Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Уинг фойл

Уингсърфинг: открийте нов воден спорт с висококачествено оборудване от Sportano 

Wing foil, известен още като wingsurfing, е една от новите тенденции сред водните спортове, която набира все по-голяма популярност. Той съчетава няколко елемента от други дисциплини като кайтсърфинг, уиндсърфинг и сърф. В Sportano ще намерите широка гама от крилати фолиа от професионални марки. Разполагаме с оборудване за тази водна активност както за начинаещи, така и за по-напреднали. 

Професионални комплекти и оборудване за уингсърфинг  

Wing foil е напълно нов и малко по-различен вид воден спорт, при който се използва само вятърът, за да се ускори движението на борда. С помощта на крилата, които приличат на хвърчило за кайтсърфинг, се задава посоката на плаване и те са своеобразно витло. Това е отлично занимание за хора, които тепърва правят първите си стъпки във водните спортове или търсят разнообразие в плуването в различни водни басейни. В асортимента на Sportano.bg ще откриете крила за уингсърфинг, дъски за уингсърфинг, елерони (уингсърфинг) или мачти

Крила за крилно фолио 

Една от най-важните части на оборудването за крилото може да включва крила, които в комбинация с елерона или фолиото ще осигурят най-добрите условия за плаване дори при по-слабо ветровити условия. Често крилото за уиндсърфинг наподобява хвърчило за кайтсърфинг или платно за уиндсърфинг. Благодарение на подходящите материали и надуваемите ръбове, крилата от фолио за уингсърфинг са изключително леки и могат да донесат голямо удовлетворение от плаването

Когато избирате крила за уингсърфинг, обърнете внимание на параметъра AR (aspect ratio), т.е. съотношението между дължината и площта на крилото, което определя най-вече формата и ефекта върху работата на цялото оборудване по време на плаване. Крилата с ниско съотношение AR са вариант за тези, които тепърва започват да се занимават с този спорт, тъй като са по-лесни и леки за управление. От друга страна, крилата с по-висок рейтинг AR са за по-напреднали хора, които искат да наберат по-голяма скорост и да плуват по-бързо над водната повърхност. 

Ако търсите подходящото крило, в Sportano ще намерите оборудване за крило с марката DUOTONE, което ще ви осигури безопасност при всякакви условия. 

Дъски за уингсърфинг 

Ако искате да практикувате уинг фойл, трябва да се снабдите с подходяща дъска, която обикновено е твърда или с помпа, наподобяваща SUP (Stand Up Paddle) дъска. Освен това към него е прикрепено подводно крило (или иначе казано фолио), което представлява елерон, създаващ подемна сила чрез движение, което позволява на борда да се издига над повърхността на водата.  

Когато избирате оборудване за уингсърфинг, обърнете внимание на плаваемостта на дъската, както и на избора ѝ по отношение на телесното тегло. Обикновено се използват дъски, чиито характеристики са с 40-60 литра повече от теглото на потребителя. Въпреки това, всичко зависи от първия ви контакт с водата, за да видите коя дъска и нейното изместване ще работят най-добре. Възможно е с течение на времето да ви се наложи да изберете оборудване с около 15-20 литра по-голямо от даденото ви телесно тегло. Това зависи от индивидуалните предпочитания на потребителя, за да се осигурят най-добрите условия и комфорт по време на плуване. 

В Sportano разполагаме с дъски с крило от Fanatic, за да се чувствате комфортно на борда.  

Стрелички от крилато фолио 

Елеронът на крилото е известен още като заден елерон или стабилизатор и е отговорен за стабилното и безопасно плуване. Определено е трудно да се плува без този елемент, защото той е крилото на уингсърфа, което ви позволява да поддържате курса и посоката на плуване, без да губите сцепление и стабилност. Елеронът също така осигурява по-добър контрол на нивото на изплуване, което означава, че е по-лесно да се плува над повърхността. По-малкият елерон на крилото улеснява управлението и поддържането на контрола. По-големият модел, от друга страна, има по-голямо съпротивление на предното крило, така че потребителят трябва да използва повече мускулите си, когато маневрира над водата.  

Мачти за уингсърфинг на подводни криле 

При избора на мачта най-важен е размерът. По-дългата мачта, с дължина около 70-90 см, определено ще е по-подходяща за тези, които предпочитат по-стабилно и сигурно плуване, искат да достигнат по-висока скорост и се чувстват по-комфортно да плуват над повърхността на водния басейн. От друга страна, по-късата мачта е вариант за начинаещи и за тези, които предпочитат да плуват в плитки води. 

Други аксесоари за фолио за крила 

Когато карате уингсърф, е добре да се снабдите и с допълнителни аксесоари, като например слънчеви очила Ocean Sunglasses, които ефективно ще предпазят очите ви от вредните слънчеви лъчи и ще защитят зрението ви от водните капки и силния вятър. Освен това си струва да изберете модел, който има амортизираща гума около рамката, гумени дръжки, функции против удар или предпазна лента. Освен това в Sportano ще намерите ветропоказатели от марката SKYWATCH или мачтови стрели с крилно фолио DUOTONE.  

Независимо дали тепърва започвате да се занимавате с уинг фойл или искате да преминете на следващо ниво, в Sportano предлагаме широка гама от оборудване и аксесоари за този спорт.  

Подробна информация Описание