Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически чорапи

Най-добрите чорапи за трекинг в спортен магазин Sportano

Качествените чорапи са в състояние да подобрят комфорта при всяко пътуване, затова изборът им е толкова важен. Използваните технологии и съвременни материали оказват пряко влияние върху ефективността на всяко планинско бягство. Най-висококачествените чорапи за трекинг и катерене се предлагат от култови марки като Smartwool, Nordica и X-Socks.  

Видове чорапи за трекинг

Дамски чорапи за трекинг

Професионалните производители на чорапи за трекинг са забелязали разликите в структурата на стъпалата на двата пола и на тази основа са разработили модели чорапи, предназначени за мъже и жени. Дамските туристически чорапи са пригодени за по-тесни модели стъпала и имат малко по-различно разположение на вентилационните панели и омекотяващите места по цялата дължина на чорапите. Освен това имат плоски шевове на пръстите, благодарение на които рискът от протриване е значително намален

Мъжки чорапи за трекинг

Мъжките модели чорапи за трекинг също имат безшевна конструкция, която предотвратява дразненето. Някои модели имат еластични вложки на свода на стъпалото, които се грижат за прилягането към всяко движение, както и специализирани шевове в горната част на чорапа, които отговарят за стабилизирането на стъпалото. 

Летни чорапи за трекинг 

През лятото по-късите и по-леки модели туристически чорапи ще се съчетаят особено добре с ниски туристически обувки. Ако изберете ботуши до глезена с твърда подметка, по-добре е да заложите на малко по-дебели чорапи с технология Coolmax на многослойна конструкция, която осигурява голяма дишаемост и омекотяване

Зимни трекинг чорапи

Моделите чорапи за зимен трекинг обикновено са по-дебели и са изработени от синтетични материали или мериносова вълна и съвременните технологии Primaloft и Thermolite, които отлично изолират и отвеждат влагата.  

Зимните чорапи също трябва да са достатъчно дълги, така че помислете за закупуване на модели с дължина до 1/3 от височината на прасеца или над прасеца (над прасеца). 

Как да изберем чорапи за трекинг?

Материали

Материалът, от който е направена конструкцията, играе ключова роля и е отговорен за комфорта на пътуването. Памучните чорапи бързо абсорбират влагата и затова няма да свършат работа. Затова си струва да изберете модели, изработени от синтетични материали или мериносова вълна.  

Синтетичните влакна Coolmax ви поддържат сухи и отлично абсорбират потта и предпазват кожата от прегряване. Мериносовата вълна е емблематичен материал, използван в туристическото облекло. Трекинг чорапите от мериносова вълна са термоизолиращи, отвеждат влагата и освен това имат бактериостатични свойства, които премахват неприятните миризми и запазват чорапа свеж за дълго време.  

Технологии

Най-съвременната система T2 Anti-Shock Cushioning се грижи за омекотяването и мекотата на всяка стъпка, а Forward Flex предотвратява мачкането и хлъзгането на чорапите. Технологията Merino също се усъвършенства, което води до модерни и специализирани серии като Merino Performance, която предотвратява свиването на чорапите, осигурява перфектно прилягане в горния край и е подписана със световния сертификат OEKO-TEX, гарантиращ етично производство

Размер

За да осигурите необходимия комфорт, е важно да изберете правилния размер чорапи за трекинг. И мъжките, и дамските модели най-често са в диапазона 36-46, но трябва да се има предвид, че размерът на чорапа невинаги отразява размера на обувките. Поради тази причина чорапите трябва да се подбират индивидуално, като се избира малко по-малък размер от този на обувките за трекинг. 

Подробна информация Описание