Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Батути за фитнес

Фитнес батути в магазин Sportano предлагат: скачайте за по-добра форма!

Една пълноценна тренировка у дома не само ще подобри външния вид на фигурата ви, но и ще намали стреса и ще ви зареди с положителна енергия. В категорията фитнес батути на Sportano можете да избирате от издръжливи, сертифицирани модели със или без парапети/ дръжки, с различна товароносимост и размери, така че да съобразите оборудването с целите си и да провеждате безопасна и ефективна тренировка, докато се забавлявате.  

Фитнес тренировки на батут. Най-важните принципи 

Скачането на фитнес батут под звуците на ритмична музика е отлична кардиотренировка, която има страхотен ефект върху цялото тяло. С редовни усилия ще постигнете по-добра кондиция и издръжливост. По време на един час упражнения се ангажират много мускули (включително дълбоки мускули, като например мускулите на тазовото дъно), което води до изгаряне на много калории - дори 800-1000 ккал (в зависимост от това колко интензивно е било усилието и индивидуалните параметри: тегло, ръст, възраст, пол). Редуването на напрягане и отпускане на мускулите и необходимостта от поддържане на равновесие е идеален начин за подобряване на двигателната координация и подвижността. Към ползите от редовното скачане на фитнес батут трябва да добавим укрепване на краката, корема и седалището, укрепване на костите (предпазва от остеопороза) и увеличаване на капацитета на белите дробове.  

Помислете за закупуване на батут, ако обичате тренировките за издръжливост или ако у дома има деца/тийнейджъри, които обичат да прекарват активно свободното си време. Фитнес батутите са идеалният начин да накарате детето/тийнейджъра си да придобие навик за редовни физически упражнения. 

Батут за дома. Кой да изберете?

Когато избирате фитнес батут за дома си, заложете на сертифицирано (EN-13219, EN-913 и EN-71), издръжливо и стабилно оборудване на реномирани марки като inSPORTline. Обърнете внимание на материала на постелката - постелка, изработена от здрава PP мрежа (полипропилен), устойчива на ултравиолетово лъчение (можете да тренирате навън), монтаж (с гумено въже или пружини), рамка (най-добрата е дебелостенна поцинкована стомана), дръжка (дали е регулируема, прикрепена за постоянно или подвижна) и гумени капачки за крачетата (за да не се движи батутът и да не драска пода). Важен параметър е товароносимостта на съоръжението, т.е. максимално допустимото телесно тегло на потребителя (предлагат се батути с тегло до 100 кг, 120 кг или 150 кг). 

Батут за фитнес с дръжка/ръкавица 

Това е идеалният модел, ако тепърва започвате да тренирате на батут (той ще ви помогне да запазите равновесие) или ако вече сте на напреднало ниво и искате да разнообразите упражненията си. Дръжката може да се закрепи трайно към батута (изисква повече място за съхранение) или да се демонтира (лесно сгъване и съхранение). Най-добре е да изберете парапет, който може да се регулира в няколко позиции, така че да съобразите височината му с вашия ръст, и с материал против хлъзгане (по-добра стабилност). 

Батут за фитнес без дръжка

Фитнес батут без дръжка изисква добра двигателна координация, затова е по-подходящ за хора, които вече са тренирали фитнес скокове. Предимството на този модел е неговата компактност - благодарение на опцията за сгъване той успешно се побира под леглото или зад гардероба, без да заема място. Освен това фитнес батутът без дръжки е лесен за транспортиране. 

Подробна информация Описание