• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Туристически аксесоари

Продукти: 461

View as
 1. UVEX LGL 26 слънчеви очила черни 53/0/944/2416/UNI
  82,00 лв.
  56,00 лв.
  OS

  1

 2. UVEX LGL 26 слънчеви очила черни 53/0/944/2316/UNI
  82,00 лв.
  56,00 лв.
  OS

  1

 3. Детски слънчеви очила UVEX Sportstyle 508 S5338959316
  39,00 лв.
  30,00 лв.
  OS

  1

 4. Mystic Quickdry кърпа черна 35018.210153
  103,00 лв.
  86,00 лв.
  OS

  1

 5. Mystic Quickdry кърпа синя 35018.210153
  103,00 лв.
  86,00 лв.
  OS

  1

 6. Синьо-сив хамак за пътуване с кралски размер TMK1503
  137,00 лв.
  103,00 лв.
  OS

  1

 7. Туристически хамак с кралски размер в тъмносиньо и оранжево TMK3935
  137,00 лв.
  103,00 лв.
  OS

  1

 8. Ticket To The Moon Оригинален розово-син туристически хамак TMO1521
  112,00 лв.
  86,00 лв.
 9. Подложки за рамо Fjällräven Kanken черни F23505
  39,00 лв.
  34,00 лв.
  OS

  1

 10. Fjällräven Kanken Калъф за химикалки жълт F23783
  60,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 11. Fjällräven Kanken Калъф за химикалки розов F23783
  60,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 12. Fjällräven Kanken Калъф за химикалки зелен F23783
  60,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 13. Fjällräven Kanken Калъф за химикалки черен F23783
  60,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 14. Fjällräven Kanken Подложки за рамо бордо F23505
  39,00 лв.
  34,00 лв.
  OS

  1

 15. Fjällräven Kanken Калъф за химикалки син F23783
  60,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

Пътнически аксесоари - всичко, от което се нуждаете за пътуването си, можете да намерите в магазин Sportano 

Отивате в планината или на къмпинг и се чудите как да изберете подходящото оборудване? По време на пътуването си със сигурност ще намерите полезни туристически аксесоари като очила, джобно ножче, компас или аптечка. Това ще гарантира, че никоя ситуация няма да ви изненада на терен и че сте подготвени за всякакви условия. Разгледайте богатия асортимент в магазин Sportano, където имаме професионални туристически аксесоари от марки като Easy Camp, GOG, Oakley, Nike, Sea to Summit, Julbo и Deuter.  

С какво трябва да е оборудван всеки турист? 

Когато излизате на пътеката, вземете със себе си туристически очила, за да се предпазите от слънчевите лъчи и отблясъци. Изключително полезен както през лятото, така и през зимата. Сгъваемата лопата е основен инструмент при къмпингуване. Тя позволява да се осигури огнище или да се улесни изграждането на различни конструкции в полето. От друга страна, джобното ножче е част от оборудването, която е полезна в ежедневието и по време на планински екскурзии. Многофункционалният джобен нож има различни компоненти и е изключително лесен за използване. Ако търсите по-практичен инструмент - мултифункционалният инструмент ще бъде алтернативно решение. Инструментът се състои от комбинатор, джобно ножче, ключодържател, кримка или ножица. Също така е добре да вземете със себе си в планината туристически нож, който можете да използвате по време на къмпинг или на полето.  

Ако се отправяте на по-дълги пътувания, си струва да имате и бързосъхнеща кърпа, която е полезна особено през лятото. Той абсорбира много повече вода и, както подсказва името, материалът изсъхва бързо, така че е готов за употреба веднага или за прибиране в багажа. А за по-дългите преходи имаме набор от сгъваеми компаси с лупа и удобна корда за окачване на врата.  

Когато сте на къмпинг, можете да вземете със себе си и туристически хамак за почивка и спане. В Sportano ще намерите двойни хамаци и детски хамаци. Друга важна част от оборудването е аптечка за първа помощ, тъй като леките наранявания или ожулвания на кожата са често срещани по маршрута.  

Ножове, джобни ножове, лопати и мултифункционални инструменти - как да изберете правилните модели, когато те могат да ви бъдат полезни? 

