Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Обувки за трекинг ниски

Ниски обувки за трекинг: леки и удобни на пътеката

Ниските ботуши за трекинг са чудесно решение за дълги пролетни или летни преходи на всички опитни туристи. В Sportano ще откриете много модели удобни и леки ботуши за трекинг от най-добрите марки за открито, за да направите прехода си удобен и ползотворен. 

Ниски ботуши за трекинг: всичко, което трябва да знаете за тях

Ниските обувки за трекинг или ботушите за трекинг трябва да са леки и дишащи. Ниските модели са ненадминати за туризъм през пролетта, лятото и дори в началото на есента, което ги прави доста универсални. Те са особено подходящи за сух терен, но можете да намерите и модели, които издържат на мокри условия.  

Заслужава си да изберете ниски туристически обувки, особено за походи през лятото. Благодарение на факта, че тези модели са къси, те увеличават възможността за подаване на въздух към вътрешната част на обувката, а освен това, благодарение на използваните материали, като екологична кожа, синтетични материали, мембрани и мрежа, ниските обувки за трекинг отлично проветряват въздуха и отвеждат влагата навън

Ниските ботуши са много по-леки от традиционните ботуши с висока горна част. Подходящите ниски ботуши за трекинг облекчават натиска върху стъпалото и осигуряват омекотяване. Затова те са незаменими в екипировката на всеки турист, който иска да върви бързо на дълги разстояния.  

Ниските ботуши за трекинг са подходящи за различни терени. Подходящи са за трудни преходи в Татрите, долините и по-ниските планини като Карконоше и Бишчади. Алпинистите ще имат добро сцепление и стабилност, когато се движат по стръмни планински терени, а туристите ще имат лекота във всяка стъпка. 

Бегачите, които са специализирани в планинското бягане, също ще се зарадват на леки, ниски обувки за трекинг. Тези модели, които имат многопосочни и плоски протектори, ще осигурят подходящо сцепление при преминаване през труден, каменист терен

Добри ботуши за трекинг с ниска горна част: с какво се отличават?

Правилното сцепление със земята е една от най-важните характеристики на ниските обувки за трекинг. При някои модели долната част на обувката е облицована с допълнителни нехлъзгащи се елементи (особено под пръстите), а при други - с вече култовите подметки Vibram или Michellin, които отговарят за стабилността при различни условия. Освен това те са издръжливи и се адаптират към формата на терена.  

Ниските трекинг обувки с омекотяване от EVA или PU пяна осигуряват омекотяване за планински преходи. Друг амортизиращ елемент е гумената пета на обувката, която намалява риска от нараняване и повреда.  

Заслужава си да се обърне внимание и на онези модели ниски ботуши за трекинг, които имат система за пристягане Climbing Lacing, при която връзките достигат до самия връх на ботуша, благодарение на което ботушите могат да бъдат прецизно адаптирани към крака. 

Въпреки че ниските ботуши за трекинг (особено тези с мрежеста подплата за отвеждане на влагата) са идеални за сух терен, можете да изберете и модели с мембрана Gore-Tex, която съдържа водоотблъскващи и терморегулиращи свойства, така че могат да се използват и при дъжд. Можете също така да добавите към екипировката си чифт непромокаеми обувки, които в комбинация с мембранни трекинг ботуши ще бъдат идеални за преминаване в много мокри и кални условия.  

Най-съвременните технологии и иновативните материали са достояние на марки като Dolomite, Meindl, Scarpa и Kayland, които създават най-качествените ниски ботуши за трекинг както за мъже, така и за жени. В Sportano ще намерите много модели от известни марки и можете да допълните екипировката си с висококачествени ботуши за трекинг. 

Подробна информация Описание