Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Табла за стрелички

Совалки за стрелички в оферта на Sportano.bg

Дартсът е популярна игра на умения, която придобива все по-голямо признание по целия свят. Както любителите, така и професионалистите трябва да обърнат внимание на избора на подходящо оборудване, което влияе на качеството на играта. Един от основните компоненти на дартса, освен тялото и перата, е валът, който свързва тези два компонента.

Материали на вала: алуминий, пластмаса, титан или въглерод?

Дробовете за дартс се изработват от различни материали, които влияят на техните характеристики, издръжливост и тегло. Ето кратък преглед на най-популярните материали:

  • Алуминий - алуминиевите валове са издръжливи, леки и предлагат добър контрол. Освен това са устойчиви на механични повреди и запазват формата си по-дълго от пластмасовите валове. Недостатъкът им е, че понякога могат да се разхлабят, което може да повлияе на баланса на стрелата.
  • Пластмаса - пластмасовите валове са много леки, евтини и лесно достъпни. Ниската им цена позволява честата им подмяна, ако се износят или повредят. Недостатъците им са, че са по-малко издръжливи в сравнение с други материали и са по-податливи на повреди.
  • Титан - титановите салове са изключително здрави, леки и устойчиви на корозия. По-голямата им издръжливост ги прави подходящи за играчи, които често играят дартс. Недостатък е по-високата им цена в сравнение с други материали.
  • Карбон - Карбоновите сачми, изработени от въглеродни влакна, са много леки, издръжливи и предлагат отличен контрол. Освен това те са устойчиви на механични повреди и имат висока твърдост, което се изразява в прецизно леене. Техният недостатък е по-високата им цена в сравнение с други материали.

Дължина на валовете: къси, средни или дълги?

Дължината на дръжката влияе върху баланса и контрола на стрелите. Изборът на правилната дължина на дръжката зависи от индивидуалните предпочитания и стила на игра. Ето преглед на различните дължини на дръжките:

  • Късите валове са подходящи за играчи, които предпочитат по-бързи и по-плоски хвърляния. Те позволяват по-добър контрол, но може да изискват по-голяма сила на хвърляне. Те са особено препоръчителни за тези, които използват стрелички с меки върхове.
  • Обикновено се използват сачми със средна дължина, тъй като те работят добре за повечето играчи. Те осигуряват баланс между контрола и скоростта на полета на стрелата. Средните сачми са подходящи за хора с различни стилове на хвърляне - както бързи, така и плоски.
  • Дългите дръжки се препоръчват за играчи с по-бавни и по-изпълнени хвърляния. Те осигуряват по-голяма стабилност на полета на стрелата, но могат да доведат до намаляване на скоростта. Дългите дръжки се препоръчват за играчи, които искат да се съсредоточат върху прецизността и контрола на хвърлянията си.

Системи за заключване и завъртане: функции и предимства

Заслужава си да обърнете внимание и на специалните системи за монтиране на валове, които могат допълнително да подобрят производителността. Сред най-популярните са заключващите и въртящите се системи.

Системата за заключване предотвратява самостоятелното разхлабване на вала по време на игра, което увеличава стабилността и издръжливостта. Тя може да се използва с различни материали за валове. Заключващата система често се основава на специални пръстени или О-пръстени, които държат вала здраво прикрепен към тялото на дартса.

Системата за въртене позволява на вала да се върти около оста си, което намалява силата на перата върху стрелите, когато те попадат в целта. Това позволява на стрелата да падне по-плавно в мишената, като намалява риска от отскачане или повреждане на перата. Системата за въртене е особено полезна за играчи, които хвърлят стрелички с голяма сила или с голям ъгъл на подпора.

Подробна информация Описание