Когато избирате многофункционален джобен нож, обърнете внимание на неговата цел (къмпинг, пътуване в гората или може би оцеляване) и вида на поставените елементи. Обикновено джобното ножче за пътуване има острие, пинсета, коркова тапа и ножица. Отличава се с малкия си размер и може бързо да се прибира и съхранява лесно. Съществуват джобни ножове, които нямат всички споменати елементи, а само острието. От друга страна, мултифункционалните инструменти са идеални за по-дълги експедиции поради многофункционалното им използване. Често е оборудван с нож или ножове, ножици, шишове, клещи или отвертка. Достатъчно практични са, за да могат да се използват и в ежедневието при различни домашни дейности.  

Когато купувате туристически нож, си струва да изберете модел със система за отваряне с една ръка и Frame Lock, при която острието се заключва от облицовката на дръжката. Тя със сигурност ще ви бъде полезна при готвене, палене на огън или разпъване на палатка. Изберете нож, който да не заема много място в багажа ви, но същевременно да е практичен и удобен за използване. 

Лопатата може да е полезна и при къмпингуване - модел на миниатюрна лопата, която може да се сгъне и да се вземе със себе си в движение. Той ще работи добре за разпъване на палатка или други дейности на открито. Обикновено са изработени от стомана с гумена, метална или дървена дръжка.  

Очила за туризъм и аптечки - как да се предпазите, където и да сте? 

По планинските пътеки и при къмпингуване могат да се случат всякакви наранявания, така че аптечката ще е от съществено значение за порязвания, ожулвания или повърхностни рани. Комплектът за първа помощ трябва да включва стерилни превръзки, лепенки с различни размери, бинтове, лепенки за мазоли, триъгълна прашка, кърпички или дезинфектант и топлинно одеяло (фолио NRC). 

Добре е също така да имате в багажа си туристически очила, които да ви предпазват от вредната слънчева светлина и отблясъци. Без подходяща защита на очите може да изпитате болка, замайване или сълзи по време на път. Важна маркировка върху очилата е категорията на лещите, която показва степента на пропускане на светлината. Съществуват следните категории:  

 • Категория 0 - пропуска 80-100% от светлината, работи добре при слабо слънце и облачни условия;   
 • Категория 1 - пропуска 43-80% от светлината, работи добре в условия на мъгла и слаба светлина;   
 • Категория 2 - пропускат между 18-43% светлина и са предназначени за променливи условия с ниска интензивност на светлината;   
 • Категория 3 - пропускат 8-18% от светлината и са предназначени за интензивни слънчеви условия;   
 • Категория 4 - пропускаща 2-8% от светлината, ще работи добре при много силно слънцегреене. 

Освен това видът на филтъра в лещите също има важна функция. Поляризираните лещи отразяват светлината от сняг и вода, така че са подходящи за всякакви дейности на открито. Фотохромните лещи са много гъвкави и се адаптират към интензивността на UV лъчението. От друга страна, покритието на REVO, поставено в очилата, има защитни слоеве и използването им ще бъде полезно при екстремни спортове. Очилата с филтър UV 400 са вариант за хора, които търсят очила за всички видове радиация.  

Аксесоари за пътуване - на кои марки си струва да заложите? 

Когато търсите подходящи аксесоари като джобни ножове или мултифункционални инструменти, заложете на марките Victorinox и Gerber, които предлагат функционални модели инструменти. Те осигуряват отлична производителност при всякакви условия и богат избор на отделни елементи в комплекта. Марките Oakley, UVEX и GOG предлагат високо ниво на защита срещу вредните слънчеви лъчи. Сред наличните стилове изберете очилата си не само по отношение на размера, но и по отношение на условията на употреба. В Sportano разполагаме и с бързосъхнещи кърпи от AQUA-SPEED, Cressi, ARENA или Nike, които ще ви бъдат полезни в движение благодарение на функционалния си материал. Обикновено са изработени от микрофибър, така че бързо абсорбират водата. Компактният им размер позволява да се поберат в раница или чанта.  

Ако искате да се снабдите с туристически хамак, изберете моделите Ticket To The Moon, които също са изработени от бързосъхнещ материал. Те се характеризират с бърз и лесен монтаж и осигуряват високо ниво на комфорт при пътуване. От друга страна, за да проверите позицията си, компасът Easy Camp с флуоресцентна магнитна игла и лупа ще ви бъде полезен. 

Подробна информация Описание