Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Тениски и потници за бягане

Тениски и потници за бягане - ефирни и модерни тениски в спортен магазин Sportano 

Тениската или потникът за бягане са основни части от спортното облекло, независимо дали бягате за удоволствие, тренирате или се състезавате. Те са първият слой от облеклото, който допринася за комфорта и защитата от неблагоприятни условия. Когато избирате подходяща тениска за бягане, обърнете внимание на материята, размера и кройката. Това ще ви гарантира, че можете да преодолявате повече разстояния с лекота по всяко време. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени тениски за бягане и потници за бягане на известни марки като PUMA и Nike.  

Тениската за бягане - основен елемент от гардероба на бегача 

Дрехите за бягане са изработени със специални технологии и материали, които са предназначени да осигурят комфорт, да отвеждат влагата от тялото и да гарантират дишане и сухота по време на тренировка. Тениската за бягане е универсално облекло, което може да се използва и при други дейности, тъй като ефективно предпазва от студ или вятър. Той е и изолиращ слой, ако тренирате през по-студените сезони. Освен това тениската е издръжлива и устойчива на механични повреди, което я прави подходяща за използване през цялата година.  

Термоактивни тениски, тениски с дълъг ръкав и други видове тениски за бягане 

Най-популярните видове облекло са тениските за бягане с дълъг или къс ръкав. Моделите с къси ръкави са класически дрехи, които най-често се използват през топлите дни. От друга страна, тениската с дълъг ръкав е идеална за по-студените сезони и гарантира високо ниво на топлинен комфорт. За зимни условия термотениската за бягане е правилният избор, тъй като предотвратява охлаждането на тялото, удобна е за носене и ви топли независимо от условията. Популярни са и горнищата за бягане, които представляват тип тениска без ръкави с големи изрязвания. За жените са подходящи горнища за бягане, които са плътно прилепнали, но все пак не ограничават движенията.  

Дамските ризи за бягане са предложения, които са много по-просторни в областта на бюста и по-прилепнали в талията. Твърде хлабав модел може да причини дискомфорт при бягане, тъй като материалът може да се свие. Най-добри са моделите с кръгло деколте и плоски шевове. От друга страна, мъжката риза за бягане трябва да е плътно прилепнала, за да може въздухът да преминава свободно по време на тренировка. Плоските шевове и моделите с къси ръкави са най-подходящи.  

Избор на подходяща тениска за бягане 

Когато избирате тениска за бягане, е добре да съобразите модела с условията, в които ще бягате. Лятната тениска трябва да бъде изработена от леки и дишащи материи, тъй като отвеждането на топлината и влагата е от съществено значение в горещото време. През лятото добре ще ви подхожда тениска с къс ръкав или без ръкави. Понякога с добавена мрежа за подобряване на циркулацията на въздуха. За жените са идеални горнища с изрязани части, които осигуряват подходяща вентилация.  

През зимата, от друга страна, е по-добре да избирате тениски за бягане, които са термоактивни или са изработени от по-дебели материали, като най-популярни сред моделите са тези с дълъг ръкав (longsleeve). Тениската за студените сезони трябва да осигурява топлинен комфорт, така че тялото да не изстива. Антимикробните свойства на материала са допълнително предимство, тъй като предотвратяват размножаването на бактерии. Тениска за бягане през зимата са модели, които са подходящи за носене на допълнителни слоеве дрехи върху тях.  

От какви материали могат да бъдат изработени тениските за бягане и потниците? 

Материалите, които се използват за тениски за бягане и потници, са синтетични или естествени. Синтетичните материи включват полиестер или полиамид, които отлично отвеждат влагата и осигуряват топлинен комфорт. Освен това повечето от тях имат антибактериални и антиалергични свойства. За разлика от тях памукът, използван в дрехите, попива бързо влагата, но в същото време не отвежда потта, което може да ви накара да се чувствате студени. Въпреки това техническите тъкани, а именно полиестер или полиамид, са най-подходящи.  

Марки, предлагащи качествени тениски за бягане 

В офертата на спортния магазин Sportano.bg ще откриете висококачествени тениски и потници за бягане от известни производители. Ако търсите подходящия модел, тениската за бягане на Nike е чудесен избор за любителски и професионални тренировки. Изработена е по технологията Dri-FIT - полиестерен материал, чиято структура гарантира сухота, независимо от интензивността на усилието. Структурата на материала на тениската за бягане на Nike се състои от микрофибри и подпомага системата за охлаждане на тялото, като отвежда влагата. Горнището за бягане на PUMA, от друга страна, е с прилепнала кройка, която подчертава формата на силуета, без да ограничава движенията. Технологията dryCELL ефективно отвежда влагата, а специалните прорези осигуряват комфорт и свежест по време на тренировка. Системата miDori® използва биологичен процес на абсорбиране на влагата.  

Подробна информация Описание