Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Велосипеди без педали

Велосипеди за крос-кънтри - най-големият избор в онлайн магазина на Sportano 

Велосипедите за крос-кънтри са изключително популярни и това не е чудно, тъй като те не само осигуряват страхотно забавление, но и подобряват двигателната координация, чувството за равновесие и балансирането на тялото. Те са подходящо занимание за малки и малко по-големи деца. Те позволяват на най-малките деца да навлязат в света на колоезденето, така че са идеални за ежедневното движение и осигуряват невероятно забавление. В Sportano ще намерите висококачествени велосипеди за крос-кънтри от професионални марки като Hudora, Janod, Milly Mally, Lionelo, Leg&Go, Strider, Qplay, PUKY, Wishbone, Kettler, Kellys или Kinderkraft

Защо да си купите велосипед за крос-кънтри? 

Велосипедът за бягане, често наричан велосипед за бутане, е първият контакт на детето с движението на две колела. Лишено от механизми и педали, то служи на децата от най-ранна възраст, а детето, седнало на седлото, се оттласква от земята с краката си. Това е не само чудесна форма на игра, но и подготовка за каране на по-голям велосипед с педали. Преди всичко велосипедът с педали подобрява координацията и баланса. С велосипеда за крос-кънтри детето се научава да балансира само. Децата, които са започнали да се движат на две колела, могат да се справят с по-голям велосипед много по-бързо и лесно - дори и без странични колела. Освен това детето се научава да се ориентира на терена и да преценява скоростта и разстоянието на маршрута, който трябва да измине, а в същото време то е чудесно средство за транспорт по време на разходки или екскурзии.  

Как да изберете велосипед за преходи? 

В допълнение към въпроси като избора на велосипед по отношение на размера и броя на колелата, както и материала на изработка, трябва да се внимава избраният модел да има нисък кръст и достатъчен обхват на регулиране на седлото и кормилото. По този начин и двегодишното, и четиригодишното дете могат да карат един и същ модел, без да се налага да купуват нов велосипед. Освен това заключването на кормилото е добро решение за деца, които тепърва започват да карат крос-кънтри. Механизмът за заключване намалява обхвата на завъртане, което намалява възможността за внезапно движение и преместване на самите кормила. Освен това обърнете внимание дали колелата са монтирани на лагери, тъй като това допринася за плавното и удобно пътуване, особено при неравен терен.  

Изберете велосипед и по отношение на ергономичността и дизайна - гумени дръжки, контурирано седло ще работят по-добре, а детето ви ще се радва и на екстри като звънец, кошница или багажник.  

Велосипед за крос-кънтри и възрастта на детето 

Повечето производители на велосипеди с педали препоръчват използването им от 12-месечна възраст, но обикновено малките деца започват да карат велосипед на около 2-3-годишна възраст. В повечето случаи велосипедът за крос-кънтри се използва, докато детето навърши 6-7 години. 

На пазара се предлагат и велосипеди за крос-кънтри за едногодишно дете, които са с бутащи колела и са предназначени да подобрят подвижността на малчугана. За децата, които не се чувстват комфортно на този едноколесен велосипед, можете да изберете крос-кънтри триколка, която има две колела, разположени отзад. Именно този тип модели се препоръчват за деца над 12-месечна възраст. Най-често ще намерите велосипед за крос-кънтри за 2-годишно дете и велосипед за крос-кънтри за 3-годишно дете. 

Велосипед за крос-кънтри - размер на велосипеда и брой колела 

Триколката за малки деца, както подсказва името, е оборудвана с три колела, които обикновено са около 7-10 инча. От друга страна, крос-кънтри велосипедите за двегодишни деца обикновено са модели, които нямат трето колело, а само класическите две колела. След това можете да избирате между 10-инчови велосипеди за крос-кънтри и модели с 12-инчови колела. За деца на възраст 3-5 години това вече са 14-инчови велосипеди за крос-кънтри. За децата на 5 и 6 години можете да изберете велосипеди с 16-инчови колела, но 14-инчовите също са подходящи. 

Кога да изберете велосипед за преходи с надуваеми колела? 

Сред моделите велосипеди има велосипеди за ски бягане с колела от пяна и велосипеди за ски бягане с надуваеми колела. Изборът на подходящи колела зависи от терена, по който ще се движи малкото дете. Колелата от пяна са подходящи за равни площи, тротоари или асфалтови пътища. От друга страна, крос-кънтри велосипедите с надуваеми колела са подходящи за неравен и по-мек терен, като например чакълести пътища и пътеки извън града. Те се отличават с по-добра стабилност и омекотяване, както и с по-ефективно сцепление със земята. Колелата от пяна обаче са по-устойчиви на пробиване и повреда и имат висока устойчивост на износване.  

Велосипед за крос-кънтри - дърво или пластмаса? 

Използваният материал определя не само теглото на велосипеда, но и удобството при използване. Поради конструкцията си дървените велосипеди за бягане се регулират по-трудно, тъй като може да се наложи да се демонтират отделни компоненти, за да се адаптират към височината на детето. Противно на общоприетото схващане, дървеният велосипед не е тежък; всичко зависи от използвания материал, като моделите от брезово дърво са много леки. Освен това те се отличават с естетически вид и отлична издръжливост, стига да използвате правилната импрегнация. От друга страна, пластмасовите велосипеди за бягане обикновено са стоманени или алуминиеви модели, които са проектирани да бъдат удобни и издръжливи. Те се характеризират с лесно регулиране на кормилото или седлото и по-добро потискане на вибрациите по време на каране.  

Марки, предлагащи велосипеди за крос-кънтри 

Ако търсите проходима триколка, препоръчваме марките Milly Mally и Kinderkraft, които предлагат модели за използване от деца на възраст от 12 месеца до 3 години. В Sportano ще откриете и велосипеди за крос-кънтри за по-възрастни потребители от професионални марки като Hudora, Micro, Lionelo, Qplay, Strider, Wishbone, Spokey, Leg&Go, Kellys или Kettler. Можете да избирате измежду модели с колела с размер 7,8, 10, 12 или 14 инча и възможност за регулиране на височината чрез регулиране на седалката и кормилото. 

Подробна информация Описание