Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Неопреново облекло и обувки

Неопренови дрехи и обувки - изберете правилните модели в онлайн магазина на Sportano 

Неопреновото облекло и обувките са основна част от облеклото, когато сте във водата и участвате във водни спортове, поради отличните си топлоизолационни свойства. Неопренът е материал, който осигурява комфорт, особено по време на водни дейности. Той е също така издръжлив и гъвкав, както и водоустойчив, поради което все повече хора избират професионално облекло от този материал. В Sportano ще намерите висококачествени неопренови дрехи и обувки от марки като Billabong, Cressi, ION, JOBE, MANERA, NeilPryde, TUSA, Rip Curl или Quiksilver.  

Неопренови шапки, ленти за ръкавели, ръкавици или къси панталони - видове неопренови облекла 

В зависимост от нуждите си и вида дейност, с която се занимавате, изберете облекло, което е функционално и изпълнява предназначението си, т.е. осигурява пълен топлинен комфорт и удобство при носене. Отделните облекла не трябва да предизвикват протриване и трябва да са съобразени с преобладаващите метеорологични условия. Неопреновите облекла включват:  

 • неопренови якета и суитчъри; 
 • неопренови шорти, гамаши и панталони; 
 • неопренови ризи;  
 • неопренови маски; 
 • капачки, качулки и неопренови капачки; 
 • неопренови чорапи; 
 • неопренови ръкавици; 
 • неопренови костюми;  
 • неопренови ленти; 
 • неопренови жилетки; 
 • неопренови обувки. 

Изборът на неопреново облекло и обувки трябва да зависи от вида на дейността или преобладаващите условия. Основните неща са подходящо връхно облекло и бански, т.е. тениска, потник, шапка или обувки. 

Дебелина на неопрена - важен параметър при покупката на неопренови дрехи и обувки 

Когато избирате неопренови дрехи и обувки, обърнете внимание на дебелината на материала, за да можете да съобразите облеклото с температурата на водата или вида на дейността. Колкото по-дебела е тя, толкова по-добре ще предпазва от студа и ще е подходяща за по-взискателни условия. Параметърът на дебелината се дава в милиметри, като обикновено се посочва със стойност като 3/2, т.е. продуктът има 3-милиметров слой върху торса и 2-милиметров слой върху ръкавите. Понякога до дрехата се посочва дебелина от 2 до 7 или 8 мм, което означава, че обикновено има достатъчно разпределение на материала по цялата повърхност. Ако искате ефективна защита от студ и вода, достатъчна е тъкан с дебелина 4-7 мм. От друга страна, по-тънка дреха, например 2 или 3 мм, ще осигури едновременно защита и свобода на движението. 

Кога трябва да се оборудвате с неопренови дрехи и обувки? 

Неопреновите дрехи и обувки са задължителни, ако практикувате водни спортове като кайтсърф, уиндсърф, SUP, каяк, гмуркане с шнорхел или уейкборд. Това ще ви предпази от студ, проникване на вода или ще увеличи плаваемостта. Освен това неопреновите дрехи и обувки могат да се използват от хора, които се намират над водата или практикуват шнорхелинг, т.е. плуване под повърхността на водата. Неопренът позволява на тялото да поддържа правилната температура, като предотвратява хипотермията. Благодарение на своята гъвкавост той се адаптира към тялото и не ограничава движенията. Определено е задължителна част от облеклото при плуване. 

Как да изберете неопреново облекло? 

Когато избирате неопренови дрехи, обърнете внимание на прилягането на размера към тялото ви. Твърде свободната дреха няма да пасне добре, като по този начин не отговаря на изискванията за топлинна защита и водоустойчивост. И обратното - твърде тесните ще предизвикат натиск, протриване и общ дискомфорт при плуване. Ако искате дрехите или обувките ви да ви защитават адекватно от студа и водата, изберете модели, изработени от по-дебела пяна. И в този случай избирайте продуктите по отношение на дебелината на използвания материал. Неопреновите облекла се произвеждат както за мъже, така и за жени, и обикновено се различават по кройка и размер. Големият избор от кройки и цветови варианти ще ви позволи да адаптирате дрехата към вашите нужди. 

Как да изберете неопренови обувки? 

Всеки, който се занимава с водни спортове или често е във водата, трябва да се снабди с неопренови обувки. Те осигуряват хидроизолация и подходяща топлоизолация, особено при плуване в по-студени води. Специалната конструкция с подсилени шевове и елементи предпазва краката от вода, влага и позволява достатъчен въздушен поток. Освен това обувките не причиняват ожулвания или увреждания на кожата. При избора на обувки трябва да се обърне внимание на размера, който трябва да е съобразен с крака. Тя не трябва да е твърде малка, тъй като ще оказва натиск, нито твърде голяма, тъй като може да се изплъзне от крака по време на плуване. Обикновено се избират неопренови обувки с дебелина 5 мм, които са малко по-дебели и по този начин плътно предпазват от вода и ожулвания. 

Подробна информация Описание