Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически чинии

Туристически табели - надеждни модели в магазин Sportano.bg

Ако планирате пътуване до планината, до езерото или друго място, където ще трябва да приготвяте храна на открито, туристическите чинии са основна част от оборудването. Добре подбраните съдове със сигурност ще улеснят приготвянето на ястията и ще направят храната по-вкусна и приятна. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени туристически табели от професионални марки като Sea to Summit или RidgeMonkey.

Видове туристически чинии: пластмасови, метални, порцеланови и др

На пазара се предлагат различни видове туристически чинии, които се различават не само по материал, но и по размер и тегло. Най-популярните видове туристически чинии включват:

  • Пластмасови чинии – това е най-лекият и евтин вид туристически чинии. Те са идеални за еднодневни пътувания или по-кратки пътувания. Лесно се поддържат чисти и не заемат много място, но за сметка на това са по-малко издръжливи и се износват по-бързо.
  • Метални чинии - това са по-издръжливи и издръжливи съдове, които ще работят добре при по-дълги пътувания. Те могат да бъдат изработени от алуминий или неръждаема стомана. Те обикновено са по-тежки от пластмасовите плочи, но са по-устойчиви на механични повреди и корозия.
  • Порцеланови чинии – това е най-тежкият вид туристически чинии, но в същото време и най-естетичните. Идеални са за по-кратки пътувания, където теглото на екипировката не е толкова важно. Те са устойчиви на високи температури, но в същото време могат лесно да се повредят механично.

Характеристики на идеална туристическа чиния: лекота, издръжливост, лесна за почистване

Когато планираме пътуване в планината, на езеро или къмпинг, един от най-важните елементи на екипировката е правилно подбран комплект туристически табели. Идеалната туристическа чиния трябва да има три характеристики: лекота, издръжливост и лесна за почистване.

Лекотата на туристическите табели е много важна, особено при по-дълги пътувания, при които всеки грам излишно тегло се усеща на гърба. Поради тази причина пластмасовите чинии са най-често избираното решение, защото са много леки и лесни за транспортиране. Въпреки това си струва да запомните, че такива плочи могат да бъдат по-малко издръжливи и да се износват по-бързо.

Втората важна характеристика на идеалната туристическа чиния е издръжливостта. Плочата трябва да е здрава и да издържа на външни условия като вятър, дъжд или тежка употреба. За по-дълги експедиции си струва да изберете плочи от алуминий или неръждаема стомана, които са по-издръжливи от пластмасовите.

Последната характеристика, която трябва да отличава перфектната туристическа чиния, е лекотата на почистване. По време на туристически пътувания често нямаме достъп до течаща вода, така че си струва да изберете чинии, които лесно се мият и сушат. Пластмасовите чинии са най-лесни за поддържане чисти, тъй като могат просто да се изплакнат с вода. Чиниите от метал или порцелан изискват малко повече внимание и време, но са по-устойчиви на замърсяване.

Как да изберете най-добрия комплект чинии за пътуване за вашите нужди?

Когато избирате туристически чинии, струва си да следвате няколко съвета. На първо място, трябва да вземете предвид дължината на пътуването и броя на хората, за които трябва да приготвите храна. За еднодневни пътувания пластмасовите чинии ще бъдат идеалното решение. В случай на по-дълги пътувания обаче, когато трябва да приготвите повече ястия, си струва да инвестирате в по-издръжливи и издръжливи съдове, като метални или порцеланови.

Важно е също туристическите табели да са правилно подбрани за вида на пътуването. Например, ако планирате трекинг, си струва да заложите на по-леки и компактни плочи, които няма да заемат много място в раницата ви. От друга страна, за къмпинг или летни лагери е по-добре да изберете по-естетични и издръжливи съдове, които ще ни осигурят повече комфорт при приготвянето на храната.

Подробна информация Описание