Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за сноуборд

Каски за сноуборд: най-високото ниво на безопасност от Sportano

Безопасността по време на каране на сноуборд е изключително важна. Независимо от нивото и опита ви по пистите, едно от най-важните неща, които трябва да имате, когато карате сноуборд, е каска за сноуборд. В Sportano ще намерите широка гама от екипировка за сноуборд, която съчетава защита и комфорт. Каските за сноуборд в нашето предложение са изработени от изключително здрави материали, които са устойчиви на повечето повреди. Каските, предлагани на нашия уебсайт, са универсални - можете лесно да ги адаптирате към вашите изисквания. 

Видове каски за сноуборд: коя да изберем?

Добре прилягащата каска е важна част от екипировката на сноубордиста. В Sportano ще намерите каски, които съчетават безопасност и комфорт при носене. Независимо от нивото ви на опит, нашите каски ще ви предпазят от последствията от падане. Разберете какво е характерно за оборудването, предлагано в Sportano, и на какво трябва да обърнете внимание, когато го избирате. 

Система за регулиране и закрепване

За да може каската да изпълни предназначението си и да осигури безопасност, тя трябва да бъде правилно монтирана. Тя не трябва да е нито прекалено хлабава, нито прекалено стегната. Каските за сноуборд, предлагани в нашата оферта, имат специална система за оразмеряване, която ги прави универсални. Не е нужно да се притеснявате да измервате обиколката и да търсите подходящия размер. Закопчалките на нашите каски за сноуборд също могат да се регулират. 

Черупка

За производството на каски за сноуборд се използват различни технологии. Най-често използваният е методът In-Mold. При този процес покривът на каската, изработен от поликарбонат, се комбинира с пенополистирол EPS, който създава вътрешната обвивка на каската с висока твърдост.  

Каските за сноуборд, предназначени за фрийрайд (любителски или състезателен), са изработени по технологията Hardshell или ABS Super Strong. Тези каски са подсилени с въглеродни влакна или техни производни, или с ABS материал. За разлика от техниката In-Mold, EPS пяната се съединява с останалата част на каската на отделен производствен етап. За допълнително подсилване и защита в пяната се впръсква рамка от въглеродни влакна, кевлар или ABS материал. Каските за сноуборд, изработени по този начин, тежат повече, но гарантират най-високо ниво на защита. 

В нашия асортимент ще намерите и каски, при производството на които е използвана технологията Double Micro Shell Superlight. Тези каски са предназначени само за развлекателно каране, тъй като по-ниското им тегло е свързано с по-ниска защита. В Sportano ще намерите и хибридни каски, съчетаващи няколко технологии в един модел. 

Допълнителни функции

В допълнение към прилягането и подсилването каската трябва да бъде сертифицирана. Маркировката EN 1077:2007 показва, че каската е безопасна за използване. КЛАС В или КЛАС А дава допълнителна информация за нивото на защита: първата маркировка показва, че каската защитава горната и задната част на главата, а втората маркировка показва, че тя защитава и ушите и страничните части на черепа. Всяка каска, предлагана в Sportano, има специален сертификат, който се вижда на вътрешния етикет

Вентилацията също е много важна за каската за сноуборд. Активната версия има вградени отвори, които могат да се затварят при по-студено време. Моделите с пасивна вентилация постоянно подават въздух - без възможност за затваряне на отворите. Последните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при закупуването на каска за сноуборд, са подложките за уши и подплатата. Повечето от моделите каски в нашата гама имат възможност за сваляне на подложката, за да можете да я изперете. Някои каски имат и подвижни подложки за уши, което е много полезно през по-топлите дни

Най-добрите каски за сноуборд от известни марки в гамата Sportano

В офертата на Sportano можете да намерите каски за сноуборд на марки като Quicksilver и Roxy. Тези марки са много популярни сред любителите на зимните спортове. Ако изберете каска за сноуборд от нашата оферта, ще останете доволни от покупката си. Излезте на пистата със Sportano

Подробна информация Описание