Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Неопренови панталони и шорти

Неопренови панталони и шорти - удобен и практичен избор в магазин Sportano.bg

Неопреновите панталони и шорти са основна част от облеклото за любителите на водни спортове като плуване, сърф, гмуркане и ветроходство. Тези специализирани дрехи са разработени, за да осигурят комфорт, термична защита и свобода на движение. В Sportano.bg ще намерите професионални неопренови панталони и шорти от реномирани марки като HUUB, Helly Hansen или O'Neill.

Характеристики на топлоизолацията в неопреново облекло

Неопренът е материал, който идеално изолира топлината, което прави неопреновите панталони и шорти идеални за хора, които искат да се насладят на топлинен комфорт, докато практикуват водни спортове. Клетъчната структура на неопрена позволява задържането на слой вода между материала и кожата, който се нагрява от топлината на тялото, минимизирайки загубата на топлина. Благодарение на това потребителите могат да се наслаждават на по-дълго време, прекарано във водата, без да изпитват дискомфорта, свързан със студа.

Приложения на неопренови панталони и шорти във водните спортове

Неопреновите панталони и шорти се използват широко в различни водни спортове, като:

  • Плуване в открити води: За плувци на дълги разстояния или при студени условия неопреновите панталони и шорти осигуряват основна термична защита.
  • Сърф, уиндсърф и кайтсърф: Спортистите, които практикуват тези дисциплини, използват неопренови панталони и шорти, за да се предпазят от студа, вятъра и триенето от дъската.
  • Гмуркане и ветроходство: В тези дисциплини неопреновите панталони и шорти се използват като допълнителна термична защита и като бариера срещу вятъра.

Избор на правилната дебелина на неопрена

Дебелината на неопреновия материал е важен фактор при избора на неопренови панталони и шорти. Тази дебелина обикновено варира от 1 до 5 mm. Колкото по-дебел е неопрена, толкова по-добра е топлоизолацията. За хора, които прекарват по-дълго време в студена вода, е препоръчително да изберат по-дебел плат (3-5 мм), докато при по-топло време е достатъчен по-тънък неопрен (1-3 мм).

Еластичност на материята, комфорт при носене и бързо съхнене и практични решения

Неопреновите панталони и къси панталони се характеризират с висока еластичност, което позволява перфектно прилепване към тялото, като същевременно осигурява свобода на движение. Неопренът, благодарение на своята гъвкавост, прави панталоните и шортите удобни за носене при различни водни дейности. В допълнение, неопреновите дрехи са предназначени да намалят триенето между кожата и материала, което свежда до минимум риска от протриване и дразнене . За спортното облекло е важно материята да съхне бързо. Неопренът е материал, който позволява бързо съхнене, което означава, че неопреновите панталони и шорти са практични и лесни за почистване. Бързосъхнещите дрехи са изключително важни за комфорта на потребителите, които често се преобличат след тренировка.

Подробна информация Описание