Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Костюми за гмуркане

Пяна за гмуркане - изберете перфектната пяна за гмуркане в онлайн магазина на Sportano 

Ако се гмуркате или се занимавате с някакъв вид водни спортове, неопреновият костюм за гмуркане е важна част от оборудването. Преди всичко той ви предпазва от охлаждане, проникване на вода, както и от вредното въздействие на слънчевите лъчи по време на плуване. В Sportano ще откриете висококачествени пяни за гмуркане от марката Cressi, където можете да се снабдите с напълно покрити модели, разфасовки с къс или дълъг ръкав и бански костюми от една част.  

Защо да си купите водолазен костюм? 

На първо място, водолазният костюм е създаден, за да се чувствате удобно, докато плувате. Обикновено е изработен от неопрен, който е непропусклив за вода и предпазва от проникване на студ. В допълнение към това неопреновите пяни са отговорни за високата плаваемост, така че си струва да ги използвате не само за гмуркане, но и за водни спортове. Те предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи и предотвратяват въздействието на морската вода (солената вода), която има отрицателно въздействие върху състоянието на кожата. Когато се гмуркате в по-дълбоки води, пяната също така предпазва от хищници, живеещи във водата, така че можете да избегнете изгаряния или ожулвания от остри елементи. 

Видове пяна за гмуркане 

Когато търсите подходящата пяна за гмуркане, има няколко вида според производителността: мокра, суха и полусуха

  • Мокра пяна за гмуркане - предназначена за използване при висока температура на водата, предпазва тялото от прегряване и е подходяща за водни спортове на малки дълбочини. Обикновено дебелината на пяната на хидрокостюма е около 2-3 мм, което позволява максимална свобода на движенията.  
  • Суха пяна за гмуркане - гарантира пълна изолация срещу проникване на вода, така че е подходяща за използване в по-студени води. Обикновено те са от пяна с дебелина около 6-7 мм.  
  • Полусуха пяна за гмуркане - това е междинен модел, който не предотвратява напълно навлизането на вода, но не пропуска вода, както мократа пяна. Те са предназначени за използване при температури от около 10-20 градуса.  

Сред видовете водолазни костюми има такива с дълъг крачол, които осигуряват пълна защита срещу студа, и такива с къс крачол. Последната версия на скафандъра ще ви е от полза при плуване в по-топли води. На пазара се предлагат и неопренови костюми с къси и дълги ръкави, както и дамски неопренови костюми за плуване от една част. 

3 mm, 5 mm, 7 mm - дебелина на пяната за гмуркане 

Дебелината на пяната за гмуркане е много важен параметър, тъй като тя осигурява адекватни топлоизолационни свойства при плуване. Колкото по-голяма е дебелината на материала, толкова по-малко топлина се губи. Дебелината на пяната за гмуркане варира от около 1,5 мм до 8 мм. Пяна за гмуркане с дебелина 3 мм е подходяща за използване в по-топла вода (до около 20 градуса по Целзий). От друга страна, 5-милиметровата пяна за гмуркане е предназначена за водни басейни с температура около 15-20 градуса по Целзий. Най-дебелите пяни, например 6 или 7 мм, са предназначени за използване в студена вода.  

Безопасен и функционален водолазен костюм - как да изберем правилния модел? 

Пяната за гмуркане трябва да пасва правилно по отношение на размера. Твърде стегнатият материал ще ограничава движенията ви, а твърде свободният няма да предпазва добре от студ и проникване на вода. Също така съобразете дебелината на материала с мястото, където ще се гмуркате. 

Освен това можете да намерите водолазни костюми с различни дължини на краката, както и с повече или по-малко вградени. За гмуркане в по-студена вода избирайте скафандри, които покриват значителни части от тялото. За плуване в топли води можете да изберете скафандър с къси крачоли или просто костюм от неопрен от една част.  

Как да изберете водолазен костюм за детето си? 

На първо място, за да може детският водолазен костюм да върши своята работа, той трябва да бъде правилно пригоден към тялото и условията, при които ще се използва. Регулирайте размера според детето си, така че да не ограничавате движенията му във водата. Дебелината, от друга страна, се избира най-добре за съответната дейност, като пяна с дебелина над 3-4 мм ще работи добре за дълги периоди от време във водата. Ако пяната е предназначена само за защита от студ или слънце, модели с дебелина 2-3 мм са достатъчни. В зависимост от мястото на плуване, мокрите или полусухите неопренови костюми са най-подходящи за деца

Подробна информация Описание