Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Уейкбордове

Уейкбордове - най-добрите модели в онлайн магазина на Sportano 

В днешно време уейкбордингът набира все повече ентусиасти, благодарение на невероятното преживяване при плуване. Това не е нищо повече от комбинация от сърф и водни ски. За да практикувате този спорт, ви е необходим специален уейкборд, а докато плувате, се държите за дръжка, която е прикрепена към лифт или моторна лодка. Ако се чудите за подходящия уейкборд, в нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени модели на JOBE и SLINGSHOT. Ще подберете дъската си не само по размер, но и по форма и ниво на умения.  

Как да изберете правилния уейкборд? 

Ако се чудите кой уейкборд ще е подходящ, първо трябва да съобразите модела с теглото си. Трябва да изберете подходящата дължина за вашето тегло, което се дължи на плаваемостта, която осигурява всяка дъска. По-дългите модели имат по-голяма плаваемост и следователно могат да поддържат по-тежък потребител. Освен това обърнете внимание на широчината, която определя колко лесно се отдръпва от водата, или с други думи - изскача, и колко бързо преминава от край до край. По-тясната дъска ще преминава много по-лесно през завоите с по-малко поп. От друга страна, по-широката дъска има по-голяма площ за откъсване от водата.  

Освен това дъските се отличават с три вида дънен рокер: 3-степенен рокер, непрекъснат рокер и прогресивен рокер (хибриден рокер). Първият тип рокер прави дъската плоска в центъра и леко по-извита във върха и опашката. Непрекъснатият рокер е с еднаква извивка на дъската по цялата ѝ дължина. От друга страна, хибридният рокер е комбинация от предишните два, като формата е подобна на непрекъснат рокер, но дъската остава по-извита в предната и задната част. 

Броят на перките в дъската също е от значение, тъй като броят и размерът на перките влияят на стабилността на дъската при кантиране. Най-разпространени са винтовите перки и перките в долната част на дъската. По-големите перки увеличават площта на дъската при кантиране, като дъската става по-стабилна дори при по-високи скорости.  

Как да изберете дъска за начинаещи? 

Уейкбордингът определено е по-лесна за овладяване водна активност в сравнение с други дисциплини или сърфинга. Когато плувате, дръжте се за дръжката през цялото време, което за начинаещите ще осигури чувство за стабилност. В началото на приключението си с този воден спорт изберете уейкборд за начинаещи с подходяща дължина. Правилната дължина гарантира, че дъската ще ви държи на повърхността, тъй като твърде късата дъска няма да може да издържи на теглото ви. От друга страна, прекалено дългият колан ще затрудни плуването. Освен това съобразете модела на дъската си не само по отношение на дължината, но и на теглото. Обикновено производителите предоставят точна информация за дължината на дъската, която да отговаря на максималното тегло на потребителя.  

Как да изберете дъска за деца? 

Детският уейкборд трябва да се избира според теглото и ръста на най-малките любители на водните спортове. Освен това тя трябва да е лека, за да не създава трудности при плуване или транспортиране. Преди да закупите подходящия модел детски уейкборд, е препоръчително първо да тествате продукта, за да може детето ви да се движи удобно по водата.  

Колко струва уейкборд? 

Цената на уейкборда наистина зависи от използваните материали, технологията или размерите. Средно можете да намерите дъски на цени от 600-700 PLN до над 2000 PLN. Това се дължи на материалите, използвани за конструкцията и размерите му, при които за всеки ездач ще работи различен модел. Цените на уейкбордовете варират и най-важното е да изберете продукт според нивото, теглото или височината си. При по-голямо тегло е най-добре да изберете по-дълги модели, които ще гарантират, че ще задържат потребителя във водата. Самата дъска трябва да е изработена от здрави материали, които да издържат на всякакви условия при плуване и изпълнение на трикове.  

В Sportano ще намерите висококачествени дъски, които със сигурност ще отговарят на нуждите ви, и то в подходящите ценови варианти. Изберете модел, който ви гарантира, че ще останете във водата, и ви позволява да плувате безопасно или да изпълнявате всякакви каскади.  

Уейкбордове - кои марки да изберете? 

В Sportano ще се оборудвате с професионални уейкбордове от известни марки като JOBE и SLINGSHOT. Изберете правилния модел, който да отговаря на вашето ниво: за начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и по отношение на формата, като например насочен и двоен накрайник. При нас можете да се снабдите не само с оборудване за уейкборд и други водни спортове, но и с професионално облекло, което ви предпазва от студ, пориви на вятъра и вредни слънчеви лъчи. Нашето обслужване на клиенти е на ваше разположение и ще ви помогне да изберете правилния модел уейкборд, а ако продуктът не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание