• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Туристически ръкавици

Продукти: 10

View as

Комплекти за първа помощ при походи - осигурете си безопасност на пътеката с магазин Sportano 

Добре оборудваната аптечка е от съществено значение за преходите в планината. Преди всичко ще ви спаси при неочаквани наранявания по маршрута, като ожулвания, порязвания или ухапвания от насекоми. Всеки турист или любител на преходите трябва да носи със себе си добра туристическа аптечка, чието оборудване е съобразено с вида дейност и не е сложно за използване. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени комплекти за първа помощ от доказани производители като Deuter, Tatonka или Ortovox.

Защо трябва да си купите пътна аптечка 

При преходи по планински пътеки могат да възникнат всякакви наранявания и неочаквани травми, които изискват превръзка. Туристическата аптечка ще ви бъде полезна при ожулвания, порязвания, ухапвания, повърхностни рани или мехури. Подобни ситуации значително затрудняват пътуването ви и влияят на комфорта ви по време на пътуване. Затова аптечката ще ви позволи бързо да превържете рани или ожулвания. Освен това е добре да вземете със себе си болкоуспокояващи и средства за лечение на отоци, за да сте подготвени за всеки случай. Когато пътувате в планината, може да се окажете сами, затова е важно да разполагате с аптечка за първа помощ, за да можете да се намесите бързо в случай на нараняване.

Какво трябва да съдържа аптечката за първа помощ при пътуване? 

Ако се чудите какво трябва да има в пътната аптечка, струва си да се снабдите основно със следните продукти: 

  • ръкавици за еднократна употреба - предпазват от инфекции и осигуряват безопасност за спасителя;
  • дезинфектанти - те позволяват бързо дезинфекциране на рана или ожулване и се предлагат под формата на течности, гелове или дори кърпички;
  • превързочни пластири - на пазара има превързочни пластири, пластири за протриване и ролкови пластири за различни видове рани;
  • Еластични бинтове - предназначени за фиксиране на превръзки и стабилизиране на крайници;
  • компреси и превръзки - защита на по-големи рани;
  • аксесоари - ножици, безопасни игли или пинсети за използване по време на пътуването;
  • NRC фолио - предпазва тялото от охлаждане и прегряване;
  • Триъгълна превръзка - позволява стабилизиране на пострадалия крайник. 

Освен това туристическата аптечка може да съдържа лекарства, като например болкоуспокояващи, за натъртвания, изгаряния, ухапвания или стомашни неразположения.  

Избор на подходяща аптечка за пътуване 

Когато избирате комплект за първа помощ при пътуване, обърнете внимание на размера и съдържанието на избрания комплект, в който ще намерите както леки комплекти за първа помощ с много основно оборудване, така и по-усъвършенствани продукти. Преди всичко помислете в какви ситуации може да ви е необходима аптечката, както и къде и с кого пътувате. Това ще ви помогне да определите капацитета и броя на основните предмети, които да вземете със себе си. Важно е също така да знаете за колко време ще пътувате. При избора на аптечка е добре да се вземе предвид достъпът до лекар или медицински центрове, както и дали ще имате нужда от допълнителни лекарства или консумативи по време на пътуването.  

Теглото и размерът ще ви бъдат полезна информация, когато сте ограничени от багажа си или от неговата вместимост по време на походи и пътувания. Най-важното е, че аптечката трябва да има плътно затваряне с цип и велкро, за да бъде всичко сигурно.  

Марки, предлагащи комплекти за първа помощ 

В асортимента на спортния магазин Sportano.bg ще намерите комплекти за първа помощ с основно и разширено оборудване. Ние ще ви снабдим с комплекти за първа помощ от производители като Deuter, Tatonka или Ortovox. Определено си струва да вземете със себе си аптечка за първа помощ, която може да ви бъде полезна във всяка неочаквана ситуация. 

Подробна информация Описание