Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Комплекти за гмуркане

Комплекти за гмуркане и шнорхелинг - изберете правилните модели в Sportano 

Гмуркането с акваланг и шнорхелинг осигурява невероятно изживяване под повърхността на водата, поради което набира все повече ентусиасти. Не само възрастните, но и децата искат да изследват подводния свят, затова е важно да разполагат с подходящото оборудване, за да се движат безопасно и удобно под водата. В Sportano ще откриете висококачествени комплекти за гмуркане и шнорхелинг от известни марки като Schildkröt, Cressi, AQUA-SPEED и TUSA

За деца, с цилиндър, пълен и професионален - видове комплекти за гмуркане и шнорхелинг 

Сред комплектите за престой под повърхността на водата ще откриете комплекти за гмуркане за деца и комплекти за гмуркане за възрастни. Детските комплекти обикновено се предлагат с маска, плавници и шнорхел в по-малки размери, така че можете да приспособите продуктите към вашето малко дете по отношение на размера и формата. По-сложните се предлагат с малка бутилка и помпа. В допълнение към това можете да намерите професионален комплект за гмуркане, който е пригоден за потребители с повече опит. Комплектът за гмуркане с цилиндър е за тези, които искат да се гмуркат на по-големи дълбочини. Пълният комплект за гмуркане, от друга страна, обикновено се състои от маска, шнорхел, плавници и бутилка в зависимост от вида гмуркане.  

От какво се състоят комплектите за гмуркане и шнорхелинг? 

На първо място, основният комплект за гмуркане и шнорхелинг се състои от маска, плавници и шнорхел, наречен тръба. Плавниците се различават на калмари и плавници с каишка, като първият вид представлява гумена полуобувка, която се носи върху боси крака или неопренови обувки. От друга страна, раираните плавници нямат пета, а гумена каишка, което улеснява регулирането и прилягането им към крака. Освен това трябва да се постави маска, която да осигурява подходящо зрително поле и да предпазва носа и устата от проникване на вода. Основният комплект се допълва от шнорхел, като някои потребители се отказват от него - всичко зависи от техните нужди и стил на плуване. Шнорхелът ви позволява да дишате с потопена под водата глава, поради което най-често се използва за гмуркане с шнорхел. Детският комплект за гмуркане с шнорхел трябва да съдържа само шнорхел, за да може детето безопасно да изследва подводния свят.  

Как да изберете комплект за гмуркане и шнорхелинг? 

Когато избирате подходящите перки, обърнете внимание не само на вида, но и на твърдостта, като се прави разлика между меки и твърди перки. Меките плавници не натоварват краката, което ги прави по-популярни сред начинаещите. В тях обаче се плува много по-бавно. Твърдите перки, от друга страна, ви позволяват да достигнете по-високи скорости и изискват повече сила. Когато избирате маска за гмуркане и шнорхелинг, изберете правилния тип, като обикновено можете да намерите маски с единично или разделено стъкло. Популярна е и пълнолицевата маска, която осигурява максимална защита от проникване на вода. Маската за гмуркане и шнорхелинг трябва да е херметична и да приляга към формата на лицето, така че да е удобна и да не се притиска по време на употреба. От друга страна, шнорхелът трябва да бъде съобразен с дължината и диаметъра, като по-късите модели ще работят много по-добре. Някои шнорхели са снабдени със специални системи от клапани, а мундщукът трябва да е удобен за използване и изработен от издръжлив материал.  

Комплекти за гмуркане и шнорхелинг - надеждни марки 

В Sportano можете да се оборудвате с комплекти за гмуркане и шнорхелинг от професионални марки като TUSA, Cressi или AQUA-SPEED. В зависимост от избрания комплект той може да се състои от маска, шнорхел и плавници или от маска с шнорхел. Най-добре е да изберете комплект с маска, изработена от закалено стъкло, където маската позволява правилен въздушен поток, и с усъвършенстван еднопосочен клапан в шнорхела, който трябва да остане сух след потапяне. От друга страна, перките са модели с мека и удобна яка, така че едновременно да са напълно ефективни при плуване и да заемат малко място при пътуване. 

Подробна информация Описание