Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Неопренови шапки

Неопренови шапки - изберете идеално съчетан модел в Sportano.bg

Неопреновите шапки са незаменими за хората, практикуващи водни спортове, особено при по-студени условия. Създадени да осигуряват топлоизолация, защита от студ и комфорт, неопреновите шапки набират все по-голяма популярност. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите неопренови шапки от доказани марки като NeilPryde, O'Neill, Mystic, Quiksilver или Dakine.

Топлоизолация: защо неопрен?

Неопренът, като синтетичен каучук, има много свойства, които допринасят за неговата ефективност като топлоизолатор. Ето някои основни причини, поради които неопренът е чудесен избор за защита от студа:

 • Изолационни свойства: неопренът е материал с много добра топлоизолация. Има способността да задържа топлината на тялото, дори в хладна вода. Благодарение на клетъчната си структура, той улавя слой вода между кожата и материала, който след това се нагрява от топлината на тялото. Това явление повишава топлинната ефективност на неопрена, което прави неопреновите капачки да ни предпазват от загуба на топлина.
 • Дебелина: неопренът се предлага в различни дебелини, което ви позволява да изберете подходящото ниво на изолация в зависимост от предпочитанията на потребителя и метеорологичните и водните условия. Дебелината на материала влияе върху термичната защита - колкото по-дебел е неопренът, толкова по-добра е изолацията.
 • Устойчивост на абразия: неопренът е материал, който е изключително устойчив на абразия и разтягане. Благодарение на това капачките от неопрен са устойчиви на механични повреди, което ги прави по-дълготрайни от капачките от други материали.
 • Гъвкавост: Неопренът е разтеглив материал, което означава, че може да се разтяга и свива, за да съответства на формата на главата ви. Благодарение на това неопреновите капачки осигуряват добра и удобна термична защита, като същевременно остават на място дори при интензивно натоварване.
 • Бързо съхнене: Неопренът има способността да изсъхва бързо, което е важно за спортното облекло. Бързосъхнещата материя избягва дискомфорта от мокрите дрехи и шапки.

Водоустойчивост и удобна употреба

Освен термоизолация, неопреновите капачки са и водоустойчиви, благодарение на което предпазват отлично както от прясна, така и от солена вода. Водоустойчивостта на капачките ги прави полезни както за любители, така и за професионалисти, които искат да увеличат максимално времето, прекарано във водата.

Избор на правилната дебелина на неопрена

В зависимост от нуждите и условията, в които ще спортуваме, можете да изберете шапки с различна дебелина на неопрена. Тази дебелина обикновено е между 1 и 5 мм. Колкото по-дебел е материалът, толкова по-добра е термичната защита. При избора на дебелината на неопрена си струва да се вземат предвид следните фактори:

 • Метеорологични условия: преди да купите неопренова шапка, помислете за условията, при които ще практикувате спорта. Ако планирате да плувате, сърфирате или се гмуркате в по-студена вода , струва си да изберете шапка с по-дебел неопрен. При по-студени условия по-добре ще работи шапка с дебелина 3-5 мм. За умерени или по-високи температури можете да изберете по-тънък материал (1-3 mm).
 • Време, прекарано във водата: Продължителността на времето, което възнамерявате да прекарате във водата, също влияе върху избора на дебелина на неопрена. Колкото по-дълго е времето на действие, толкова по-важна е правилната топлоизолация. За хора, които прекарват дълго време във водата, е препоръчително да изберете по-дебел материал.
 • Тип дейност: Различните водни спортове изискват различни нива на топлоизолация. За спортове, които изискват повече свобода на движение, като сърфиране, си струва да изберете шапка с по-тънък неопрен. За спортове, които не изискват много свобода на движение, но се практикуват в студена вода, можете да изберете шапка с по-дебел неопрен.
 • И индивидуални предпочитания: накрая, всеки човек има индивидуални нужди и предпочитания, когато става въпрос за топлинен комфорт. Ако сте човек, който бързо замръзва, струва си да изберете по-дебела шапка. От друга страна, ако лесно прегрявате, по-тънък плат може да е по-добър избор за вас.

Имайки предвид тези фактори, изборът на правилната дебелина на неопрена за вашата шапка ще ви позволи да постигнете оптимално ниво на топлоизолация и комфорт. Не забравяйте, че може би е най-добре да имате няколко шапки с различна дебелина на неопрена, за да отговарят на различни условия и нужди.

Водни спортове: приложения на неопренови шапки

Неопреновите шапки са идеални за различни водни спортове, включително:

 • Плуване в открита вода - подобрява комфорта и намалява риска от хипотермия по време на продължително плуване в хладна вода.
 • Сърфиране и гмуркане - защитата на главата ви от студ и вода позволява по-дълги, по-приятни дейности на и под водната повърхност.
 • Каране на кану и други дейности - неопреновите шапки могат да се използват под каска или като отделна защита на главата при каяк, рафтинг или други водни спортове.
Подробна информация Описание