Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Стрелички за дартс

Стрелички за дартс - изберете правилния модел в Sportano.bg

Дартсът е интересна игра, която набира все по-голяма популярност в целия свят. Въпреки че ключовият елемент на тази игра е мишената, не по-малко важни са правилните стрелички, които позволяват на играчите да хвърлят ефективно и точно. Изборът на правилните стрелички е от решаващо значение за постигането на успех в стрелбата с дартс. В Sportano.bg предлагаме висококачествени стрелички за дартс от марката Sunflex.

Видове стрелички: стоманени и меки върхове

Стрелите се разделят на две основни категории: със стоманени върхове и с меки върхове.

Стрелите със стоманен връх са предназначени за игра върху мишени от сизал и обикновено се използват от професионални играчи и любители на традиционните стрелички. Стоманените върхове осигуряват по-добро сцепление с мишената и стрелите са по-тежки, което позволява по-добър контрол на хвърлянето.

Стрелите с мек връх, изработени от пластмаса, са предназначени за използване с електронни мишени. Те са по-леки и по-безопасни, но малко по-малко прецизни. Начинаещите и играчите, които предпочитат по-модерен подход, често избират стрелички с меки върхове.

Материали на дръжката на стрелата: месинг, никелирано сребро или волфрам?

Изборът на правилния материал за дръжката на стрелата е важен за оптималното представяне в играта на дартс. Сред различните варианти на материали за сачми за стрелички най-популярни са месингът, никелираното сребро и волфрамът. Всеки от тези материали има своите уникални свойства и недостатъци, които си струва да се вземат предвид, когато се решава какви стрелички да се закупят.

  • Месинг - Месинговите стрелички са най-достъпни, което ги прави чудесен избор за начинаещи, които тепърва започват да играят стрелички. Месингът е мек метал, който осигурява добри противоплъзгащи свойства, което улеснява захващането на стрелата. Недостатъкът на този материал обаче е, че се износва по-бързо в сравнение с други материали, както и малко по-лош контрол на хвърлянето.
  • Никелирана сребромелачка - стрелите, изработени от никелирана сребромелачка, са по-твърди и издръжливи от тези, изработени от месинг. Благодарение на по-твърдата си повърхност те осигуряват по-добър контрол на хвърлянето, което е особено важно за играчи с известен опит в стрелбата. Никелираните стрелички са и малко по-тежки от месинговите, което може да допринесе за по-голяма прецизност и стабилност на хвърлянията. В сравнение с волфрамовите обаче никелираните стрелички са по-малко плътни, което може да повлияе на тяхната дълготрайност.
  • Волфрамовите стрелички са най-ценени от професионалистите и напредналите играчи. Волфрамът е метал с много висока плътност, което позволява по-тесен и по-тежък ствол за стрелички. По-тесният ствол означава, че повече стрелички могат да се поберат в мишената, което увеличава шанса за по-висок резултат. Волфрамовите стрелички също така са много устойчиви на износване, което ги прави по-издръжливи от стреличките, изработени от други материали. Недостатъкът на този материал обаче е по-високата цена в сравнение с месинга или никелираното сребро.

Изборът на материал за дръжката на стрелата зависи от личните предпочитания и бюджета. Начинаещите могат да изберат месингови стрелички, за да спестят пари, докато по-напредналите играчи трябва да се насочат към никелирани стрелички от сребро или волфрам, които предлагат по-добър контрол и издръжливост.

Тегло на дартса: как да изберете правилното тегло за вашия стил на игра?

Теглото на стрелите може да повлияе на удобството при игра, контрола и точността на хвърлянията. Теглото на дартс стрелите обикновено варира от 12 до 50 грама, въпреки че най-популярни са стрелите с тегло 18-26 грама.

Изборът на правилното тегло на стрелите зависи от индивидуалните предпочитания и стила на хвърляне. По-леките стрелички (12-18 грама) обикновено се предпочитат от начинаещите, тъй като позволяват по-лесно хвърляне. За по-опитните играчи обаче по-тежките стрелички (22-26 грама) могат да осигурят по-добър контрол и стабилност при полет.

За да намерите подходящото тегло на стрелата за вашия стил на игра, си струва да изпробвате различни варианти. Изборът на правилните стрелички е от решаващо значение за успеха ви в стрелбата и със сигурност ще повлияе на качеството на играта ви.

В обобщение, изборът на дартс за дартс е важен аспект за всеки играч. Видът на накрайника, материалът на дръжката и теглото на стрелите са фактори, които ще повлияят на комфорта и ефективността на хвърлянията. Важно е да обърнете внимание на тези елементи, да експериментирате с различни варианти и да адаптирате стрелите към индивидуалния си стил на игра. Само тогава можете да се насладите напълно на играта на дартс и да постигнете успех на различни нива на игра.

Подробна информация Описание