Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически тенджери

Туристически саксии - необходимо оборудване за всеки излет на открито

Саксиите за пътуване са една от най-важните части от оборудването по време на пътувания на открито. Без тях би било трудно да си представим приготвянето на вкусни ястия на къмпинг, бивак или по време на поход. Добре подбраният комплект тенджери ви позволява да приготвяте разнообразни ястия, без да е необходимо да използвате готови хранителни продукти. В офертата на спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени туристически саксии от реномирани производители като RidgeMonkey, Pinguin, Tatonka, Fox International и Primus.

Основни видове туристически казани

В зависимост от вашите нужди и очаквания можете да избирате от различни опции, съобразени с конкретни ситуации.

Туристически комплекти съдове са предложение за хора, които искат да имат разнообразни инструменти за приготвяне на храна със себе си. Такъв комплект обикновено включва тенджери, тигани и капаци, което ви позволява да приготвяте както прости, така и по-сложни ястия. Това е вариант за хора, които ценят удобството и комфорта и в същото време искат да имат цялото кухненско оборудване със себе си.

Преносимите туристически саксии са решение за хора, които залагат на минимализма и искат да носят със себе си само необходимите неща. Отличават се с по-малък размер и по-малък капацитет, което спестява място и тегло. Това е идеално предложение за хора, които ценят свободата на движение и не искат да носят твърде много неща със себе си.

Туристическите готварски печки с вградена тенджера са предложение за хора, които ценят комфорта и функционалността. Този тип кухни ви позволяват да готвите и затопляте храна едновременно, което значително улеснява процеса на приготвяне на храната. Това са решения за хора, които прекарват повече време в къмпинга и имат нужда от повече пространство за готвене.

Материали, от които са направени къмпинг саксии

Изборът на подходящ материал, от който се изработват къмпинг кашпи е един от най-важните критерии при избора. В зависимост от материала саксиите могат да се различават не само по кулинарни свойства, но и по тегло, издръжливост и лекота на почистване.

Най-популярните материали, от които се правят саксии за къмпинг, включват:

  • Неръждаема стомана - материал, който е много издръжлив и устойчив на корозия, което позволява дълготрайна употреба. Саксиите от този материал са сравнително тежки, но много здрави и устойчиви на механични повреди. Струва си да се обърне внимание на качеството на неръждаемата стомана, тъй като някои продукти могат да ръждясват след известно време на употреба.
  • Титан - е лек и издръжлив материал, който има много добри термични свойства, което позволява бързо и ефективно готвене. Титаниевите тенджери се характеризират с висока устойчивост на корозия и механични повреди, но обикновено са по-скъпи от другите видове тенджери.
  • Алуминият - е лек материал, който се нагрява бързо, което ви позволява бързо да готвите храна. Алуминиевите тенджери обикновено са по-евтини от други видове тенджери, но също така са по-малко устойчиви на механични повреди и корозия. Някои продукти са покрити с допълнително покритие, което увеличава тяхната издръжливост.
  • Титан с керамично покритие - е материал, който съчетава свойствата на титан и керамика. Титаниеви саксии с керамично покритие са много издръжливи и устойчиви на механични повреди, като в същото време имат добри термични свойства.
  • Керамика – е материал, който се характеризира с много добри термични свойства и дълготрайност. Керамичните саксии са относително тежки, но много здрави и устойчиви на механични повреди. Струва си да се обърне внимание на качеството на керамиката, защото някои продукти могат лесно да се напукат.

За да обобщим, изборът на материал, от който са изработени саксиите за къмпинг, е ключово решение преди покупката. Струва си да се обърне внимание на издръжливостта, теглото, термичните свойства и лекотата на почистване. Всеки материал има своите предимства и недостатъци, които трябва да се имат предвид, преди да се вземе решение.

Подробна информация Описание