• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Babolat

Историята на френската марка Babolat датира от 1875 г., когато нейният основател Пиер Баболат разработва първите естествени чревни струни, използвани в ракетите за тенис. По онова време това е голямо откритие, което позволява на марката Babolat да се позиционира в челните редици на другите производители на тенис оборудване. Компанията обаче не спира до предишните си постижения и продължава да се развива, разработвайки иновативни решения. През 1925 г. марката прави още един пробив и разработва революционната струна Babolat VS, която се използва и до днес. 

През 50-те години на ХХ век марката става международно призната и продуктите ѝ достигат до най-известните тенисисти. Тогава компанията разработва първата найлонова струна Elascord и започва да навлиза на чуждестранни пазари, включително Италия, Аржентина, САЩ, Скандинавия и Австралия. Десетилетие по-късно марката пуска на пазара готови комплекти за тенис. През годините Babolat си партнира с редица спортисти. Сред тях са Бьорн Борг, спечелил 11 турнира от Големия шлем, Яник Ноа, победител в Откритото първенство на Франция през 1983 г., както и Рафаел Надал, Фернандо Гонсалес и Ким Клистерс. 

От самото начало на своето съществуване марката Babolat определя нови тенденции в производството на тенис оборудване и разработва съвременни технологични решения, които намират приложение не само в тенис ракетите, но и в тези, предназначени за игра на гребане, бадминтон и скуош. Компанията предлага и специализирани топки, както и професионално облекло и обувки. Днес Babolat е един от най-големите производители на аксесоари и оборудване за ракетни спортове, чиято традиция датира от началото на интереса към тениса в света.  

Подробна информация Описание