Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Хоризонтални велоергометри

Хоризонтални стационарни велосипеди - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Търсите подходяща тренировъчна машина, която да не натоварва гърба ви? Хоризонталният стационарен велосипед става все по-популярен и е алтернатива на изправения стационарен велосипед. На първо място, той ви позволява да се упражнявате в удобно полулегнало положение. Той облекчава натоварването на ставите и гръбначния стълб, което го прави подходящ за възрастни хора, хора с наднормено тегло и такива, които имат здравословни проблеми. В Sportano предлагаме висококачествени хоризонтални стационарни велосипеди от професионални марки като Kettler, Matrix, Life Fitness, Technogym, Schwinn, SportsArt и Nautilus. Ние ще ви предложим подходящия модел, който да отговаря на вашите нужди по отношение на размера, функциите или производителността.  

Хоризонтален стационарен велосипед - ползи и ефекти. Кои мускули тренирате? 

Хоризонталният стационарен велосипед е оборудван с голяма седалка с облегалка и специални дръжки отстрани, които ви позволяват да поддържате и подобрявате позицията си по време на тренировка. Маховикът и педалите са разположени отпред, така че седлото е отзад, в полулегнало положение. Това решение гарантира по-малко натоварване на гръбначния стълб и защита на лумбалната област. Струва си да знаете, че устройството е предназначено практически за всеки и може да се използва успешно и от възрастни хора, хора с наднормено тегло или страдащи от гръбначни заболявания. Карането на велосипед с лежащо положение увеличава капацитета на тялото, което подобрява кръвообращението, а чрез подходяща тренировъчна програма се изгаря мастната тъкан. Когато използвате тази машина, мускулите на краката и корема работят най-много, като по този начин укрепват отделните мускулни части.  

Ако се чудите, хоризонтален или изправен стационарен велосипед, те се различават най-вече по използвания дизайн. Версията в изправено положение не се препоръчва за хора с гръбначни заболявания, а също така някои модели стават неудобни при продължителна употреба. 

Как да избера подходящия хоризонтален стационарен велосипед? 

При избора на подходящ модел стационарен велосипед трябва да се обърне внимание на механизма за съпротивление. Съществуват основно магнитни велосипеди, при които съпротивлението се регулира с циферблат или компютър, и електромагнитни велосипеди. Друг важен параметър е теглото на маховика, като колкото по-тежък е маховикът, толкова по-голямо натоварване може да се генерира. За начинаещи най-добре се подхожда на модели с тегло на колелото 6-8 кг, но, разбира се, можете да намерите и модели с по-високи стойности. Хоризонталният стационарен велосипед често се предлага с допълнителни функции като компютър или контролен панел. Определено вграденият екран не само прави тренировката по-приятна, но и ви позволява да контролирате най-важните параметри - не само времето на тренировка, разстоянието, пулса или броя на изгорените калории. Съвременните компютри имат вградени програми за обучение и позволяват Bluetooth или Wi-Fi връзка.  

Важно е да се знае, че велосипедът с лежащо положение е много по-голям вариант от стационарния велосипед. Той не само заема повече място, но е и по-тежък. Някои производители обаче използват специални транспортни колела или допълнителни компоненти, които позволяват устройството да бъде преместено навсякъде.  

Стационарен велосипед - коя марка да изберете? 

Нашият спортен магазин предлага висококачествени хоризонтални стационарни велосипеди от марки като Schwinn, Technogym Matrix, Life Fitness, Nautilus или SportsArt. В Sportano ще намерите професионален хоризонтален стационарен велосипед Kettler с различни параметри и интуитивен контролен панел с възможност за избор на подходящ режим и програма за обучение. Ергономичното и удобно седло позволява регулиране в много нива. От друга страна, стационарният велосипед Schwinn има контролен панел и 16 нива на регулиране на съпротивлението, както и възможност за свързване с приложения за тренировки чрез виртуални маршрути. Удобната регулируема седалка и неплъзгащите се педали осигуряват комфорт и безопасност.  

Възползвайте се от нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилното устройство, а ако то не отговори на очакванията ви, можете да върнете оборудването до 30 дни! 

Подробна информация Описание