месец) и сензор за старт/стоп. Освен това устройството трябва да има корпус, устойчив на пръски, за да не се повреди при пътуване в дъжд. 

По-усъвършенстваните модели могат също така да измерват средната и максималната скорост и да отчитат оставащото разстояние. Добър избор е брояч на велосипеди с каданс, т.е. проверка на броя на оборотите на колелото. 

Термометърът също е полезен, за да можете да регулирате по-точно облеклото си по време на път. Топлите мускули създават фалшиво усещане за топлина, което е коварно при каране в студено време. Усъвършенстваните броячи на велосипеди ви позволяват да проверявате и броя на изминатите обиколки и надморската височина на терена, наред с други неща

Настройването на брояча на велосипеди може да бъде проблематично, когато няма достатъчно дневна светлина. В този случай подсветката на дисплея е полезна. Имайте предвид обаче, че това ще намали живота на батерията. 

Как да избера правилните навигационни и велосипедни броячи? 

Много от моделите могат да служат като GPS брояч за велосипеди, т.е. като навигационна система за велосипеди. Някои модели са оборудвани с прости, монохромни карти, предназначени само за колоездене. Най-усъвършенстваните модели имат големи (дори 3,5-инчови) цветни сензорни дисплеи. Благодарение на това те ще бъдат полезни и по време на туризъм или шофиране на автомобил. 

Струва си да се обърне внимание и на окабеляването на брояча или навигацията. Безжичният брояч за велосипед се прикрепя лесно към кормилото. Тя обаче не винаги се свързва със смартфона ви. Ако искате да получавате известия на телефона си, например от раницата си, кабелният брояч на велосипеди може да е по-добър вариант. За щастие, има междинно решение, което са устройствата с Bluetooth

Друг полезен безжичен стандарт е ANT+. Тя позволява на безжичните броячи на велосипеди да предават данни за тренировките към приложения за смартфони, оборудвани с ANT+. 

Марката също е важна. Компютрите за колоездене на производители като CatEye, Kellys, Lezyne и Polar са усъвършенствани устройства, затворени в корпуси, които могат да издържат на понякога трудни условия на каране. Съществуват и модели, оборудвани с оригинални карти, подготвени специално за велосипедисти

Подробна информация Описание