• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Гмуркане

Продукти: 49

View as
 1. SCUBAJET Tube 200 Body Rail
  64,00 лв.
  OS

  1

 2. Компютър за гмуркане Cressi King blue KS842020
  536,00 лв.
  442,00 лв.
  OS

  1

 3. Компютър за гмуркане Cressi King black KS842050
  536,00 лв.
  442,00 лв.
  OS

  1

 4. Cressi King компютър за гмуркане оранжев KS842085
  536,00 лв.
  442,00 лв.
  OS

  1

 5. Компютър за гмуркане Cressi Neon black KS840055
  643,00 лв.
  515,00 лв.
  OS

  1

 6. Компютър за гмуркане Cressi Neon blue KS840020
  643,00 лв.
  515,00 лв.
  OS

  1

 7. Мъжки бански костюм Cressi Altum Shorty 3mm black XLV436022
  227,00 лв.
  194,00 лв.
  2XL (6) S (2) M (3) L (4)

  4

 8. Детски хидрокостюм Cressi Med X 2.5mm LV438001
  133,00 лв.
  От 113,00 лв.
  XS (1) S (2) M (3) XL (5)

  4

 9. Дамски бански костюм Cressi Altum Shorty 3mm black XLV436061
  227,00 лв.
  194,00 лв.
  XS (1) S (2) M (3) XL (5)

  4

 10. Мини нож за гмуркане TUSA, жълт M-1001
  77,00 лв.
  OS

  1

 11. Мини нож за гмуркане TUSA, син FK-10
  77,00 лв.
  OS

  1

 12. Мини нож за гмуркане TUSA черен FK-10
  77,00 лв.
  OS

  1

Гмуркане на най-високо ниво със Sportano.bg 

Изследването на подводния свят е още по-приятно, ако можете да разчитате на оборудването си. Най-доброто оборудване за гмуркане се предлага в Sportano. Тук ще намерите плавници, очила, маски, шнорхели, ботуши и ножове. Потопете се в гамата Sportano и изберете най-доброто оборудване за изследване на дълбините. 

Основно водолазно оборудване 

Основното оборудване за гмуркане се състои от плавници, очила и маска за гмуркане. При гмуркане с шнорхел е необходима и тръба за дишане. Той се използва много по-рядко при гмуркане и изобщо не се използва при фрийдайвинг. 

Плавници за гмуркане 

Плавникът за гмуркане се състои от две части: крак и перо. Разликите в конструкцията им зависят от вида гмуркане и мястото, където плувате. Стъпалата с джапанки се делят на два вида. Моделите с калашници позволяват поставяне на крачето в перката. При този дизайн не са необходими обувки за гмуркане. Плавниците за гмуркане Kalosz се използват за любителско гмуркане на малки дълбочини. Плавниците за гмуркане с каишка се използват и за гмуркане на големи дълбочини. Обикновено ремъците се закопчават със закопчалка или катарама. Те се носят върху предпазващи краката обувки за гмуркане. 

Перата на перките се избират, като се вземат предвид тяхната твърдост и структура. За начинаещите гмуркачи ще е по-подходящ модел с меки пера и прорез за по-лесно движение. Тези с по-високи умения могат да изберат по-твърди и по-къси пера. Те подобряват маневреността, но също така изискват по-голямо участие на мускулите на краката. 

Очила и маски за гмуркане 

Минимумът, с който трябва да е оборудван всеки плувец, несъмнено е чифт очила за гмуркане. В идеалния случай уплътнението им трябва да бъде изработено от гума. С течение на времето тя не се деформира като гъба и следователно не пропуска вода. Очилата за гмуркане са подходящи при гмуркане близо до повърхността на водата

По-добра защита на очите осигурява маската за гмуркане. Той не само осигурява по-широко зрително поле, но и позволява изравняване на налягането във вътрешността благодарение на наличието на предпазител на носа. Гумените уплътнения и предното стъкло предпазват очите от контакт с вода. Най-добрите модели използват трайно закалено стъкло. Добрата маска за гмуркане (както и очилата) трябва да има регулируема каишка, която да позволява плътно прилепване към главата. 

Шнорхели

Един от най-важните параметри на шнорхела е неговата форма. Шнорхелът не трябва да има никакви стеснения, които да възпрепятстват дишането. За да може въздухът да се поема лесно, диаметърът му трябва да е около 2 cm. Подходящата дължина за шнорхел е поне 30 см

Вентилите също са полезни. Те обаче не са характерни за всяка тръба. Възвратният клапан улеснява изливането на вода от тръбата на шнорхела, а лабиринтният клапан затруднява наливането на течност. Полезна е и закопчалка за свързване на тръбата с маската. За да сте сигурни, че двете части си пасват, можете да закупите комплект за гмуркане

Други аксесоари за гмуркане 

Тези, които искат да се гмуркат за по-дълго време и на по-големи дълбочини, трябва да се снабдят с обувки за гмуркане с каишки. Те предотвратяват охлаждането на краката, които могат бързо да загубят топлина. Те са изработени от неопрен, който има добри топлинни свойства

Изберете дебелината на обувките си според температурата на водата, в която ще се гмуркате. В топли води е достатъчен неопрен с дебелина 5 мм. В по-студени води ботушите с дебелина 7 мм ще работят по-добре. Струва си да изберете модели с по-дебели подметки и предпазители за пръстите и петите, особено ако искате да изследвате подводни пещери или корабокрушения. 

Нож, който може да реже мрежи или въжета, също ще ви бъде полезен в морето. В идеалния случай тя трябва да е оборудвана с два режещи ръба - гладък и назъбен - и с острие за рязане на метални въжета. Ножовете за гмуркане са изработени от стомана или титан. Поради корозивното въздействие на солената вода първите изискват острието да бъде покрито със силиконова смазка. 

Подробна информация Описание