Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Басейни с рамка

Басейни с багажник - изберете правилния модел в онлайн магазина на Sportano 

Басейните в градината са отлична възможност за водни занимания през горещите дни както за възрастни, така и за деца. Със сигурност всеки, който има градина или достатъчно пространство, иска да създаде истинско място за отдих и почивка. За тази цел си струва да се снабдите с рамков басейн, който има здрава и солидна конструкция, която успешно ще издържи през целия летен сезон. Сред моделите рамкови басейни ще намерите кръгли или правоъгълни басейни, които могат да поберат голям брой хора. В нашия магазин Sportano ще откриете висококачествени басейни с рамки от реномирани марки като Bestway. Със сигурност ще намерите подходящия модел басейн, който да отговаря на вашите нужди. 

Градински, правоъгълен, с капак или за деца - типове и видове рамкови басейни 

Сред видовете рамкови басейни можете да откриете правоъгълен и кръгъл рамков басейн, рамков басейн с покритие или детски рамков басейн. Преди всичко те се различават по форма и размери. Изберете басейн, който да отговаря на пространството, с което разполагате, и на хората, които ще го използват. Най-често срещаният избор е кръгъл или правоъгълен басейн, който побира голям брой хора. Ако се грижите за поддържането на водата чиста и свободна от замърсявания, тогава рамковият басейн с покривало е правилният избор. Детските басейни обикновено са по-малки модели или с допълнителни функции за безопасност. Рамковият басейн е чудесен вариант за градината, тъй като е много по-издръжлив от другите модели басейни. 

Как да изберете басейн със стелаж? 

Когато избирате рамков басейн, помислете за подходящия размер, тъй като тези видове басейни са много по-големи от другите модели, затова преценете с какво пространство разполагате. Ако градината ви не е много голяма, малък басейн ще е по-подходящ. Също така изберете подходящата форма - правоъгълна или кръгла. Обикновено басейнът с правоъгълна рамка заема повече място, но ви дава повече пространство за плуване. Обърнете внимание на материала, от който е изработен, и на конструкцията на рамката, като обикновено пластмасата, от която е изработен басейнът, е здрав материал със солидна рамка. Също така е добре да изберете басейн с капак, който да предпазва от замърсявания.  

Размер на басейна за багажници 

Благодарение на стабилната си конструкция и здравите материали, басейните с рафтове могат да поберат голям брой хора и затова могат да бъдат големи и високи. Най-популярните басейни са с диаметър 3 или 4 метра, както за кръгли, така и за правоъгълни модели. Ако басейнът ще се използва от малки деца, изберете много по-малки продукти с по-плитко дъно.  

Подходящите модели включват басейн с рамка 305x76, басейн с рамка 305x100, басейн с рамка 366x76, басейн с рамка 366x100, басейн с рамка 366x122 и басейн с рамка 457x122. В Sportano ще намерите широка гама от размери на басейна, така че да можете да подберете подходящия модел според нуждите си - наличното пространство и броя на хората, които ще го използват. За правоъгълни басейни изберете басейна с правоъгълна рамка 300x200 или басейна с правоъгълна рамка 400x200.   

Как да изберете детски басейн? 

Детският басейн е модел за по-големи деца, които са усвоили плуването и се чувстват комфортно във водата. За малките деца надуваемите басейни са много по-подходящи, а когато детето ви порасне, може да използва и басейни със стойки. Благодарение на масивните стени басейнът се държи на място от стойките, които го поддържат, а големият размер дава възможност за плуване с няколко души. 

Ако търсите малък модел, изберете малък рамков басейн с плитко дъно и много по-нисък, за да може детето ви да плува безопасно и удобно. За децата е добре да се снабдите с допълнителни съоръжения, като например стълба или помощни елементи на повърхността на водата - буйове, матраци за плуване или надуваеми колела

Басейн със или без покривало? 

Покривалото за басейн е задължителен елемент, който помага за поддържане на чистотата на водата. Когато басейнът е разпънат и се използва, вятърът и неблагоприятните атмосферни условия влияят върху натрупването на замърсявания или нечистотии. Капакът предпазва от проникване на дъждовна вода, а също така предотвратява охлаждането на водата, особено ако сте избрали соларен капак. Капакът трябва да има специални отвори, които отговарят за правилната циркулация на въздуха. Най-добре е да изберете рамков басейн с покривало или да закупите отделно елемента, за да поддържате водата чиста.  

Как да се грижите за басейн със стелажи? 

Ако искате да поддържате водата чиста, изберете басейн с филтърна помпа, която е предназначена да почиства водата от замърсявания. Водата в басейна циркулира в затворена система, където преминава през един маркуч към помпата, а след това пречистената вода се връща в басейна. За поддържане на чистотата на водата в басейна могат да се използват и химикали под формата на хлор и почистващи препарати. Ако търсите допълнително оборудване за почистване на басейна, прахосмукачката за басейни е чудесна за почистване на дъното и стените от мръсотия или пясък. Добре е на всеки 7-10 дни да подменяте 5-10% от водата в басейна с прясна. Не забравяйте да се снабдите и със соларно покритие или покривало за басейн, за да ограничите навлизането на мръсотия. 

Освен това басейнът със стелаж трябва да се постави на възможно най-равна повърхност, която не съдържа камъни или други остри елементи. Добре е да закупите стълба за басейна, особено ако избраният модел е висок, така че влизането и излизането да бъдат не само удобни, но и безопасни и да не повредят стените на басейна.  

Фирми и марки, предлагащи качествени рамкови басейни 

В Sportano ще намерите рамкови градински басейни от професионалната марка Bestway, където сред моделите можете да се снабдите с кръгли или правоъгълни басейни. Първият вариант са класически басейни, които са чудесни за цялото. Те са изработени от здрава конструкция, а стоманената рамка е оборудвана със системата FrameLink™, която гарантира стабилно свързване на рамката. От друга страна, подложката DuraPlus™ е изработена от издръжлив материал, който е устойчив на пробиване. Освен това басейните с правоъгълна форма на Bestway могат да поберат по-голям брой хора и се отличават с издръжливост благодарение на рамката с антикорозионно покритие Superior Frame Design и 4-слойна лента. Решение като системата Seal&Lock System™ осигурява устойчивост на течове и повреди. Диспенсърът Chemconnect™ гарантира стабилни нива на хлор и поддържа водата чиста. 

Подробна информация Описание