Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически прибори за хранене

Прибори за хранене - практични и издръжливи модели в магазин Sportano.bg

Туристическите прибори за хранене са едно от онези части от оборудването, за които често забравяме, когато планираме екскурзии. Въпреки че изглеждат малко и незначително допълнение, липсата им може значително да повлияе на комфорта и качеството на приетите ястия. Случва се и стандартните прибори за хранене, които имаме у дома, да са твърде тежки или големи, което затруднява пренасянето им по време на пътувания. В Sportano.bg предлагаме богат избор от туристически прибори за хранене, съобразени с вашите нужди от професионални марки като Sea to Summit, Primus, Gerber, Easy Camp, Optimus и Outwell.

Основни видове туристически прибори за хранене

Основните видове прибори за хранене за пътуване са сгъваеми прибори и прибори с вградена чаша. И двата вида прибори са предназначени за хора, които ценят практичността и комфорта по време на екскурзии.

Сгъваемите прибори за хранене са идеалното решение за хора, които търсят прибори за хранене, които са лесни за носене в раница или чанта. Благодарение на сложната структура, те заемат малко място и в същото време са издръжливи и издръжливи. Сгъваемите прибори за хранене се предлагат в различни варианти, от прости и класически, до по-усъвършенствани дизайни с допълнителни функции, като отварачка за бутилки или режещо острие.

Приборите за хранене с вградена чаша са иновативно решение, което виждаме все по-често на пазара. Те са посветени на хора, които ценят комфорта и функционалността. Този тип прибори обикновено се състоят от чаша, лъжица, вилица и нож, което улеснява приготвянето и наслаждаването на храната на полето. Приборите за хранене с вградена чаша също са чудесен начин да спестите място в раница или чанта, защото ви позволяват да транспортирате няколко предмета едновременно.

Независимо кой тип туристически прибори за хранене избираме, важно е те да са изработени от издръжливи и здрави материали, които да издържат на екстремни условия, като висока температура, замръзване или вода. Правилно подбраните прибори ще ни позволят да приготвяме и консумираме храната на полето по комфортен и удобен начин.

Материали за пътни прибори

Материалът, от който са изработени приборите за хранене, е един от ключовите фактори, които трябва да имате предвид при избора на правилните прибори. Важно е те да са изработени от издръжливи и устойчиви на повреди материали, които ще издържат на екстремни условия като висока температура, замръзване или влага. По-долу представяме най-популярните материали, от които се правят туристически прибори за хранене.

  • Неръждаема стомана - е най-често използваният материал в туристическите прибори. Той е издръжлив и устойчив на корозия, което позволява приборите да се използват дълго време. Неръждаемата стомана също е лесна за почистване и хигиенична.
  • Алуминий – приборите за хранене от алуминий са по-леки от тези от други материали, което е от полза при носене в раница или чанта. Алуминият обаче е по-малко устойчив на повреди и по-трудно се поддържа чист.
  • Титан - е материал, който е много лек, но в същото време много издръжлив и устойчив на корозия . Приборите за хранене, изработени от титан, също са хигиенични и лесни за почистване.
  • Пластмаса - пластмасовите прибори за хранене са леки и евтини, но в същото време са по-малко устойчиви на повреди. Те са предназначени за хора, които търсят евтино и практично решение за екскурзии.

Трябва да се помни, че материалът, от който са направени приборите за хранене, влияе върху неговата функционалност, издръжливост и лекота на почистване. Правилно подбраните прибори ще ни позволят да приготвяме и консумираме храната на полето по комфортен и удобен начин. Ето защо, преди да закупите туристически прибори за хранене, си струва да помислите какви материали ще бъдат най-подходящи за нас.

Подробна информация Описание