Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ски якета

Ски якета - осигурете си комфорт и топлина на всеки склон с магазин Sportano

Топлинен комфорт, дишане, удобство или водоустойчивост - това са най-важните характеристики при избора на подходящо облекло за зимни спортни дейности. В категорията "Ски якета" на магазин Sportano.bg ще откриете професионални модели, които осигуряват високо ниво на комфорт, топлина и дишане при каране на ски. В асортимента на нашия магазин можете да се снабдите с дамско, мъжко или детско ски яке от доказани марки като Rossignol, Maloja, CMP, 4F, Dainese, LEGO или Peak Performance. Облеклото в Sportano отговаря на изискванията на начинаещи, средно напреднали и по-опитни скиори.   

Изборът на подходящо ски яке не е задължително да бъде труден 

Едно добро дамско, мъжко или детско ски яке трябва да осигурява високо ниво на топлинен комфорт. При продължително пребиваване на открито и при физическо натоварване тялото може да изстине много бързо. Най-често в ски якетата се използва пух (гъши или патешки пух е най-добрият вариант за тези, които търсят модел с висока изолация) и синтетична изолация. Изолацията, която имитира пух, т.е. синтетичната изолация, е много по-издръжлива и устойчива на влага. 

Когато избирате ски яке, е важно да обърнете внимание на водоустойчивостта на продукта. Този параметър се измерва във височината на водния стълб, напр. 5000 mm. Мембрана в ски яке с параметър 3000-5000 мм осигурява защита срещу лек дъжд и сняг, докато мембрана със стойност 5000-10000 мм е гаранция за ефективна защита срещу дъжд. От друга страна, моделите якета с мембрана над 10000 мм осигуряват висока защита срещу проливен дъжд и сняг.  

На пистите, особено по време на интензивни дейности, дишането на продукта (MVTR) също е важно. Параметърът се определя в грамове на квадратен метър, което означава колко водни пари ще бъдат изведени навън за 24 часа. Дишането на продукта от 15000-30000 gr/m2/24h осигурява добра пропускливост на въздуха и отвеждане на водните пари навън.  

Изберете ски яке с разширяващ се колан за сняг, водоустойчиви ципове и ципове, както и сваляща се или регулируема качулка. Функционалните джобове за вещи от първа необходимост ще се окажат полезни. 

Момичешкото и момчешкото ски яке трябва да са с размери, подходящи за най-малките ски ентусиасти. Струва си да се осигури подходящ топлинен комфорт и удобство при носене.  

Ски яке и условия на склона 

Карането на ски изисква подходяща екипировка, която да ви предпазва от студа, поривите на вятъра, дъжда и снега. Ски якето е проектирано с оглед на дейностите по пистите, тъй като е изработено от издръжливи, водоустойчиви и дишащи материали. Каквито и да са условията по пистите - добра идея е да си вземете ски яке, което има много полезни функции при каране на ски. Те включват функционални джобове, колан за сняг и сваляща се качулка. Ако изберете зимно ски яке или модел, предназначен за по-леки есенни условия, гарантирано няма да ви е студено или да прегреете.  

Марки, предлагащи висококачествени ски якета 

В магазина на Sportano.bg ще намерите висококачествени ски якета от известни производители като Rossignol, Maloja, CMP, Dainese и Peak Performance

Ще ви предложим дамски, мъжки и детски якета в различни размери и цветове. Начинаещите и по-напредналите скиори със сигурност ще намерят подходящата дреха за каране на ски. Когато избирате правилния модел, обърнете внимание на ски якето 4F, което е оборудвано с мембрана NeoDry. Тя осигурява повишена защита срещу абсорбция и ефективно отвежда влагата навън. От друга страна, технологията DWR гарантира, че водата се плъзга по повърхността на материала, вместо да се абсорбира в него. Ски якетата на 4F са гаранция за висококачествени материи и технологии, които гарантират водоустойчивост и дишане, независимо от условията.  

Подробна информация Описание