Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дъски за обучение по плуване

Дъски за обучение по плуване - изберете правилните модели в магазин Sportano 

Дъската за плуване е един от основните аксесоари за плуване и се използва не само за обучение, но е полезна и за забавление и преодоляване на по-големи разстояния във водата. Освен това тя дава възможност да подобрите техниките си на плуване и подпомага възрастни и деца при обучението им по плуване. Сред видовете дъски ще откриете класически модели и осмици, така че можете да подберете подходящия продукт според нуждите си. В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени дъски за плуване от Schildkröt, ARENA, Nike, AQUA-SPEED или Speedo.  

Изграждане и експлоатация на табла за обучение по плуване 

Дъската за обучение по плуване е изключително необходима част от оборудването за придвижване във водата, особено ако тепърва започвате да плувате. На първо място, той ви позволява да останете свободни във водата и благодарение на подходящите материали гарантира значителна плаваемост. Той е полезен за обучение и учене както за възрастни, така и за деца, тъй като осигурява безопасност и по-добър контрол на маневрите във водата. Плуването с дъска помага и за оформянето на тялото, тъй като повечето мускулни групи работят във водата.  

При избора на подходяща дъска е важно да се обърне внимание на нейната конструкция, като може да се направи разграничение между класически дъски и надуваеми дъски за обучение по плуване. Първият модел обикновено е изработен от твърда пяна, която гарантира достатъчна плаваемост. Дъската не се плъзга и осигурява стабилен захват. От друга страна, надуваемата дъска за плуване е изработена от пластмаса, което е причина за ниското тегло на продукта. Преди да се надуе, не заема много място, така че може да се транспортира и съхранява удобно. Този тип дъска ще работи добре в басейна, но също така и на открито във водните басейни.  

Освен това има дъски с различна форма, като най-популярни са тези с елипсовидни квадратни или полукръгли размери. Най-специфичната е дъската за плуване с форма на осмица, която е оформена като числото осем. Обикновено се използва от опитни хора за усъвършенстване на техниките на плуване.  

Как да изберете дъска за обучение по плуване? 

Когато избирате подходящата дъска, изберете правилната форма, която ще ви осигури комфорт и здрав захват. Формата обаче е индивидуален въпрос, затова изпробвайте няколко вида дъски, за да видите коя ще се окаже подходяща. Добре е да се снабдите с дъска с дупки или дръжки за по-добър захват. Начинаещите в плуването трябва да избират по-големи дъски с по-голяма плаваемост и стабилност. Те са по-лесни за използване и с тях се коригират по-добре грешките. Освен това ученикът се чувства по-сигурен, защото има по-голяма повърхност, за да се държи за водата. Малката дъска за обучение по плуване е предназначена за хора, които знаят основите или искат да коригират грешките в маневрите си във водата. За усъвършенстване на плувните техники най-подходяща е дъската за плуване с осмица, която може да се държи в ръка или да се постави между краката. 

Как да изберете дъска за плуване за деца? 

При избора на дъска за обучение по плуване за деца принципът е подобен на този за начинаещи - по-големите дъски са най-подходящи. Използването на голяма дъска кара детето да се чувства по-уверено и по-безопасно. Преди всичко дъската не трябва да има груби повърхности или остри ръбове, тъй като детето трябва да се чувства удобно във водата, за да свикне бързо с нея. Полезни са дъските за плуване за бебета с дръжки, за които детето може да се хване.  

Как действат детските колани за плаване и струва ли си да ги купувате? 

Плавателните колани са изработени от лек и мек материал, обикновено пяна, който е предназначен да плава на повърхността на водата. Коланът предотвратява пълното потапяне, което го прави идеален за деца, които се учат да плуват, ако все още не са усвоили правилното движение във водата. Той ефективно помага за поддържане на правилната позиция във водата по време на упражнения и игра. Най-важното е коланът да е лек и гъвкав, като се адаптира към формата на тялото. Тя трябва да приляга правилно, но в същото време да не причинява дискомфорт. Ето защо, когато избирате колан, обърнете внимание на това дали той може да се регулира чрез специални ленти.  

Дъски за обучение по плуване - кои марки да изберете? 

В нашия спортен магазин ще намерите висококачествени дъски за плуване от Nike, Speedo, Schildkröt, AQUA-SPEED и ARENA. Някои модели имат специални табове в зоните за захващане, които предотвратяват плъзгането на дъската във водата, или са покрити с грапава шарка. В Sportano предлагаме и осмици за плуване, за да можете да подобрите техниката и стила си на плуване. Ако търсите детски плавателни колани, разгледайте моделите на AQUA-SPEED в различни графични варианти, които със сигурност ще се харесат на най-малките любители на водните забавления. 

Подробна информация Описание