Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Високи обувки за преходи

Високи ботуши за трекинг: защита и комфорт по време на път

В Sportano можете да намерите най-качествените високи ботуши за трекинг от най-добрите марки от света на outdoor! Високите обувки ще ви осигурят истински комфорт и подобрена стабилност, така че да можете да се справите и с най-трудните планински пътеки. 

Високи ботуши за трекинг: кога да ги изберем?

Всичко зависи от това какви пътеки планирате да изминавате, по кое време на годината и с какъв товар на гърба си. Ако тръгвате на дълъг маршрут с много екипировка, изберете високи ботуши за трекинг, които не само подобряват стабилността, но и предпазват глезенните стави от нараняване.  

Освен това високите ботуши за трекинг издържат теста добре при мокри условия. Ако преминавате през кален терен или се провирате през сняг, високите ботуши за трекинг ще предпазят краката ви от намокряне.  

Високите ботуши за трекинг също предлагат ефективна защита и стабилизация на глезена. Благодарение на високата, гъвкава горна част и използваните технологии, като 3F и Flex-Collar, ботушите не ограничават подвижността на крака, като същевременно облекчават натиска върху крайниците, стабилизират ги и предпазват от ожулвания по време на стръмни спускания.  

Кои ботуши за трекинг да изберем? Сезонът има значение! 

Особено през есента и зимата, когато условията по пътеките са влажни, си струва да изберете трекинг обувки с глезена. Това предотвратява навлизането на вода в обувката и ви позволява да се движите удобно за по-дълго време.  

Високите ботуши обаче са универсални - те са подходящи и за пролетта и лятото. Съвременните ботуши за трекинг са разработени с помощта на технологии, които осигуряват максимална пропускливост на въздуха, така че можете да ги носите без притеснения дори при трекинг през по-топлите сезони. През зимата изберете мембранни ботуши за трекинг, които осигуряват подходящо уплътнение, а през лятото - особено дишащи обувки със системата AIR 8000, разработена от Aku

Високи летни ботуши за трекинг

Синтетичните материи в планинските обувки са от съществено значение. Те позволяват на краката ви да дишат свободно в изключително горещо време. Важно е също така да имате добро сцепление, което се осигурява от подметката Vibram с многопосочен протектор. Някои високи ботуши за трекинг са оборудвани и с рамка, която укрепва стъпалото и значително намалява риска от спъване при труден терен. 

За да намалите изпотяването на краката, си струва да изберете високи ботуши за трекинг с гъвкава стелка Ortholite, която е отговорна за отвеждането на влагата, антибактериална е и много удобна.  

Зимни ботуши за трекинг с висок ток

Хидроизолацията е от съществено значение за зимните ботуши за трекинг. Затова си струва да изберете модели, оборудвани с мембрани Gore-Tex или OutDry, които запазват водоотблъскващите си свойства и същевременно са дишащи. Заслужава си да се обърне внимание и на гумените подгъви около подметката на обувката, които осигуряват допълнителен водоустойчив слой.  

Друг вариант са трекинг ботушите, изработени от естествена кожа, които остават почти 100% водоустойчиви. Въпреки това, за да може обувките да запазят свойствата си възможно най-дълго, трябва да не забравяте да ги хидроизолирате. 

Неплъзгащите се свойства на зимните обувки за трекинг са гарантирани от твърдите подметки с подсилен протектор и амортизиращата междинна подметка Bilight. Системата Climbing Lacing с връзки, които минават от горната част на обувката към горната част, улеснява регулирането на връзката

Заледените пътеки вече не са проблем, ако прикрепите раковини към зимните си обувки. Затова си струва да изберете модел обувки, който ви позволява да прикрепите раковини. За полуавтоматични раковини са подходящи твърди обувки с гребен на петата.  

От друга страна, за автоматични ракли, предназначени за опитни планинари и алпинисти, ще са необходими по-тежки модели обувки с твърда подметка, много висока горна част и накрайници от двете страни, към които могат да се закрепят ракли. При избора на обувки за автоматични раковини си струва да се обърне внимание на моделите, оборудвани със защита Overboot, която осигурява максимална изолация срещу топлина и влага.  

Най-добрите високи ботуши за трекинг в гамата Sportano

Sportano са висококачествени ботуши за трекинг от най-добрите марки за outdoor, като Dolomite, Kayland, Meindl, Aku, Salewa, които използват най-новите технологии в своите продукти, за да подобрят комфорта и безопасността на всеки любител на планината

Подробна информация Описание