• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Велосипеди Crossfit

Продукти: 10

View as
 1. Kellys Clea 10 дамски велосипед за крос зелен 72319
  1073,00 лв.
  816,00 лв.
  S M

  2

 2. Kellys Clea 10 дамски крос велосипед сиво-розов 72318
  1073,00 лв.
  816,00 лв.
  S M

  2

Велосипеди за крос и фитнес - правилният избор с магазин Sportano

В категорията крос/фитнес велосипеди на Sportano сме събрали най-доброто оборудване от опитни марки в бранша. С качествените велосипеди ще се отправите на удобни и безопасни експедиции, дори и в трудни условия. Доверете се на нашите експерти, заложете на водещи производители и изберете мечтания си велосипед от Sportano още днес! 

Крос байкове и фитнес байкове - по какво се различават?

Крос байкът е вид велосипед, предназначен за изминаване на дълги разстояния по плоски и павирани повърхности. Той ще се представя добре и на асфалтови пътища. За разлика от подобни велосипеди за трекинг, той не разполага с обичайното туристическо оборудване, като багажник или калници. Тези модели използват 28-инчови колела с тънки гуми и различни кормила - в зависимост от вашите предпочитания. 

От друга страна, фитнес велосипедът е нещо средно между кросов и шосеен модел. Обикновено е с 28-инчови колела и се характеризира с твърда вилка и право кормило. Въпреки това фитнес велосипедът не може да бъде класифициран точно, тъй като на пазара има модели с различни рамки. В зависимост от конкретната рамка този велосипед може да има малко по-различно предназначение. Най-разпространената фитнес рамка ви позволява да заемете леко наклонено положение. Благодарение на факта, че колелата могат лесно да се сменят, велосипедът е подходящ както за каране в града, така и за каране по селските алеи

Велосипедите за крос и фитнес са малко по-различни, но и двата ще задоволят вкусовете на много потребители. Моделите Cross са подходящи за хора, които се нуждаят от велосипед както за каране в града, така и за по-дълги разстояния извън него. Фитнес велосипедите, от друга страна, са добър избор предимно за града, особено за бързите колоездачи. Ако се нуждаете от оборудване, което ще ви позволи ефективно да избягвате задръстванията - фитнес велосипедът е точно за вас! 

Как правилно да избера кросов или фитнес велосипед? Съвети 

Ако обмисляте дали да си купите кросов или фитнес велосипед, определете точно какво ще бъде предназначението на вашия модел. Ако имате нужда от велосипед за придвижване до работа или училище, но не искате по-тежък градски велосипед, изберете велосипед за фитнес. Ако планирате по-дълги пътувания извън града, по-подходящ ще бъде кросов велосипед. Кой велосипед за крос или фитнес да изберете? Преди всичко обърнете внимание на вида на рамката. 

Дамският кросов велосипед се характеризира с по-ниска рамка, докато мъжкият кросов велосипед е с по-висока рамка, разположена много по-близо до седлото. Същото важи и за фитнес моделите. От друга страна, естеството на рамката (дамска/мъжка) не е задължително да бъде решаващ фактор при покупката. Просто изберете този, който е най-удобен за вас. 

В Sportano ще намерите богат избор от велосипеди от най-добрите производители в бранша. Сред разнообразните модели ще откриете кросови велосипеди на цена до 2 000 PLN, както и по-скъпи модели. Изберете от марки като Giant, Merida или Romet и тръгнете по безопасни и удобни маршрути със Sportano. 

Подробна информация Описание