• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Ръкавици за бягане

Продукти: 12

View as
 1. Ръкавици за бягане Viking Runway Multifunction black 140182740 64
  31,00 лв.
  20,00 лв.
  6 7 8 9 10

  5

 2. Viking Ръкавици за бягане Runway Multifunction black 140182740 15
  31,00 лв.
  22,00 лв.
  5 6

  2

 3. Ръкавици за бягане Viking Runway черни 140/18/2740
  30,00 лв.
  21,00 лв.
  6 7 8 9 10

  5

 4. Дамски ръкавици за бягане Viking Runway black/pink 140/18/2740
  30,00 лв.
  21,00 лв.
  6 7 8

  3

 5. Трекинг ръкавици Viking Orton Multifunction black 140203300 09
  26,00 лв.
  22,00 лв.
  6 7 9

  3

 6. Трекинг ръкавици Viking Orton Multifunction 140203300 64 yellow
  26,00 лв.
  18,00 лв.
  7 8 9

  3

Ръкавици за бягане - изберете идеално пасващия чифт в магазина на Sportano

Дейностите на открито са популярни не само през пролетта и лятото, но и през студените сезони. Ако бягате или тепърва започвате да се занимавате с този спорт, подходящото облекло е от съществено значение. При ниски температури ръкавиците за бягане са идеални за защита от загуба на топлина. В офертата на Sportano.bg ще намерите висококачествени мъжки и дамски ръкавици за бягане от доказани производители като Viking и Nike в различни размери и цветови варианти.

Защо да купувате ръкавици за бягане?

През преходните сезони и по-студените дни много любители на дейностите на открито, включително бягането, избират да тренират. Когато решите да бягате при неблагоприятни условия, е важно първо да се уверите, че имате подходящо облекло: панталони или гамаши, тениска, потник, яке, шапка и ръкавици за бягане. Ръкавиците са изключително полезен елемент от облеклото през есента и зимата, тъй като физическата активност в студено време води до бърза загуба на топлина. За да предпазите крайниците си от студа, ръкавиците ще ви помогнат да поддържате топлинен комфорт. Важно е да знаете, че класическите памучни или вълнени ръкавици вече не са подходящи за бягане, а по-скоро специални ръкавици, изработени от бързосъхнещ материал, който осигурява отличен топлинен комфорт.

Материали за ръкавици за бягане

Ръкавиците за бягане най-често се изработват от термоактивни материи с прилепнали слоеве, за да се гарантира, че кожата не губи топлина. Ръкавиците, предназначени за бягане, трябва да са възможно най-дишащи и същевременно да отвеждат добре влагата навън. Най-често това са синтетични тъкани, които осигуряват топлинен комфорт и освен това са много устойчиви на повреда или износване. В допълнение към дишането, защитата от вятър е от съществено значение. Ако възнамерявате да бягате в неблагоприятни условия, ръкавиците трябва да имат покритие DWR (Durable Water Repellency). Слоят DWR осигурява защита срещу вода, а абсорбирането на влага от външната страна също е значително намалено.

Избор на подходящи ръкавици за бягане

Когато избирате ръкавици за бягане, изберете правилния размер, тъй като те не трябва да са прекалено тесни или прекалено свободни. Добре работят регулируемите модели с велкро или закопчалки. Въпреки това, преди да купите, е добре да измерите внимателно обиколката на ръката си и да сравните резултатите с таблицата с размери, предоставена от производителите на продуктите. Когато избирате модел за бягане, удълженият маншет осигурява топлинен комфорт, независимо от вида на използваната връхна дреха.

Изберете ръкавици за бягане, които са изработени от топла, но дишаща материя, устойчива на вода. Влагането на влага от външната страна поддържа кожата ви суха и свежа по време на тренировка. Допълнителни функции, като например светлоотразителни панели, нехлъзгащи се зони или възможност за използване на телефони и сензорни екрани, са допълнителни полезни функционалности на ръкавиците.

Марки, предлагащи качествени ръкавици за бягане

В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени ръкавици за бягане, които ще ви осигурят комфорт и удобство по време на тренировка. Ако търсите универсален модел, изберете ръкавиците за бягане на Nike, при които избраните модели се отличават с технологията Dri-FIT. Модерният полиестерен материал има бързосъхнещи свойства и ви осигурява сухо и комфортно усещане по време на тренировка. Светлоотразителните елементи са допълнително предимство на ръкавиците, тъй като придават модерен външен вид и допринасят за по-голяма безопасност, особено когато тренирате по тъмно.

От друга страна, ръкавиците за бягане на Viking са изработени с технологията Touch Phone System в допълнение към светлоотразителните елементи и бързосъхнещия материал. Това ви позволява да използвате телефона си или друго електронно устройство, без да се налага да сваляте ръкавиците. Това ви позволява бързо да използвате устройството си по време на тренировка, да променяте режима на тренировка или да включвате музика.

Подробна информация Описание