Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шапки, козирки и ленти за бягане

Шапки за бягане, козирки и ленти за глава - перфектните шапки за глава в магазин Sportano 

Когато подготвяте екипировката си за бягане, освен с дрехи и обувки, е добре да се снабдите и с подходяща покривка за глава. Той не само ще ви предпази от неблагоприятни условия като ниски температури, дъжд, вятър или сняг, но и от вредното въздействие на слънчевите лъчи. В асортимента на спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени шапки за бягане, ленти за бягане и козирки за бягане от доказани производители. Със сигурност ще изберете подходящия за вас продукт, за да бъде всяка тренировка ефективна и удобна.  

Шапки за бягане, козирки и ленти за глава - какво да изберем? 

Популярните покривала за глава при дейности на открито включват шапка за бягане, лента за глава за бягане или козирка за бягане. Дамски шапки за бягане или дамски шапки за бягане са варианти както за топли, така и за хладни дни. Те ефективно предпазват от въздействието на слънцето, както и от вятър или дъжд. Зимните шапки за бягане са модели, изработени от синтетични материали или мериносова вълна, за да осигурят максимален топлинен комфорт. Козирката за бягане, от друга страна, е продукт, който предпазва лицето, и най-вече очите, от силните слънчеви лъчи и поривите на вятъра. Лента за глава за бягане или лента за уши за бягане са предложения, ако търсите модел, който да ви предпази от усещането за прекомерна пот върху кожата на лицето и скалпа. Лентата за коса за бягане е идеалният модел за любителките на бягането. Тя гарантира, че косата ви няма да пречи по време на тренировка. Въпреки това спортните шапки за бягане са най-популярни, като се предлагат в много видове и цветови варианти и са предназначени за жени, мъже или деца за различни дейности.  

Избор на подходяща шапка, козирка или лента за глава за бягане 

Преди да купите подходящата шапка, лента за глава или козирка за бягане, трябва да обърнете внимание на материала на изработката. Избраните модели облекла за глава трябва да се характеризират с топлинен комфорт, отвеждане на влагата навън, както и да гарантират удобно прилягане. Обикновено шапката, козирката или лентата за глава се изработват от технически материали, т.е. синтетични материали като полиестер или еластан, а понякога и от мериносова вълна.  

Освен това си струва да се обърне внимание на шевовете, които трябва да са плоски и добре разположени, за да не дразнят кожата по време на активност. Регулирането на размера е допълнително предимство, за да се гарантира правилното прилягане. При избора си струва да се вземе предвид теглото, тъй като ниското тегло на продуктите влияе на комфорта при бягане и на времето, постигнато на следващите разстояния.  

Шапки за бягане, козирки и ленти за ръка - избор за лятото и зимата 

През горещите дни класическите шапки за бягане или само козирката за бягане ще работят много по-добре. Те трябва да предпазват главата и очите ви от вредните слънчеви лъчи. Шапката трябва да е изработена от леки материали или да има мрежа и вентилационни отвори за по-добро отвеждане на влагата и топлината. През лятото е добре да се използва и лента за глава, която покрива част от челото или главата, за да събира излишната влага, която може да се стича по лицето.  

През зимата зимните шапки за бягане са много по-функционални и са предназначени предимно да предпазват от студа. Целта на покривалото за глава е да осигури подходящ топлинен комфорт, както и да предпазва от вятър, сняг или дъжд. Често през студените сезони се избират многофункционални шалове или балаклави, които допълнително покриват носа, устата и бузите. Понякога това са и термоленти за бягане, които са изработени от по-дебел материал.

Марки, предлагащи качествени шапки за бягане, ленти за глава и козирки 

Ако търсите изпитан модел, шапката за бягане Under Armour, която е изработена по технологията Iso-Chill, е правилният избор. Специално разработените влакна разпределят топлината, а материалът абсорбира слънчевите лъчи. От друга страна, технологията ArmourVent™ гарантира висока дишаемост благодарение на леката, разтеглива и бързосъхнеща материя. За тези, които търсят ефективна защита от слънцето, козирката за бягане на Under Armour ще бъде идеална. Той има регулируема система за закопчаване с велкро. В нашия спортен магазин можете да се снабдите и с лента за бягане, която абсорбира излишната пот и осигурява комфорт по време на тренировка.  

Подробна информация Описание