Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Волейболни топки за волейбол на закрито

Топки за волейбол на закрито в Sportano.bg

Волейболът на закрито, известен също като волейбол на закрито, е изключително популярен спорт, който се играе както от любители, така и от професионалисти по целия свят. Тази динамична и вълнуваща игра съчетава скорост, прецизност, сила и отборна химия, като прави всяка среща много вълнуваща за играчите и феновете. Един от най-важните елементи, които влияят върху качеството на волейболната игра на закрито, е подходящата топка. Изборът на правилната топка може значително да повлияе на нивото на игра, комфорта и безопасността на играчите, така че си струва да знаете какво да търсите, когато купувате волейболна топка за игра на закрито. В Sportano.bg ще намерите висококачествени волейболни топки за игра на закрито от професионални марки като SELECT, Joma, Mikasa и Wilson.

Характеристики на идеалната топка за волейбол на закрито

Волейболната топка за игра на закрито трябва да отговаря на няколко основни изисквания, за да се осигури най-доброто преживяване при игра. Ето кои са основните характеристики на идеалната волейболна топка за игра на закрито:

  • Подходящо тегло и размер - официалните волейболни топки за игра на закрито трябва да имат определено тегло и размер, съгласно разпоредбите на Международната федерация по волейбол (FIVB). За мъжете теглото на топката трябва да е около 260-280 грама, а обиколката - 65-67 см. За жените теглото на топката трябва да е около 260-280 грама, а обиколката - 65-67 см.
  • Подходящо налягане - топката трябва да бъде напълнена с въздух с правилното ниво на налягане, за да се осигури правилен контрол по време на игра. Обикновено налягането е между 0,30 и 0,325 kg/cm².
  • Добре балансирана - идеалната волейболна топка за игра на закрито трябва да бъде добре балансирана, което означава, че не трябва да има никакви неравности или деформации, които биха могли да повлияят на траекторията на полета.
  • Дълготрайност и устойчивост на износване - волейболната топка трябва да е изработена от висококачествени материали, които осигуряват дълготрайна издръжливост и са устойчиви на износване.

Материали и конструкция на топки за волейбол на закрито

Повечето волейболни топки за игра на закрито са изработени от микрофибър, синтетична кожа или комбинация от материали. Топките, изработени от микрофибър, са леки, меки и изключително издръжливи. Синтетичната кожа, често използвана заради своята издръжливост, също осигурява добър контрол на топката.

По отношение на конструкцията топките обикновено са зашити или залепени, като панелите на топката образуват външната ѝ повърхност. Зашитите топки обикновено са по-издръжливи и имат по-добри летателни характеристики, докато залепените топки са по-добри по отношение на водоустойчивостта. Броят на панелите по повърхността на топката може да варира - колкото по-голям е броят на панелите, толкова по-сферична е формата на топката и толкова по-добър е контролът по време на игра. Заслужава си да обърнете внимание и на качеството на шевовете и качеството на самата повърхност на топката.

Популярни марки и модели топки за волейбол на закрито

На пазара има различни марки и модели волейболни топки за игра на закрито. Ето някои популярни марки, които да разгледате:

  • Mikasa - един от водещите производители на волейболни топки. Техният водещ модел MVA200 е официалната топка на Международната федерация по волейбол (FIVB) и се използва в повечето международни състезания. MVA200 е изработена от микрофибър и има 8 панела за отличен контрол по време на игра.
  • Molten - друга известна марка в света на волейболните топки. Моделът V5M5000 е една от най-добрите им волейболни топки за игра на закрито. Изработена от висококачествена синтетична кожа, тя осигурява издръжливост, мекота и отлични летателни характеристики.
  • Tachikara - японската компания Tachikara предлага висококачествени волейболни топки като модела Sensi-Tec, който съчетава синтетична кожа с технология за ламиниране, за да осигури мекота, издръжливост и контрол по време на игра.
  • Wilson - също е добре позната марка на волейболния пазар. AV5000S е една от най-добрите им волейболни топки за игра в зала, изработена от висококачествена синтетична кожа и предлагаща отличен полет и контрол.

При избора на подходящ волейболен уред за игра на закрито си струва да се вземат предвид нуждите на играчите, нивото на игра, както и бюджетът. Също така не забравяйте, че редовното проверяване на налягането на топката и грижата за нея ще удължат живота ѝ и ще позволят възможно най-доброто изживяване при игра.

Подробна информация Описание