Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Кайтсърф трапеци

Трапези за кайтсърф - изберете перфектното решение в онлайн магазина на Sportano 

Трапецът е важна част от оборудването при кайтсърфинг. Това не е нищо повече от по-дебел колан, който обикновено се поставя на бедрата или талията. Към него трябва да бъде прикрепено предпазното въже от щангата, т.е. контролната щанга. Преди всичко той е отговорен за предаването на силата на хвърчилото от ръцете към торса, а също така позволява на хвърчилото да се движи безопасно във водата. Ако търсите висококачествен трапец за кайтсърфинг, в Sportano разполагаме с широка гама продукти от професионални марки като Dakine, ION и NeilPryde

Кайтсърф трапец - конструкция и употреба 

Трапецът за кайтсърфинг е вид сбруя, която се увива около потребителя по време на плуване и позволява на потребителя да бъде прикрепен към бара или контролната лента. Това разположение позволява да се контролира силата на хвърчилото, като се облекчава натоварването на гърба и ръцете, и позволява удобното водене на оборудването. Без трапеца нямаше да е възможно да се плува с хвърчилото за дълги периоди от време и да се правят всякакви еволюции. Освен трапеца има и каишка, която трябва да се закачи на специален държач (обикновено метална халка) и след това да се свърже с линията на системата за безопасност от лоста. 

Видове трапеци за кайтсърфинг 

Чудите се кой кайтсърф трапец да изберете? Сред видовете трапец те се делят на тазобедрен (waist), седален (seat) и трапец с жилетка (waist). Първата версия осигурява свобода на движението, докато трапецът на седалката се препоръчва за тези, които предпочитат подходяща опора за гърба. Той е оборудван с долни ремъци за краката и има много по-ниска кука. Този модел е подходящ и за начинаещи поради по-голямата си стабилност и комфорт при плуване. По-опитните хора предпочитат тазобедрените трапеци, тъй като те не ограничават движението поради липсата на ремъци за краката, а куката е разположена много по-високо. Използването на този вид трапец изисква и повече усилия, поради което се препоръчва за хора, които се чувстват уверени във водния спорт кайтсърфинг. От друга страна, трапецът с предпазна жилетка гарантира защита от наранявания и се представя добре при екстремни условия във водата. 

На какво да обърнем внимание, когато избираме трапец за кайтсърфинг? 

При избора на трапец за кайтсърфинг е важно той да бъде съобразен с телосложението и стила на плуване на кайтсърфиста, за да се избегне ненужен дискомфорт в гърба или неудобство по време на плуване. Ето защо правилният размер на продукта е от съществено значение и обикновено производителите предоставят всички размери, за да можете да изберете продукт, който да отговаря на вашите нужди. Освен това, ако сте напреднал кайтсърфист и предпочитате да плувате в свободен стил, изберете трапец с по-ниска конструкция. Това ще осигури удобно плуване и по-добра маневреност. От друга страна, по-високият трапец е предназначен за хора, които искат да прекарват дълги часове във водата и се нуждаят от силна лумбална опора. Телосложението на потребителя е изключително важен фактор при избора на трапец, тъй като моделите за жени трябва да са добре оформени в областта на талията. Капаците, предназначени за мъже, са с по-обемна конструкция. Твърде големият трапец ще се изплъзне при плуване, което е опасно, а твърде малкият ще причини дискомфорт.  

В Sportano ще намерите подходящия трапец за кайтсърф, тъй като разполагаме с модели за мъже и жени, изработени от издръжливи и удобни материали. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния продукт, а ако той не отговаря на очакванията ви - можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание