Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Водни костюми и аксесоари

Пяна за плуване и аксесоари: осигурете си професионална подводна екипировка от Sportano 

Кайтсърфинг, уиндсърфинг или може би гмуркане или плуване? Предлагаме широка гама неопренови скафандри и аксесоари за плуване, които се представят добре при всякакви условия. В Sportano сме се погрижили за професионалното оборудване за водни спортове, така че при нас можете да започнете или да продължите своя спорт. Ще бъдете оборудвани с подходящото оборудване и аксесоари за гмуркане или уиндсърфинг. 

Хидрокостюми за плуване и неопренови аксесоари: за какво да внимаваме? 

Начинаещите или професионалистите, които се занимават с водни спортове, със сигурност знаят колко важен е банският костюм или неопреновите аксесоари. Преди всичко те гарантират удобство при плуване или гмуркане и предпазват от студ или нараняване. В гамата Sportano ще намерите пяна за плуване, ботуши или неопренови аксесоари, които са идеални за водни спортове. 

Пяна за плуване 

Основна част от облеклото за водни дейности е неопренът за плуване. На първо място, той предпазва тялото ви от охлаждане, като осигурява постоянна телесна температура. Затова с него можете да практикувате всякакъв вид водни спортове. Той е изработен от неопренов материал, който увеличава плаваемостта и същевременно не попива вода. Пяната за плуване е отговорна и за защитата през топлите дни, тъй като не позволява на тялото да прегрее. Ако търсите подходящия неопрен, обърнете внимание на дебелината му, която се дава с цифри или комбинации от цифри. Могат да се разграничат няколко варианта:  

  • дебелина 2 - равномерна пяна с дебелина 2 mm; 
  • дебелина 5/3 - първата цифра, т.е. 5 мм, показва дебелината на пяната в критичните зони като раменете или гърба, а втората (3 мм) показва дебелината на слоя, покриващ останалите части на тялото; 
  • Дебелина 6/4/3 - 6 мм пяна на гърдите, 4 мм на краката и 3 мм на ръцете. 

Важно е да се отбележи, че комбинациите от дебелини на пяната са наистина многобройни и наистина зависят от нуждите на потребителя, при какви условия и за какви водни спортове ще се използва пяната. Освен това пяната за плуване може да бъде полусуха, т.е. с намалена абсорбция на вода, или мокра, която бързо поема и попива вода. Тук ще намерите мъжки, дамски и детски скафандри с марката JOBE с различни дебелини и кройки (къси, дълги, с цели или къси ръкави). 

Обувки от неопренова пяна 

Когато практикувате водни спортове, неопреновите обувки в нисък или висок вариант, които покриват стъпалото и глезена, са подходящи. Те се отличават с плътно прилепване и специална гумена подметка. Обувките са изработени от здрав материал като неопрен, който се използва в много аксесоари за плуване и гмуркане. Тя позволява на тялото да поддържа правилната температура и се характеризира с гъвкава материя с бързосъхнещи свойства. Обувките от неопрен имат подметка, която е отговорна за защитата от камъни или остри елементи по време на плуване. 

Когато избирате обувки от неопрен, изберете размер, който е подходящ за вашия крак. Обувките не трябва да причиняват дискомфорт - в противен случай ще получите протриване или леки наранявания, които ще ви попречат да се насладите на водните си занимания. От друга страна, твърде големите обувки ще предизвикат по-бързо проникване на вода. Друга отличителна черта на неопреновите обувки е тяхната конструкция и различните налични модели, включително обувки с разцепен пръст или с разцепен пръст. Тази кройка осигурява място в обувката за големия пръст. Ще запазите по-голяма прецизност и контрол, когато плувате върху дъска или се гмуркате. 

Нашата гама включва неопренови чорапи от JOBE и неопренови обувки от Billabong, така че можете да тренирате всеки воден спорт без дискомфорт. 

Неопренови аксесоари 

Освен неопренов костюм или обувки за плуване можете да намерите и неопренови аксесоари, предназначени да подобрят допълнително комфорта ви под вода или да осигурят по-добра изолация срещу студа. Отличен аксесоар за плуване и особено за гмуркане може да бъде неопреновата качулка на JOBE, която ще намерите в Sportano. Той е чудесен и за кайтсърф, уиндсърф или класически сърф. Струва си да посегнете към качулката, когато температурата на водата падне под 21-22 градуса, защото прекалено дългият престой във водата охлажда тялото.  

Най-добрите неопренови костюми и аксесоари за плуване от известни марки в Sportano.bg 

В Sportano.bg предлагаме широка гама от неопренови костюми и аксесоари за плуване и водни спортове. Благодарение на нас ще намерите необходимата екипировка, за да се предпазите от студа, бързото намокряне с вода или вятъра. Разгледайте магазина, в който предлагаме професионално плувно оборудване от марки като Billabong или JOBE.  

Подробна информация Описание