Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ски ръкавици

Ски ръкавици или топли и удобни модели в Sportano 

Търсите подходящите ски ръкавици, които ефективно да предпазват ръцете ви от студа? Ски ръкавиците са една от основните части от екипировката на скиорите. Те са отговорни за осигуряването на топлина и защита срещу студ, дъжд или сняг и гарантират прецизност на движенията. В магазин Sportano ще намерите дамски, детски и мъжки ски ръкавици от известни производители като ZIENER, Reusch, Quiksilver, LEVEL, Roxy, Rossignol, DC, Roxy, Peak Performance, Viking и Therm-ic

Ски ръкавици с един пръст и други видове, от които можете да избирате 

Сред видовете ски ръкавици можете да откриете ски ръкавици с един и пет пръста. Първите се характеризират с добра изолация срещу студа и се състоят от две отделения: едно за палеца и едно за пръстите. Това решение ви помага да запазите топлината, но предлага много по-малка свобода на движение. Дамските ски ръкавици с един пръст и мъжките ски ръкавици с един пръст се предлагат в различни размери и цветове. Те са също така популярен вид ръкавици за деца, тъй като предпазват ръцете на детето от изстудяване.  

От друга страна, ски ръкавиците с пет пръста осигуряват удобно движение и с тях лесно можете да фиксирате връзките или да държите пръчките. Те обаче имат по-лоша топлоизолация. 

Правилният избор на ски ръкавици 

Когато избирате подходящите ски ръкавици, обърнете внимание на материала. Преди всичко си струва да изберете водоустойчиви ски ръкавици - те трябва да са водоустойчиви, тъй като всяка влага, която попада вътре, охлажда тялото. Ръкавиците трябва да са изработени от дишащи материали, снабдени с мембрани за защита от студ или влага. Синтетичните материали като полиестер, полиамид, еластан или найлон са най-подходящи. Синтетичните изолации гарантират отлична топлоизолация, като същевременно остават устойчиви на влага.  

Хидроизолационните мембрани се специфицират с параметър за височина на водния стълб. Мембрана с параметър приблизително 3000-5000 мм осигурява защита срещу лек дъжд, а мембрана с параметър до 10000 мм гарантира оптимална защита срещу влага. От друга страна, ръкавиците с мембрана над 10000 mm са с висока степен на защита срещу влага. Популярна е и технологията DWR, която кара влагата да се плъзга по повърхността на материала

Ски ръкавиците се отличават и с издължената си кройка, за да могат лесно да се прибират в ръкавите на якето и да предпазват от охлаждане и проникване на вода и сняг. Освен това ръкавиците трябва да имат регулируемо закопчаване, за да могат да се приспособят плътно към формата на ръката, а нехлъзгащото се покритие също е полезно. Допълнителните функции, като например щипка или панделка на ръкавиците, ще улеснят съхранението и ще предотвратят загубването на ръкавиците.  

Подбор на ски ръкавици според пола 

Най-важното при избора на ски ръкавици е да изберете правилния размер. Твърде малък модел ще причини дискомфорт и протриване, като същевременно ще ограничи свободата и прецизността на движенията. От друга страна, твърде големите ръкавици могат да се изплъзнат от ръката и да пропуснат по-лесно студения въздух и снега. Преди да купите, е добре да измерите ръката си или да изпробвате няколко размера, за да видите кой модел ще е най-подходящ. Ръкавиците трябва да се избират според пола, като се предлагат продукти, предназначени за жени, мъже и деца.  

При нас ще откриете ски ръкавици за момичета и за момчета с един или пет пръста в размери, подходящи за ръцете на най-малките ски ентусиасти. Освен това широката гама от цветови и графични варианти със сигурност ще се хареса на децата. От друга страна, дамските и мъжките ски ръкавици са модели, които се различават по размер и цвят. Мъжките ръкавици обикновено са по-големи и по-обемисти от дамските. Подходящи модели могат да бъдат дамските ски ръкавици Rossignol, мъжките ски ръкавици Rossignol и ски ръкавиците Reusch. 

Ски ръкавици - на кои марки си струва да заложите? 

В асортимента на Sportano.bg ще откриете висококачествени ски ръкавици от изпитани марки като ZIENER, Volcom, LEKI, Reusch, Quiksilver, LEVEL, Roxy, Rossignol, DC, Roxy, LEGO, Peak Performance, Viking, Dainese и Therm-ic. Дишащите мембрани и модерните технологии на материалите осигуряват ефективна защита срещу вода, сняг и същевременно позволяват на потта да се отделя. Така ръцете ви остават сухи и топли, независимо от условията.  

Подробна информация Описание