Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Палатки за преходи

Палатки Trekking - практични и надеждни модели в магазин Sportano.bg

Трекинг палатките са вид туристически палатки, предназначени за използване при трудни теренни условия. Трекинг палатките често се използват от туристи, които предприемат по-дълги преходи с раница на гърба си. Благодарение на лекотата и малкия размер, Трекинг палатките са идеални за носене и вземане със себе си на различни пътувания. В Sportano.bg ще намерите професионални трекинг палатки от реномирани производители като High Peak, Marmot, Vango, Ferrino, Salewa или Easy Camp.

Видове трекинг палатки

На пазара има много видове трекинг палатки, които се различават по размер, тегло, форма и конструкция. В зависимост от вашите нужди можем да изберем единична, двойна или многоместна палатка. Също така си струва да се обърне внимание на вида на рамката, която може да бъде направена от алуминий или фибростъкло. Има и външни палатки, които могат да се използват с матрак и спален чувал за още повече комфорт по време на нощувка.

Характеристики и функции на трекинг палатки

Трекинг палатките са специализирани продукти, предназначени за използване при трудни теренни условия. За да отговорят на изискванията на туристите, трекинг палатките разполагат с много функции и функции, за да осигурят максимален комфорт при използване.

Издръжлив и водоустойчив плат

Трекинг палатките са изработени от издръжливи тъкани, които могат да издържат на тежки метеорологични условия. Най-често използваният материал е полиестерът, който се характеризира с висока устойчивост на разкъсване и абразия. Други материали, като найлон, също се използват в производството на трекинг палатки. Важно е да изберете палатки с платове, които са водоустойчиви и предпазват от дъжд.

Топлинни свойства

Друг важен аспект, на който трябва да обърнете внимание, са термичните свойства на материалите, използвани при производството на трекинг палатки. В зависимост от метеорологичните условия, при които ще използваме палатката, си струва да изберем материал, който ще може да осигури подходящото ниво на топлина и защита срещу студ или прекомерна слънчева светлина.

Вентилация

Друга важна характеристика, която трябва да имат трекинг палатките, е правилната вентилация. Благодарение на това в палатката няма да се образува пара и задушна атмосфера, което може да повлияе неблагоприятно на комфорта при използване. Ето защо си струва да обърнете внимание дали палатката има вентилация под формата на вентилационни отвори, които ще осигурят въздушен поток.

Устойчивост на вятър и сняг

Трекинг палатките също трябва да са устойчиви на вятър и сняг, за да осигурят безопасно и удобно настаняване при трудни условия. За тази цел си струва да се обърне внимание на конструкцията на рамката, която трябва да бъде направена от издръжливи и леки материали, като алуминий или фибростъкло. Благодарение на това палатката ще бъде стабилна дори при силен вятър, а конструкцията ще бъде издръжлива и устойчива на повреди.

Защита от насекоми

Когато се разхождат в топли и влажни условия, туристите често са измъчвани от насекоми като комари и мухи. Ето защо си струва да изберете трекинг палатки, които са оборудвани със защитни мрежи срещу насекоми.

Как да изберем правилната трекинг палатка

Когато избирате трекинг палатка, трябва да обърнете внимание на много фактори, като броя на хората, за които трябва да е предназначена, маршрута и продължителността на пътуването, метеорологичните условия, както и индивидуалните ни предпочитания. Също така си струва да обърнете внимание на теглото на палатката, защото всеки допълнителен грам ще повлияе на теглото на раницата.

Съвети за използване на трекинг палатки

Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато използвате трекинг палатка. На първо място, трябва да се погрижите за правилното позициониране и закрепване на палатката, за да осигурите безопасност при трудни теренни условия. Също така си струва да запомните за поддържането на хигиена в палатката и за правилната вентилация. Когато избирате място за разпъване на палатката си, не забравяйте, че то не трябва да е мокро или предразположено към вятър място.

Подробна информация Описание