Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Неопренови якета и блузи

Неопренови якета и суичъри - високо качество и надеждност в спортния магазин Sportano.bg

Неопреновите якета и суичъри са основни елементи от гардероба на любителите на водните спортове. Създадени да осигурят термична защита, комфорт и свобода на движение, тези облекла са чудесен избор както за любители, така и за професионалисти. В нашия магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени неопренови якета и суичъри от реномирани марки като NeilPryde, Mystic, O'Neill, JOBE или ION.

Характеристики на топлоизолацията в неопреново облекло

Неопренът, като синтетичен материал, има уникални топлоизолационни свойства, което го прави отличен избор за спортно облекло, особено за водни спортове.

  • Клетъчна структура на неопрена: Една от ключовите характеристики на неопрена е неговата клетъчна структура. Неопренът се състои от затворени клетки, пълни с газ, което го прави лек и гъвкав материал. Тази структура позволява да се задържи слой вода между материала и кожата на потребителя, след което да се нагрее с топлината на тялото. В резултат на това топлината се запазва и топлинните загуби са сведени до минимум, което ви позволява да поддържате топлинен комфорт при студени условия.
  • Водоустойчивост: Неопреновите якета и суичъри са водоустойчиви, което означава, че не пропускат водата, като същевременно ви позволяват да дишате свободно. Неопреновият слой задържа вода и поддържа кожата ви суха за допълнителен топлинен комфорт.
  • Защита от вятър: освен защита от студена вода, неопреновото облекло предпазва ефективно и от вятър. Неопреновият слой действа като бариера срещу вятъра, намалявайки загубата на топлина, причинена от вятъра. Благодарение на това хората, практикуващи водни спортове в студени и ветровити условия, могат да се възползват от допълнителна термична защита.
  • Дебелина на неопрена: при неопреновите дрехи ключовият параметър е дебелината на материала. Колкото по-дебел е слоят неопрен, толкова по-добра е топлоизолацията. Изборът на правилната дебелина зависи от индивидуалните нужди, предпочитания и климатични условия. Дебелината на неопрена в якета и суичъри може да варира от 1 до 5 мм. Въпреки това си струва да запомните, че увеличаването на дебелината на материала може леко да ограничи свободата на движение.

Водни спортове: приложения на неопренови якета и суичъри

Неопреновите якета и суичъри се използват в различни водни спортове, като:

  • Плуване в открити води: неопреновото облекло предпазва плувците от загуба на топлина и студ, което им позволява да плуват по-дълго и по-удобно.
  • Сърф, уиндсърф и кайтсърф: неопреновите якета и суичъри са чудесно решение за сърфистите, предпазвайки ги от вятър, студ и ожулвания от дъската.
  • Гмуркане и ветроходство: неопреновите якета и суичъри са основно облекло за водолази и моряци, които искат термична защита, както под вода, така и на повърхността.

Избор на правилната дебелина на неопрена

При избора на неопреново яке или суичър е важно да обърнете внимание на дебелината на материята. Дебелината на неопрена варира от 1 до 5 мм и зависи от нуждите на потребителя и атмосферните условия. Колкото по-дебел е неопренът, толкова по-добра е термичната защита. За хора, които прекарват по-дълго време в студена вода, е препоръчително да изберат по-дебел плат (3-5 мм), докато при по-топло време е достатъчен по-тънък неопрен (1-3 мм).

Еластичност на материята и комфорт при носене

Неопреновите якета и суичъри са изработени от еластична материя, която позволява перфектно прилепване към тялото, като същевременно осигурява свобода на движение. Гъвкавостта на неопрена прави якетата и суичърите удобни за носене по време на различни водни дейности. В допълнение, неопреновите дрехи са предназначени да намалят триенето между кожата и материала, което минимизира риска от протриване и дразнене.

Бързосъхнещи и практични решения

За спортното облекло е важно материята да съхне бързо. Неопренът е материал, който позволява бързо съхнене, което означава, че неопреновите якета и суичъри са практични и лесни за поддържане чисти. Бързосъхнещите дрехи са изключително важни за комфорта на потребителите, които често се преобличат след тренировка.

Подробна информация Описание