Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически ножове

Туристически ножове - изберете правилния модел в магазина Sportano.bg

Туристическите ножове са неразделен елемент от всяко пътуване на открито. Когато избирате подходящия къмпинг нож, си струва да обърнете внимание на няколко характеристики, като тегло, функционалност и издръжливост. Разнообразието от туристически ножове е огромно, като сред тях има два вида: фиксирани и сгъваеми ножове. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, така че изборът между тях зависи от предпочитанията на потребителя и вида дейност, която възнамерява да извършва. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите туристически ножове от доказани марки като Gerber или Primus.

Видове туристически ножове - фиксирани и сгъваеми ножове

Видовете къмпинг ножове са важна тема, която трябва да знаете, преди да купите подходящия инструмент. Туристическите ножове са много популярен и основен инструмент при туризъм, катерене и други дейности на открито. Те могат да бъдат разделени на два вида: фиксирани и сгъваеми ножове.

Фиксираните ножове са инструменти, които се характеризират с една, непроменлива форма. Острието е прикрепено към дръжката, което го прави много издръжливо. Фиксираните ножове обикновено са по-големи и по-функционални от сгъваемите ножове. Основното им предимство е високата сила на рязане и издръжливостта, което ги прави подходящи за по-тежка работа, като цепене на дърва или кастрене на клони. Фиксираните ножове също са по-лесни за почистване, защото нямат механизми за сгъване.

Сгъваемите ножове са инструменти, които се сгъват наполовина, което ги прави по-удобни и по-лесни за носене. Предимството им е по-ниското тегло и по-малките размери, което означава, че могат да бъдат скрити в джоб или раница. Сгъваемите ножове имат механизми за сгъване , които правят острието лесно сгънато и скрито в дръжката. Остриетата на сгъваемите ножове обикновено са по-малки от тези на неподвижните ножове, но все пак са остри и функционални.

Изборът между фиксиран нож и сгъваем нож зависи от предпочитанията на потребителя и вида на дейността, която възнамерява да извършва. Ако имате нужда от нож за по-тежка работа, като дървообработване, тогава трябва да помислите за закупуване на фиксиран нож. Ако, от друга страна, търсим по-удобен инструмент за лека работа, като рязане на храна или отваряне на консерви, тогава сгъваемите ножове са най-добрият избор.

Характеристики на туристически нож, на които си струва да се обърне внимание - тегло, функционалност и издръжливост

Туристическите ножове са инструменти, които са необходими по време на всеки поход, лагер или друга дейност на открито. Струва си да се обърне внимание на няколко характеристики, които ще повлияят на качеството на туристическия нож и неговата полезност.

  • Тегло - това е много важна характеристика, която ще повлияе на удобството при използването му. Колкото по-лек е, толкова по-лесен е за носене и използване. Това е особено важно по време на дълги преходи или други дейности, които изискват да носите екипировката си за продължителни периоди от време. При сгъваемите ножове теглото е още по-важно, защото такива ножове са по-удобни, но и по-вероятно да се плъзгат в джоба.
  • Функционалност - това е друга характеристика, на която си струва да обърнете внимание при избора на туристически нож. Колкото по-функционален е, толкова по-универсален и полезен е по време на различни дейности. Добрият къмпинг нож трябва да има острие, което може да реже, нарязва, издълбава и подрязва. Дръжката на ножа трябва да осигурява добър захват и да не се изплъзва от ръката по време на употреба. В случай на сгъваеми ножове, струва си да се обърне внимание на лекотата и безопасността на сгъване на острието.
  • Издръжливост – това е ключова характеристика, тъй като ножовете се използват при трудни условия като дъжд, вятър или студ. Острието на къмпинг ножа трябва да бъде изработено от висококачествена стомана или друг материал, който ще осигури острота и издръжливост за дълго време. Дръжката на ножа трябва да е издръжлива и устойчива на механични повреди и атмосферни влияния.
Подробна информация Описание