Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дартсбордове

Дартсбордове - изберете правилния модел в Sportano.bg

Дартсът е популярна социална игра и спорт, който се радва на голямо уважение в цял свят. Играчите хвърлят специално проектирани стрелички, наречени дартс, за да получат точки в мишена за стрелички. Стрелите се различават по вида на материала, от който са изработени, и по технологията, използвана за записване на резултатите. Изборът на правилния диск е от решаващо значение за максималното удоволствие от играта. Разгледайте асортимента от дискове за дартс в нашия магазин Sportano.bg и се насладете на професионална игра!

Видове дискове: сизалови или електронни, кой да изберете?

Дисковете за стрелички могат да бъдат разделени на два основни вида: сизалови (традиционни) и електронни.

Дисковете от сизал са изработени от влакна от сизал и агаве и са най-популярни сред професионалистите и любителите на традиционните стрелички. Техните предимства са естественият материал, дълготрайността и ясните сектори за точкуване. Недостатъци могат да бъдат необходимостта от ръчно записване на резултатите и грижите, необходими за правилната употреба и поддръжка.

Електронните дискове използват технология, която автоматично записва резултатите от хвърлянията. Те са идеални за начинаещи и за хора, които искат да се съсредоточат върху самата игра, без да се налага да следят резултатите. Тези дискове обикновено са изработени от пластмаса или пластик, което ги прави по-леки и по-евтини от сизаловите дискове. Недостатъци могат да бъдат по-краткият им живот и по-малката прецизност в сравнение с традиционните дискове.

Изборът между сизалови и електронни дискове зависи от индивидуалните предпочитания и нивото на умения на играча. За начинаещите и за тези, които предпочитат модерен подход, електронните дискове могат да бъдат отличен избор. От друга страна, традиционалистите и по-напредналите играчи могат да изберат сизалови дискове.

Монтиране на диск за дартс: съвети и трикове

За да се насладите на играта на стрелички, е важно да монтирате диска правилно. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да го монтирате правилно:

  • Височина на мишената - мишената трябва да бъде монтирана на височина 1,73 метра (5 фута и 8 инча) от пода до центъра на мишената (т.нар. Bulls-eye). Тази височина е стандартна за игрите и турнирите по дартс.
  • Разстояние на хвърляне - играчите трябва да хвърлят от линия, разположена на 2,37 метра (7 фута и 9,25 инча) от повърхността на мишената, измерена хоризонтално от стената. За електронни мишени това разстояние може да бъде малко по-малко - 2,44 метра (8 фута). Проверете инструкциите на циферблата, преди да го монтирате.
  • Опора за диска - за да се предпази стената от повреда, дискът може да се монтира на специална опора или да се използва защитен диск.
  • Изравняване на циферблата - уверете се, че циферблатът е напълно вертикален и че разделителната линия между сектори 20 и 3 (т.нар. 12-часова линия) е вертикално подравнена. Можете да използвате нивелир, за да проверите дали циферблатът е правилно подравнен.
  • Свободна зона - уверете се, че около мишената има достатъчно пространство, за да могат играчите да хвърлят стрелички и да се движат свободно. Препоръчително е да се поддържа пространство с широчина поне 1,5 метра от двете страни на мишената и височина поне 2 метра над пода.
  • Осветление - доброто осветление е важно, за да се осигури удобна игра и по-добра видимост на мишената. За осветяване на мишената могат да се използват специални лампи, които осигуряват равномерна светлина без отблясъци.

Следването на тези съвети ще ви позволи да инсталирате диска правилно и да осигурите комфортна среда за игра на дартс, независимо от вида на диска. Също така е важно да въртите диска редовно, което ще удължи живота му и ще поддържа секторите равномерно износени. По този начин можете да се наслаждавате на играта на дартс години наред, да усъвършенствате уменията си и да се наслаждавате на този класически спорт.

Подробна информация Описание