Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Постелки за йога

Килимчета за йога - намерете удобни и издръжливи модели в магазин Sportano 

Килимчето за йога е най-важната част от екипировката при практикуването на тази дейност. Правилният модел осигурява не само комфорт, но и сцепление и стабилност по време на упражнения, така че тялото да не се плъзга по него. При избора на подходящ модел обърнете внимание на няколко параметъра, като например материала на производство или дебелината. В Sportano предлагаме богат избор от постелки за йога от професионални марки като Gaiam, Gipara, Yoga Design Lab, Nike, Moonholi, JadeYoga, Joy in me, Pure2Improve или Spokey

Гумени, нехлъзгащи се или за деца - видове постелки за йога 

Сред видовете постелки за йога има преди всичко разделение по материал на изработката, така че ще намерите гумена постелка за йога, коркова постелка за йога, изработена от TPE или PVC. Неплъзгащите се постелки за йога обикновено са коркови модели, които осигуряват подходящо сцепление. От друга страна, постелката за йога за деца трябва да е не само нехлъзгава, но и лека и издръжлива. Съобразете модела на детето си по отношение на дебелината, тъй като малко по-дебелите постелки осигуряват по-добро сцепление и по-голям комфорт за малчуганите.   

Подложката за йога е най-добре да се избере според вида на упражнението, като за статична йога добре ще се справят моделите от нехлъзгащ се корк, гума или TPE. За динамична йога издръжливите продукти, които са проектирани с PVC, са подходящ вариант.  

Как да изберем постелка за йога? 

На първо място, изберете дебелината и дължината на постелката, които пряко влияят върху удобството при използване. Що се отнася до дължината, стандартната стойност е 180 см, а хората с височина над тази стойност могат да изберат малко по-дълги постелки. По отношение на дебелината основните модели варират от 3 до 8 милиметра, а най-дебелите продукти са с дебелина до 1,5 см. Обърнете внимание на теглото на постелката, което е още по-важно, ако я вземате със себе си на тренировка. Най-леките продукти са с тегло около 600-800 грама, а по-тежките - от 1,5 до 2 килограма. Ако се упражнявате у дома, това няма голямо значение, но когато трябва да се движите с постелката си, избирайте по-леки модели. Освен това обърнете внимание на материала на конструкцията, където обикновено се открояват PVC, гума, корк или TPE

Дебелина на постелката за йога 

Дебелината на постелката за йога е съществен фактор, на който трябва да се обърне внимание при избора на подходящ модел. Това се отразява не само на комфорта на потребителя, но и на комфорта на упражненията. Твърде тънката постелка за йога може да причини дискомфорт, особено когато тренирате на неравен терен. Дебелата постелка за йога, от друга страна, изолира добре от земята, но нямате добро усещане при упражненията. Стандартните дебелини на моделите са около 4-5 мм, като най-дебелите достигат 1,5 см. Тънката постелка за йога с дебелина 3 мм и по-малко увеличава стабилността и е подходяща за опитни и активни хора. От друга страна, постелка за йога с дебелина 5 мм или постелка за йога с дебелина 8 мм и повече означава по-голям комфорт и по-добро омекотяване по време на упражнения. 

Материали за постелка за йога 

Повечето постелки за йога са изработени от PVC - пластмасов материал, който е изключително лесен за почистване и гарантира добро сцепление. Той обаче не абсорбира добре влагата, което може да затрудни използването му по време на работа. Друг избор могат да бъдат постелките за йога TPE, които са изработени от смес от пластмасови и каучукови полимери. Малко по-слабо издръжливи от тези, изработени от PVC, но все още достатъчно лепкави. От друга страна, гумената постелка за йога, изработена от естествен каучук, е удобна за използване и осигурява стабилност по време на упражненията. Предлага се и корково килимче за йога, което осигурява неплъзгащо се сцепление и ви позволява да поддържате сигурна позиция. Популярен материал е и микрофибърът, който често се комбинира с други материали за по-добри свойства.  

Характеристики на добра постелка за йога 

Добрата постелка за йога е преди всичко удобство и следователно способност да се справя адекватно с голямото количество пот, което е много често срещано по време на динамични упражнения. Освен това избраният модел трябва да има противоплъзгащи свойства, тъй като това влияе на качеството и комфорта на тренировката. Най-добри са моделите, изработени от малко по-дебел материал. Дебела постелка за йога е вариант за тези, които ценят комфорта и сцеплението по време на всички упражнения. Най-добрата постелка за йога трябва да се характеризира с издръжлив, но мек материал.  

На кои марки постелки за йога си струва да се заложи? 

В Sportano ще намерите висококачествени топ постелки за йога от марки като Moonholi, JadeYoga, Joy in me, Pure2Improve, Spokey, Gaiam, Gipara, Yoga Design Lab или Nike. При нас ще се снабдите с постелки за йога не само с подходяща дебелина, но и с различни цветови варианти, като съобразите модела с вашите нужди. Със сигурност ще изберете подходящия продукт по отношение на дебелината и дължината, а нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да направите своя избор. Ако избраната от вас постелка за йога не отговаря на очакванията ви, можете да върнете модела до 30 дни! 

Подробна информация Описание