Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Баскетболни топки

Баскетболни топки - изберете надежден модел от известна марка в магазин Sportano 

Баскетболът е популярен спорт сред отборните спортове и се харесва както на възрастни, така и на деца. Както при всеки спорт, има определени правила и разпоредби, които определят начина на провеждане на игрите. Играчите, от своя страна, трябва да се погрижат за подходяща екипировка като облекло и обувки. Най-важното оборудване за играта обаче е баскетболната топка и нейният избор трябва да бъде добре обмислен. В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени баскетболни топки от марки като SKLZ, Wilson, Spalding, Nike, SELECT или Molten

Баскетболни размери 

Баскетболните топки имат специфични размери, които говорят не само за размера им, но и за теглото и предназначението им. На пазара се предлага един такъв:  

  • Баскетболна топка размер 3 - модел с диаметър 18 см, предназначен за деца до осемгодишна възраст; 
  • Баскетболна топка размер 5 - модел с диаметър 22 см, предназначен за деца на възраст над 11 години; 
  • Баскетболен размер 6 - модел с диаметър 23 см, предназначен за състезания за жени;  
  • Баскетболна топка размер 7 - модел с диаметър 24 см и предназначен за мъже. 

Официалният размер на топката е 7, като този модел се използва за мачовете в Полската баскетболна лига. Често топка с такъв размер се използва не само за професионална игра, но и за любителска и развлекателна игра.  

Баскетболно тегло 

Теглото на баскетболната топка зависи от размера, споменат по-горе, като баскетболната топка с размер 3 и размер 5 обикновено тежи около 300-350 грама. Топката с размер 6 тежи между 530 и 550 грама, а баскетболната топка с размер 7 е модел с тегло 565-650 грама. Ето защо е важно да се избере правилният размер на топката, който влияе на теглото на продукта, както и на предназначението му. 

Марки, предлагащи качествени баскетболни топки 

В асортимента на спортен магазин Sportano ще намерите висококачествени модели за баскетбол. Ако търсите подходящия продукт, изберете баскетболна топка Spalding, чиито избрани версии са предназначени за употреба на закрито или на открито и се отличават с добро сцепление. От друга страна, баскетболните топки Nike обикновено са с осем панела, които предлагат по-добър контрол и по-сигурен захват на топката. Те са изработени от каучук или композитни материали, което гарантира издръжливост и устойчивост на износване. В нашия магазин можете да намерите и баскетболни топки Molten, като повечето продукти са изработени от 12 панела и имат бутилов мехур. Това решение позволява на топката да остане въздушна за по-дълго време и има отлична издръжливост.  

Ще ви осигурим и баскетболни топки Wilson, SKLZ или SELECT, които да отговарят на вашите нужди по отношение на размера и предназначението.  

Избор на баскетболна топка, която да отговаря на нуждите на всеки играч 

При избора на правилната топка е важно да се вземе предвид нейното предназначение - за вътрешна употреба (на закрито) или за външна употреба (на открито). Топката, предназначена за употреба на закрито, обикновено е изработена от композит или естествена кожа и в сравнение с моделите за употреба на закрито е много по-мека и мека. Тя позволява високо ниво на комфорт по време на игра. Проектиран чрез залепване и заваряване на отделните компоненти между панелите. От друга страна, баскетболната топка за игра на открито се характеризира със своята издръжливост, като същевременно е гъвкава, за да осигури усещане за комфорт по време на игра. В този случай най-често се използва гума, която е чудесна за забавления на открито.  

Висококачествени баскетболни топки за деца 

Много хора активно практикуват определени спортове от отборните спортове още от ранна възраст. Баскетболът определено е популярно занимание сред малчуганите, така че е важно да изберете подходящата баскетболна топка, с която децата да играят. Обикновено за детски игри се използва най-малката топка, размер 3, която е предназначена за деца на възраст до 8 години. Тя се отличава с ниско тегло и издръжливост, така че детето бързо ще усвои основите и ще подобри техниката си на свирене. За малко по-големи деца може да се избере топка с размер 5 и диаметър 22 см.  

В Sportano ще намерите професионални детски баскетболни топки за игри на открито и на закрито. Ние ще ви предложим висококачествени модели на марки като Wilson, Spalding или SKLZ, които са изработени от гума, изкуствена кожа или композит.  

Баскетболен материал 

В днешно време баскетболните топки се произвеждат с помощта на съвременни технологии и висококачествени материали, за да се гарантира издръжливост и комфорт по време на игра. Струва си първо да разгледаме конструкцията на топката, която има тяло, изработено от гумен слой, който гарантира структурата на вътрешните части на продукта. Покритието е външният слой на топката, обикновено изработен от каучук или естествена кожа. От друга страна, лайсната или оплетката е покритието, което обгръща мехура на топката (бутилов, поддържащ правилното налягане), който е нейната защита.  

Баскетболните топки се изработват от каучукови материали, като популярни са и версиите от кожа или композитни материали (обикновено синтетични). Кожените и композитните баскетболни топки са продукти, които се характеризират с мека и издръжлива конструкция. Каучуковите версии, от друга страна, са много по-твърди модели, отскачат по-силно и са по-подходящи за баскетбол на открито. 

Цена на баскетболните топки 

Ако се чудите колко струва една баскетболна топка, цената зависи от размера, който сте избрали, качеството на изработката и материалите. Топките с размери от 3 до 5 са модели, които могат да бъдат закупени на цена от 16 до 82 лв. От друга страна, по-скъпите модели и размер 6 или 7 са версиите, обикновено изработени от естествена кожа, където някои топки могат да струват от 82 до дори 164-205 лв. Въпреки това, колкото по-добър е материалът, толкова по-внимателно е обработена топката и толкова по-издръжлива и удобна е тя.  

Подробна информация Описание