• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

AirBike велоергометри

Продукти: 2

View as

Въздушни велосипеди - изберете надежден модел в онлайн магазина на Sportano 

Airbike, или въздушен стационарен велосипед, е устройство, задвижвано с въздух - вентилатор в предната част. Въздушният велосипед се използва при кросфит, а също и при интервално обучение, подобрява физическата форма, капацитета на тялото и ви позволява да изгаряте мазнини. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени въздушни велосипеди от доказани производители като Schwinn, Spokey или TOORX. Изберете правилния модел оборудване за вашите нужди, така че всяка тренировка да бъде не само ефективна, но и удобна.  

Работа и разлики - защо да изберете въздушен велосипед? 

Въздушният велосипед, известен още като airbike, е комбинация от няколко други уреда: гребен тренажор, стационарен велосипед и орбитален тренажор. Движението се осъществява чрез ръцете и краката, задвижвани от силата на вентилатора в предната част на оборудването. Конструкцията на самото оборудване е проста, тъй като се основава на няколко компонента - въздушен циркулатор, седло за велосипед, педали и ръкохватки. По-усъвършенстваните модели разполагат с контролни панели с дисплей за наблюдение на параметрите на обучението. Съпротивлението на въздуха не е нищо друго освен работата на ръцете и краката и колкото по-бързо въртите педалите, толкова по-голямо е съпротивлението. В зависимост от избрания модел обикновено се използва верига или ремък. 

При тренировките на въздушен велосипед се натоварват както долните, така и горните мускули, така че можете да получите задоволителни резултати от тренировката за кратък период от време. Airbike е чудесен за загряване преди тренировка с тежести, кардио тренировка или интервали.  

Как да изберете правилния въздушен мотоциклет? 

Конструкцията на въздушния велосипед ви позволява да извършвате ефективна тренировка, независимо от нивото ви на физическа подготовка. Обучението на тази машина е подходящо както за хора, които тепърва започват да се занимават с този спорт, така и за по-напреднали. Освен това той се отличава с просто управление, при което е необходимо само да натиснете педала и да движите ръцете си, за да приведете оборудването в движение. Въздушният мотоциклет обикновено е оборудван с верижно задвижване, лагери и колело, което гарантира издръжливостта и ниското тегло на оборудването, тъй като устройството обикновено тежи до 50 килограма.  

Когато избирате въздушен велоергометър, обърнете внимание на размерите на машината, за да можете да разположите оборудването на удобно място в стаята. Освен това съобразете велосипеда с максималното натоварване на потребителя и проверете дали е оборудван с контролен панел или компютър.  

Въздушни велосипеди - на кои марки си струва да се заложи? 

В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени въздушни велосипеди Schwinn, които са оборудвани с безстепенно регулируемо съпротивление за всякаква интензивност на тренировката. Някои модели разполагат с контролен панел с дисплей за наблюдение на параметрите на тренировката, като скорост, калории, обороти в минута, пулс или време. От друга страна, въздушният велосипед Spokey е оборудван с технологията AIR POWER, което означава, че при по-голяма скорост и сила генерираното съпротивление се увеличава чрез въздуха, генериран в циркулатора. Освен това велосипедът разполага с програми за обучение и лесен за четене дисплей за наблюдение на функциите. В Sportano предлагаме и велосипед с марката TOORX с контролен панел (време, разстояние, скорост, пулс, обороти и WATT), държачи за аксесоари, ергономично седло и пневматична система за съпротивление с 12 лопатки. 
 

Подробна информация Описание