Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Кайтсърфинг

Тренирайте кайтсърфинг на най-високо ниво със Sportano.bg 

В категорията Кайтсърфинг на Sportano.bg ще намерите всичко необходимо, за да практикувате този воден спорт на най-високо ниво. Нашите експерти са събрали за вас хвърчила, дъски и необходимите аксесоари от най-добрите марки на пазара. Когато избирате оборудване в Sportano, можете да сте сигурни, че залагате на качествени продукти, които ще ви позволят да се носите по вълните с комфорт и безопасност. 

Професионални комплекти и оборудване за кайтсърфинг 

Основното оборудване на кайтсърфиста се състои от дъска, хвърчило, трапец и лост. Размерът на дъската, както и на хвърчилото, може да варира - той се настройва индивидуално за всеки потребител. Барът е частта, която свързва кайтсърфиста с хвърчилото. Тя прави управлението възможно. В Sportano ще получите професионален комплект за кайтсърфинг, независимо от нивото, на което се намирате. 

Хвърчила и лодки за хвърчила 

Кайтсърфинг хвърчилата се делят на няколко вида. Най-популярните от тях са лъкът, С-образната форма и хибридът. Първият е препоръчителен особено в началото на вашето кайтсърф приключение. Той се характеризира с висока степен на стабилност и сравнително плоска форма по време на полет. C-Shape е хвърчило, предназначено за напреднали потребители и професионалисти. По време на полет той се спуска във формата на буквата С и ви позволява да правите акробатични номера. Хибридът е кайт с форма между Bow и C-Shape, така че средно напредналите кайтбордисти могат да се възползват от него. 

Размерът на хвърчилото за кайтсърфинг може да бъде различен, тъй като оборудването трябва да бъде съобразено с теглото на потребителя и силата на вятъра. Повърхността на хвърчилото може да бъде няколко или дори няколко квадратни метра. Напредналите кайтсърфисти обикновено имат няколко кайта в комплектите си, за да могат да ги съчетаят с текущите метеорологични условия. Препоръчително е да изберете хвърчила с по-голяма площ за слаб вятър и по-малки за силни пориви. 

Много важна част от комплекта за кайтсърфинг е барът, който свързва кайтсърфиста с хвърчилото. Съвременните модели позволяват лесно и бързо да регулирате дължината на въжетата и да контролирате силата на хвърчилото. Разглобяемите въжета ви позволяват да извършвате еволюции по безопасен начин, а интуитивните системи за регулиране на дължината ви позволяват бързо да намалите или увеличите разстоянието между хвърчилото и потребителя. 

Дъски за кайтсърф 

Друга задължителна част от оборудването е дъската за кайтсърфинг. Двата най-популярни вида дъски за кайтсърф са Directional и Twin-Tip. Първият позволява да плавате само в една посока - носът му е заострен, а кърмата - заоблена. Twin-Tip се характеризира с това, че конструкцията му е еднаква както на носа, така и на кърмата, така че може да се плава и в двете посоки. Различните размери на дъската позволяват тя да бъде перфектно съобразена с теглото на потребителя - колкото по-тежък е кайтсърфистът, толкова по-голяма трябва да бъде дъската. На по-дълги дъски е по-лесно да се усвоят първите стъпки в кайтсърфинга. 

Кайтсърф трапеци 

Комплектът за кайтсърфинг не може без трапец - частта, с която се закрепва щангата. Капаците се разделят на талия, седалка и жилетка. Кайтсърфистите най-често избират трапец на кръста, който предлага голяма свобода на движение. Когато избирате трапец, най-важното е да изберете подходящия размер оборудване за вашата фигура. Трапецът не трябва да е нито прекалено тесен, нито прекалено хлабав - той трябва да приляга на тялото, без да причинява дискомфорт. Това се отразява не само на комфорта, но и на безопасността по време на водни лудории. 

Други аксесоари за кайтсърф 

Кайтсърфингът не е свързан само с оборудването, разгледано по-горе, но и с необходимите аксесоари. В Sportano имаме за вас, наред с другото, калъфи и чанти за защита на вашата дъска или хвърчило от повреди по време на транспортиране, както и помпи за издухване на хвърчилата. Можете да закупите продукти от най-добрите производители в бранша - DUOTONE, Nobile, Cross Kites или Skywatch. Доверете се на висококачествените продукти на Sportano и развивайте уменията си във водата с нас! 

Подробна информация Описание