Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Палатки за къмпинг

Палатки за къмпинг - издръжливи и надеждни модели можете да намерите в магазин Sportano 

Палатките за къмпинг са решения, предназначени за къмпинг, много по-големи от туристическите модели, тъй като се използват не само за спане и почивка, но и за престой през деня. По-големите палатки за къмпинг често са разделени на няколко секции, в които можете да седите или стоите удобно. Ако търсите висококачествена палатка за къмпинг, разгледайте асортимента, предлаган в Sportano, където ще намерите палатки за къмпинг от известни производители като Thule, Avid Carp, Easy Camp, Ferrino, Marmot, JRC, Coleman, Jack Wolfskin или High Peak

Избор на подходяща палатка за къмпинг 

Когато избирате правилния модел палатка за къмпинг, обърнете внимание на формата, тъй като на пазара има модели с тунели. Те нямат хълбоци, така че пространството е оптимално разпределено и в тях е по-лесно да се придвижвате. Понякога се използват и палатки тип "иглу", т.е. палатки с кръгла форма. Височината на палатката също е важна, тъй като висока палатка за къмпинг, в която можете не само да седите, но и да стоите удобно, ще се отрази добре на къмпинг пътуването. Това е особено важно, ако палатката ще се използва не само за спане и почивка.  

Когато избирате палатка за по-голям брой хора, е препоръчително да изберете модел с няколко стаи (спални), които ще осигурят комфорт и уединение за всеки, който използва палатката. Освен това обърнете внимание на вентилацията, която ще бъде изключително полезна при къмпингуване в горещо време. Най-добри са моделите с големи вентилационни отвори и мрежа против комари, която предотвратява проникването на насекоми. 

Палатка за къмпинг за 2,3,4 или 8 души 

Преди всичко палатка за къмпинг трябва да се избира по отношение на размера, като производителите посочват не само точните размери, но и броя на хората, които могат да се поберат вътре. Когато избирате, си струва да изберете малко по-голям модел, тъй като така ще получите допълнително пространство за почивка или за багаж от първа необходимост.  

Най-популярни са палатките за къмпинг за 2 лица и палатките за къмпинг за 3 лица. Те са с по-малък капацитет и не са много големи, което ги прави лесни за опаковане в по-голям куфар и автомобил. На пазара се предлагат и палатки за къмпинг за 4 души, които се избират от семейства от трима души или от групи от четирима души. От друга страна, палатка за къмпинг за 6 или 8 души е по-просторна. 

Водоустойчив

Когато избирате палатка за къмпинг, е важно да изберете модел с подходяща степен на хидроизолация. Често при къмпингуване може да има променливи метеорологични условия и защитата от дъжд е от съществено значение. Хидроизолацията се определя в милиметри воден стълб, като оптималният диапазон трябва да започва от 2000-3000 mm. Това гарантира, че стените или подът на палатката остават сухи и водата не прониква във вътрешността. Залепените шевове на палатката увеличават нейната водоустойчивост, а допълнителната защита на материалите допринася за нейната издръжливост. Високото качество на използваните материали определя издръжливостта на палатката, което се отразява и на гъстотата на тъканта, като колкото по-висока е гъстотата, толкова по-устойчива е палатката на механични повреди.  

Тегло на палатките за къмпинг 

Теглото на палатките зависи от размера на палатката, като най-малките модели, т.е. палатките за 2 и 3 души, тежат около 3-5 килограма. От друга страна, моделите, предназначени за четирима души, обикновено тежат до 15 килограма. Теглото на продуктите се влияе и от броя на поставените предверия и спални и от използваните материали. Тези, които са предназначени за шест или осем души, тежат над 20 килограма, а понякога и значително повече. Ако отивате на къмпинг с кола, теглото теоретично не е толкова важно. Ако сте на поход по пътеката или не разполагате с подходящ транспорт за къмпингуване, теглото и размерът на палатката за къмпинг са изключително важни.  

Цената на палатка за къмпинг и марки, чието качество не разочарова 

Цената на палатка за къмпинг зависи от размера и размерите на модела, както и от броя на хората. Струва си да помните, че цената често върви ръка за ръка с качеството и не си струва да пестите от добро качество на палатката, ако искате тя да издържи на неблагоприятни условия и да издържи много сезони. Малките палатки с добро качество започват от няколкостотин злоти, докато по-големите модели или палатките с покрив могат да струват до няколко хиляди.  

В магазин Sportano ще откриете палатки за къмпинг за 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 8 души от професионални марки като Thule, Avid Carp, Vango, Easy Camp, FOX Internatioal, Ferrino, Marmot, Prologic, JRC, Coleman, Delphin, Jack Wolfskin или High Peak

Поставяне на палатка за къмпинг 

Поставянето на палатка за къмпинг зависи от модела и формата, но в повечето случаи действието е почти еднакво или подобно. На пазара се предлагат самоизграждащи се, самосгъваеми и надуваеми конструкции. Ако сте избрали първия тип, препоръчително е в началото да извадите палатката и да я поставите на земята, като използвате долните капаци, така че цялата повърхност на палатката да се оформи, преди да се разгъне. След това сгънете всички тръби и ги поставете в тунелите в палатката - отвътре и отвън. За надутия модел напълнете рамката с въздух. Последната част е да забиете колчетата под ъгъл, като линиите трябва да бъдат опънати, така че да са леко гъвкави. Забиването на щифтовете под ъгъл ще гарантира, че елементът няма да изскочи при вятър.  

Основни аксесоари за палатка, с които да се оборудвате 

Sportano предлага не само широка гама от модели палатки, но и аксесоари за палатки, като например чаршафи за къмпинг, покривала за палатки, колчета, преддверия, колчета или покривала. Със сигурност ще ви бъдат полезни пътнически спални принадлежности или безплатни аксесоари за къмпинг, като например съдове за готвене, туристическа маса или туристически мебели. Със сигурност си струва да се снабдите с аксесоари, които улесняват разпъването на палатката или съхраняването на оборудването по време на къмпинг. Допълнителни елементи като мебели или съдове за готвене ще ви позволят да се наслаждавате и да готвите в комфорт. 

Подробна информация Описание