Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ски чорапи

Ски чорапи - модели за топлина и комфорт в магазин Sportano 

Когато се отправяте за няколко часа на ски по пистите, си струва да се погрижите за правилното облекло, оборудване и аксесоари, които ще ви предпазят от студа и ще ви осигурят комфорт. Особено важни са скиорските чорапи, за които ще намерите богат избор в магазин Sportano. Предлагаме модели на добре познати марки като X-Socks, LENZ, Rossignol, Nordica, Smartwool, UYN или SIDAS. Те гарантират ефективна защита срещу студа и същевременно отвеждат влагата, така че кожата ви да остане свежа и суха по време на интензивни тренировки.  

Отопляеми, мериносова вълна и други видове ски чорапи 

Чорапите за ски се предлагат в различни варианти по отношение на материала на изработка. На пазара се предлагат скиорски чорапи от мериносова вълна, които се характеризират с висока топлоизолация и защита от неблагоприятни атмосферни условия. Освен това можете да намерите и чорапи, изработени от синтетични материали, които имат отлични свойства за отвеждане на влагата. Понякога синтетичните материали се комбинират с вълна или памук за по-добра студо- и водоустойчивост.  

Сред видовете чорапи ще откриете отопляеми ски чорапи, които имат специален нагревателен елемент, който е практически незабележим и осигурява топлина при всякакви условия. През по-топлите дни тънките скиорски чорапи са подходящи. Те трябва да прилягат плътно към кожата, но без да са прекалено стегнати.  

Скиорски чорапи - дали са избор само за пистите? 

Когато карате ски, топлинният комфорт и удобството са от съществено значение, затова си струва да се снабдите с подходящите ски чорапи. На първо място, те осигуряват защита от студа, така че тялото да не изстива. Моделите с лошо качество не защитават краката на скиора от студа, което може да доведе до прекомерно изпотяване и неприятни миризми. Недобре прилепналите чорапи също могат да протрият стъпалото и да доведат до протриване и дразнене на кожата. Освен това скиорските чорапи имат отличителна конструкция, която защитава областта на пръстите, петата и подбедрицата. Поради това те са подходящи не само за каране на ски и сноуборд, но и за всички дейности на открито при екстремни метеорологични условия като студ и сняг.  

Избор на правилно пасващи ски чорапи 

Чорапите за ски трябва да са изработени от висококачествени материали, а най-добре ще се справят моделите, изработени от вълна, мериносова вълна или от синтетични смеси. Изработени от няколко вида влакна, те осигуряват подходяща топлоизолация и комфорт. Еластичните вложки позволяват на дрехата да прилепне плътно към кожата, без да ограничава движенията или да предизвиква натиск. Много производители предлагат съвременни решения, като например използването на специално отопляеми вложки, които ще се окажат полезни за тези, които се нуждаят от продукт с висока топлоизолация.  

Изборът на правилния размер е важен, тъй като въпреки еластичността на материала кожата не трябва да се дразни, а твърде малките чорапи ще причинят дискомфорт по пистите. За интензивно каране на ски в продължение на няколко часа добре ще се справят по-дебелите скиорски чорапи (изработени от мериносова вълна), докато за любителско каране на ски може да са по-подходящи по-тънките продукти, изработени от технически материали (като полиестер или полиамид).  

Марки, предлагащи чорапи с най-високо качество 

Дългогодишното каране на ски изисква преди всичко подходящо облекло, което да ви предпазва от неблагоприятни условия. В асортимента на спортен магазин Sportano ще откриете дамски, мъжки и детски ски чорапи от известни марки като X-Socks, LENZ, Rossignol, Nordica, Smartwool, UYN или SIDAS. Определено си заслужава да се снабдите с подходящи чорапи, ако искате да запазите кожата си суха и комфортна по време на интензивно каране по пистите. Ски чорапите, предназначени за правилните групи хора, са проектирани с оглед на нуждите и структурата на тялото на деца и възрастни. Ако търсите подходящия модел, препоръчваме ви ски чорапи Rossignol или ски чорапи X-Socks, които са изработени от издръжливи материали, гарантиращи топлинен комфорт и удобно носене.  

Подробна информация Описание